La clean

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
alessio
junior
junior

Mesaj de alessio » 12 Feb 2006, 19:43

Am si eu o intrebare. Sunt mai nou in ale spinning-ului. Sunt sibian si vreau sa merg zilele astea pe Olt la clean. Spuneti-mi va rog, cat de adanca trebuie sa fie apa? Daca are doar 1m- 1,5 m? Are ceva daca am fir textil?
Mihai P.

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 12 Feb 2006, 20:56

Alessio in principiu incearca sa cauti locurile cu apa adanca si cat de cat mai lina. Daca in portiunea unde pescuiesti..apa cea mai adanca e de 1.5 m..acolo gasesti cleanul. Daca folosesti fir textil pune si un inaintas din monofilament sau mai bine fluorocarbon lung de macar 1.5 m
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Feb 2006, 21:06

in conditiile astea eu nu vad rolul textilului. de fapt, la clean in general nu vad rolul textilului, dar, in fine... fiecare cum stie.
de curiozitate, ce grosime are textilul?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

BamseBST
veteran
veteran

Mesaj de BamseBST » 13 Feb 2006, 01:03

Tot de curiozitate a iesit cineva la spin ? sapt. asta sau trecuta?
cica Oltu ar fi dezghetzat ... :roll:

Rares.S
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Rares.S » 13 Feb 2006, 01:11

Ca veni vorba ,cu ce tipuri si marimi de voblere cozma ati avut capturi mai mari sau mai numeroase.

alessio
junior
junior

Mesaj de alessio » 13 Feb 2006, 07:41

Multumesc de sfat. :) Mi-am luat textilul dupa ce mi-am facut niste socoteli si nu mai ies in oras 1-2 luni. :lol: Dar merg cu el, pt. ca altul nu am, in afara de cel de pe lanseta pt. pluta. E destul de subtirel, de 16 cred. Imi iau altul, dar de care? Il deranjeaza pe clean textilul?
Mihai P.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Feb 2006, 10:28

alessio, textil de 16 la clean? :shock: e enorm de mult, parerea mea.
daca vrei neaparat sa dai cu textil, pune unu` mai subtire. Mult mai subtire.
Dar parerea mea e sa dai la clean cu monofilament de 0,16-0,18, depinde de locuri. Eu dau la clean cu 0,17-0,18 mono.
Textilul e mai vizibil in apa decat mono. Plus ca nu cred ca merita cheltuiala, adica sa dai o gramada de bani pe textil ca sa-l folosesti la clean.
Ce textil ai? Sa-ti spun parerea mea la ce sa-l folsesti... daca vrei :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

alessio
junior
junior

Mesaj de alessio » 13 Feb 2006, 10:44

Sincer, nu stiu ce firma e textilul. Am luat doar 50 m. Initial l-am luat pt. stiuca, impreuna cu o lanseta pt. spinning, de-abia asteptand sa vina primavara. (ca toti ceilalti) :) Nu trebuie sa leg o struna, nu? Dar intre fir si artificiala, ce trebuie sa pun? Agrafa... Scuze, sunt incepator si deocamdata nu prea am idee, dar am de gand sa invat. Mersi. :)
Apropos, pe Olt, lacurile sunt bocna, dar raul e dezghetat si vedeam din masina niste locuri mai interesante, unde curge destul de lin si apa cred ca e adanca.
Mihai P.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Feb 2006, 11:04

alessio, daca dai la stiuca, sfatul meu e sa folosesti struna, indiferent daca dai cu mono sau textil.
pt. clean nu ai nevoie de struna. ca sa atasezi voblerul de fir, faci un nod rapala sau folosesti un snap

alessio
junior
junior

Mesaj de alessio » 13 Feb 2006, 11:06

Mersi de link. Ce crezi, cam de cand ne putem apuca din nou de spinning? Ce zic astia cu vremea?
Mihai P.

Scrie răspuns