La clean
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- juventinu88
- utilizator constant
-
- utilizator nou
- juventinu88
- utilizator constant
...panther martin (axate), mepps 0,1 cu fulg, berti clasic, fox. Dar nr one sunt voblerele DAAAAADYYYY!!! In lipsa de Dady te poti consola binisor cu Yo-zuri pin's minnow, cozma, iar de la Salmo modelele mici si sinking-pt clean cre' ca cele mai mishto sunt Tiny.
Din "vasta" mea experienta in spinarit la clean am constatat ca e atras in special de rotativele mici, ceva mai grele si cu fulgi rosii sau negri in coada. Am avut un Balzer colonel de 3 fantastic, pe care l-am ingropat intr-un lac in Canada.
Cred ca Panther Martin se gasesc si in Romania si sunt ieftine. Merita incercate. Asociate cu un fir de calitate, un 0,12 sa zicem si o lanseta light sau ultra light, ai putea avea niste partide foarte faine!
...Si mai apleaca urechea pe la inteleptii forumului (selectia o faci tu :wink: )
Din "vasta" mea experienta in spinarit la clean am constatat ca e atras in special de rotativele mici, ceva mai grele si cu fulgi rosii sau negri in coada. Am avut un Balzer colonel de 3 fantastic, pe care l-am ingropat intr-un lac in Canada.
Cred ca Panther Martin se gasesc si in Romania si sunt ieftine. Merita incercate. Asociate cu un fir de calitate, un 0,12 sa zicem si o lanseta light sau ultra light, ai putea avea niste partide foarte faine!
...Si mai apleaca urechea pe la inteleptii forumului (selectia o faci tu :wink: )
-
- utilizator nou
- juventinu88
- utilizator constant
Pai daca cauti cleanul, ia-ti o lanseta de apox. 2.10, light, o mulineta mica care sa se echilibreze ok cu batul, fir mono intre 0.12 si 0.16 si fati un stoc de naluci, voblere si rotative in general. La voblere poti incerca cu cele de 2-3 cm. uneori chiar mai mari daca vrei sa prinzi exemplare mai mari. Eu dau deseori cu Cozma de 4 cm si nu de multe ori am prins cleni cat degetu'. La rotative inceraca de la nr. 0 pana pe la nr. 2, eu rezultate bune am avut si cu cele cu paleta direct pe ax. (Mepps Elix si Berti). Cel mai bine e sa-ti faci un stoc de mai mult naluci, si voblere (Cozma, Salo, Rapala, Dady si multe altele) si rotative de la diferite firme iar in timp o sa vezi care e mai prinzatoare in locurile care le bati, si care ti se potriveste cel mai bine. La Rotative pune o mica agrafa cu vartej iar la voblere leaga-le direct cu nodul Rapala (eu asta il folosesc) sau alt nod care iti convine, eventual pentru comoditate poti sa pui si la vobler o agrafa mica, fara vartej, insa la cele de 2 - 2.5 cm le cam dezechilibreaza.
Si iesi cat mai mult pe apa, liniste si fi atent la ce se intampla in apa...
Si iesi cat mai mult pe apa, liniste si fi atent la ce se intampla in apa...

Draga Blackmind. Nu vreau sa dezinformez pe nimeni, legat de preturile la Panther, dar la vremea cand am luat eu din Romania, cred ca la inceputul lui 2005, am platit 40 000/buc. La vremea aia nu mi s-au parut exagerat de scumpe. Oricum nu erau 6$. Sa fi evoluat asa preturile de atunci?! In Canada cu 6 $ iti iei doua mepps.
Legat de noduri la blinkere: cauta un vartej mic cu rulment. E valabil pt blinkere mici pana in marimea 3. Mai incolo nu stiu cat sunt de eficiente vartejurile. Pt blinkere mai mari unii inseriaza cate doua vartejuri, dar personal sunt circumspect la solutia asta.
Cat priveste voblerele mici, problema e f. delicata, un nod impropriu putand anula total calitatea nalucii. Eu intotdeauna folosesc vartejuri mici, pt ca astfel nu se micsoreaza gradele de libertate din urechea de prindere a voblerului si nici evolutia acestuia. Nu cred in eficacitatea nodurilor Rapala pe microvoblere. Se pot folosi, ca solutie de compromis noduri tip bucla, dar la fel, calitatea firului le poate da sau nu valoare acestor noduri.
Cu bine!
Legat de noduri la blinkere: cauta un vartej mic cu rulment. E valabil pt blinkere mici pana in marimea 3. Mai incolo nu stiu cat sunt de eficiente vartejurile. Pt blinkere mai mari unii inseriaza cate doua vartejuri, dar personal sunt circumspect la solutia asta.
Cat priveste voblerele mici, problema e f. delicata, un nod impropriu putand anula total calitatea nalucii. Eu intotdeauna folosesc vartejuri mici, pt ca astfel nu se micsoreaza gradele de libertate din urechea de prindere a voblerului si nici evolutia acestuia. Nu cred in eficacitatea nodurilor Rapala pe microvoblere. Se pot folosi, ca solutie de compromis noduri tip bucla, dar la fel, calitatea firului le poate da sau nu valoare acestor noduri.
Cu bine!