la ce momeala pacalesti STIUCA mai bine
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
Am fost ieri la Jurilovca pe o balta la stiuca. Am incercat asa:
1.Fixa cu greutate in capat de 30 gr si ancora in care bagam obleti sau rosioare - rezultatul: numai bibanoi de peste 100 gr dar nicio cumatra
2.Spinning cu oscilante de 12 gr profi-blinker - 3 trasaturi in 4 ore
Dar partea frumoasa vine acum:
Un amic cu care am fost a bagat un plumb de 10gr pe fir deasupra strunei si capatul de jos al strunei l-a trecut-o printr-o babusca/oblete si dupa ce a scos struna pe la coada i-a atasat in capat o ancora. Rezultatul spinning-ului: o stiuca la prima lansare, nenumarate atacuri de ii tremura varful lansetei o data la 2-3 lansari si vreo 3-4 scapate in mal!!! Deci cred ca nimic nu o atrage mai bine pe cumatra decat mirosul unui peste adevarat asa ca ma voi specializa si pe tipul ala de spinning peste 2 saptamani cand mergem iar!
1.Fixa cu greutate in capat de 30 gr si ancora in care bagam obleti sau rosioare - rezultatul: numai bibanoi de peste 100 gr dar nicio cumatra
2.Spinning cu oscilante de 12 gr profi-blinker - 3 trasaturi in 4 ore
Dar partea frumoasa vine acum:
Un amic cu care am fost a bagat un plumb de 10gr pe fir deasupra strunei si capatul de jos al strunei l-a trecut-o printr-o babusca/oblete si dupa ce a scos struna pe la coada i-a atasat in capat o ancora. Rezultatul spinning-ului: o stiuca la prima lansare, nenumarate atacuri de ii tremura varful lansetei o data la 2-3 lansari si vreo 3-4 scapate in mal!!! Deci cred ca nimic nu o atrage mai bine pe cumatra decat mirosul unui peste adevarat asa ca ma voi specializa si pe tipul ala de spinning peste 2 saptamani cand mergem iar!
1. Daca crezi cumva ca a atras-o mirosul parerea mea este ca te inseli.
2. Ala nu prea e spinning.
3. Obleti si rosioare in ancora si oscilanta profi-blinker nu prea imi seamana a naluci interesante.
4. Daca si data viitoare vrei sa folosesti triple, ia-ti si o struna si un fir bun, ca sa nu ai rupturi ca e pacat, ai sanse mari sa omori pestele, asta in situatia in care nu vrei sa il pastrezi, rezultatul fiind acelasi in caz contrar...
5. Incearca un crank sau un jerk mare, sinking sau suspending
2. Ala nu prea e spinning.
3. Obleti si rosioare in ancora si oscilanta profi-blinker nu prea imi seamana a naluci interesante.
4. Daca si data viitoare vrei sa folosesti triple, ia-ti si o struna si un fir bun, ca sa nu ai rupturi ca e pacat, ai sanse mari sa omori pestele, asta in situatia in care nu vrei sa il pastrezi, rezultatul fiind acelasi in caz contrar...
5. Incearca un crank sau un jerk mare, sinking sau suspending
- hegedusalin
- veteran
azi rotativa
Azi momeala zilei a fost rotativa de........0!!!!!! 65 de marlite la rotativa de 0. Niciuna de tinut, dar per total o zi extrem de distractiva:))
P.S. Nu zic ca nu ar fi mers cu altceva dar nu aveai cum sa dai cu altceva, decat poate vreun popper
) apa era doar de o palma peste bradis.
P.S. Nu zic ca nu ar fi mers cu altceva dar nu aveai cum sa dai cu altceva, decat poate vreun popper

stiam si eu cateva lacuri amarate unde punea gura numai pe nalucile mici,cand dadeam dupa clean nu aveam cum sa scap de dintii cumetrei,am incercat si naluci mai mari,pt stiuca,dar fara nici un rezultat.Acum dupa ce s'a aflat k lacurile tin multa stiuca,legea o face setca:(au prins majoritatea stiucilor.dar si clenii mai mari,acum snt fericit cand mai vad cate o marlita de 1 kg sau un clean la palma:(pacat
STIUCA ,inceputul,,,,,
delta dunarii ramane de referintza pentru pescuitul stiucii,,dar mai sunt si alte locatii frumoase ,,,pt mine cel mai frumos pescuit la stiuca este cel la apa mica adica cel mult 1,5 metrii cu linguri de calitate ,le prefer pe cele argintate,, 

Re: STIUCA ,inceputul,,,,,
Ai dreptate,poate cea mai mare densitate de stiuca din tara se afla localizata in delta.Acolo e raiul pe pamant pentru un stiucar.In delta cel mai bine am prins la oscilante,dar si la poppere am avut partide frumoase,din pacate nu am avut nici o captura capitala,adica peste 4 kg nu am luat nimic cu toate k am avut una f,f,f mare in batz:(PREDATOR scrie:delta dunarii ramane de referintza pentru pescuitul stiucii,,dar mai sunt si alte locatii frumoase ,,,pt mine cel mai frumos pescuit la stiuca este cel la apa mica adica cel mult 1,5 metrii cu linguri de calitate ,le prefer pe cele argintate,,