insistati mult in acelasi loc?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 20 Apr 2010, 08:14

Anul trecut am iesit pe Mures ,in vara ,pe canicula, de la 5 dimineata sa dau dupa avat.Vroiam eu sa verific niste chestii legate de actiunea lansetei si atacul avatului.Dumnealor rapeau in draci de cum s-a luminat de ziua.Motivat,am isistat,mult fara insa nici un rezultata.Rapeau aleator,cind in curent ,cind linga mal,niciodata la punct fix.S-a facut ora 13,si eram rupt de somn,obosit ,flamind,demoralizat....Epiuzasem toate voblerele din dotare.Am strins geanta,am agatat voblerul pe bat si am dat sa plec..Nu stiu de ce,dupa ce am facut 2 pasi m-am hotarit sa mai dau o lansare.A rezultat avatul din imagine...

http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=9189
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 20 Apr 2010, 08:41

semlecangheorghe scrie:Anul trecut am iesit pe Mures ,in vara ,pe canicula, de la 5 dimineata sa dau dupa avat.Vroiam eu sa verific niste chestii legate de actiunea lansetei si atacul avatului.Dumnealor rapeau in draci de cum s-a luminat de ziua.Motivat,am isistat,mult fara insa nici un rezultata.Rapeau aleator,cind in curent ,cind linga mal,niciodata la punct fix.S-a facut ora 13,si eram rupt de somn,obosit ,flamind,demoralizat....Epiuzasem toate voblerele din dotare.Am strins geanta,am agatat voblerul pe bat si am dat sa plec..Nu stiu de ce,dupa ce am facut 2 pasi m-am hotarit sa mai dau o lansare.A rezultat avatul din imagine...

http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=9189
Cam la fel am patit si eu anul trecut in august...cautand stiuca, si nu numai...
Ajung dimineata pe Olt, cu trenul, acolo plin de pescari de nu puteai arunca o naluca...Ma strecor cum pot, mai dau o lansare-doua, plec mai departe...
Ajung intr-un loc mai deosebit putin, o mica insulita, trec prin apa ( apa cat cizma) si incep sa iau trusa la rand...oscilante, rotative, voblere...absolut nici un atac. Mai departe nu mai merg, mai sunt 2 ore si trebuie sa prind trenul catre casa, sunt obosit, plictisit...
Ma asez frumos, mananc sandvisul, beau si berea din dotare, si reincep cu asaltul trusei...Mentionez ca nu puteam sa ma mut nici macar 5 m in stanga sau in dreapta, era plin de stationaristi, dar eu eram oarecum ascuns dupa o tufa...
Am epuizat trusa, o reiau de la capat, tot asa cam o ora, in acelasi loc, nu mai speram nimic, asteptam sa treaca timpul sa plec...
Reiau a doua oara un vobler River2sea ( la voblere nu ma stiu deloc, am mult de invatat :oops: , cu exceptia topwater), recuperez incet, simt ca se agata intr-un plaur, intep din instinct si vad cum "agatatura" se misca cu tot cu plaur :shock:
20 de minute de drill fantastic cu blocari in plaur, tras de fir cu intentia sa-l rup, scos animalu' afara din plaur, plimbat stanga-dreapta, iar intrat in plaur, etc :)
Dupa toate astea scot stiuca pe mal, si ma "trag in chip" bucuros nevoie mare :)
Pot sa spun ca am practicat un "spinning - stationar", o ora in acelasi loc...

http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=9012

Si arma invingatorului... :wink:
http://www.xxx.ro/galerie/-produs-2188/2121/

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 20 Apr 2010, 09:34

depinde de loc dar, in principiu insist in locurile care promit (pe care le identific dupa ce in prealabil studiez putin apa - structuri, plauri, praguri, curent, si eventuale atacuri la suprafata).
in astfel de locuri fac cel putin cateva lanseuri cu fiecare naluca prinzatoare din trusa (ca fiecare, am cateva naluci de suflet cu care insist mai mult). daca asa nu am rezultate incerc 2-3 din trusa pe care nu le-am folosit pana atunci si care-mi trag mie cu ochiul. daca nici asa nu am rezultate ma mut in alt loc urmand sa revin mai tarziu. ca regula incep cu nalucile cele mai usoare ca sa fac cat mai putin zgomot si termin cu cele mai grele , care pleoscaie suficient de tare ca sa provoace reactii sub apa.

mariush
senior
senior

Mesaj de mariush » 20 Apr 2010, 11:45

de obicei insist,poate chiar o ora,in locurile consacrate,dar cand tatonez locuri necunoscute eu zic ca trebuie sa acoperi in evantai locul si cam de doua ori pe o directie.acuma depinde si dupa ce specie dai...totusi fac aceste lucruri cand am rabdare,altfel trec cam usor prin anumite locuri si nici nu apuc sa pun toate nalucile care le-am pregatit in prealabil la specia vizata,din comoditate cred...asa ca aici trebuie sa-si faca intrarea norocul!
"nevoia este parintele inovatiei" PLATON

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 20 Apr 2010, 12:40

Vorbim de pescuit nu? HA HA HA HA!

Grecule, tu cat insisti in cele trei locuri pe care le vizitezi?

HA HA HA HA HA HA HA!
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

watermoccasin
veteran
veteran

Mesaj de watermoccasin » 20 Apr 2010, 12:57

:lol: :lol: Aseara cred ca a insistat mult prea mult la oala cu fasole !!!
Revenind la topic : insist pina dai gaura in lac !!!
Din viata scapa cine poate.

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 20 Apr 2010, 14:14

La stiuca si biban insist, la clean nu prea vad rostul....se sperie repede.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 20 Apr 2010, 14:59

shimano scrie:La stiuca si biban insist, la clean nu prea vad rostul....se sperie repede.
:lol: Si la clean insisti ca, daca mai bate si vantu' un pic, primele primele lansari sunt in crengile de deasupra apei :mrgreen: :oops:

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 20 Apr 2010, 19:32

@tristiane daca sti ca esti in locu potrivit cum zice G who ala tre sa insisti pana "iese untu " din naluca

@doctore ai simtit ceva azi pe la nas ?? sti ca pe sectia de chirurgie "vantul" ii la loc de cinste
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 20 Apr 2010, 20:15

@grecu

Ai numa grija sa nu fie "branzit" untul cela ... :lol: :lol: :lol:
Hai sa fii iubit si sa te insisti sanatos pe alea trei locuri ... :wink:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Scrie răspuns