insistati mult in acelasi loc?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Anul trecut am iesit pe Mures ,in vara ,pe canicula, de la 5 dimineata sa dau dupa avat.Vroiam eu sa verific niste chestii legate de actiunea lansetei si atacul avatului.Dumnealor rapeau in draci de cum s-a luminat de ziua.Motivat,am isistat,mult fara insa nici un rezultata.Rapeau aleator,cind in curent ,cind linga mal,niciodata la punct fix.S-a facut ora 13,si eram rupt de somn,obosit ,flamind,demoralizat....Epiuzasem toate voblerele din dotare.Am strins geanta,am agatat voblerul pe bat si am dat sa plec..Nu stiu de ce,dupa ce am facut 2 pasi m-am hotarit sa mai dau o lansare.A rezultat avatul din imagine...
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=9189
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Cam la fel am patit si eu anul trecut in august...cautand stiuca, si nu numai...semlecangheorghe scrie:Anul trecut am iesit pe Mures ,in vara ,pe canicula, de la 5 dimineata sa dau dupa avat.Vroiam eu sa verific niste chestii legate de actiunea lansetei si atacul avatului.Dumnealor rapeau in draci de cum s-a luminat de ziua.Motivat,am isistat,mult fara insa nici un rezultata.Rapeau aleator,cind in curent ,cind linga mal,niciodata la punct fix.S-a facut ora 13,si eram rupt de somn,obosit ,flamind,demoralizat....Epiuzasem toate voblerele din dotare.Am strins geanta,am agatat voblerul pe bat si am dat sa plec..Nu stiu de ce,dupa ce am facut 2 pasi m-am hotarit sa mai dau o lansare.A rezultat avatul din imagine...
Ajung dimineata pe Olt, cu trenul, acolo plin de pescari de nu puteai arunca o naluca...Ma strecor cum pot, mai dau o lansare-doua, plec mai departe...
Ajung intr-un loc mai deosebit putin, o mica insulita, trec prin apa ( apa cat cizma) si incep sa iau trusa la rand...oscilante, rotative, voblere...absolut nici un atac. Mai departe nu mai merg, mai sunt 2 ore si trebuie sa prind trenul catre casa, sunt obosit, plictisit...
Ma asez frumos, mananc sandvisul, beau si berea din dotare, si reincep cu asaltul trusei...Mentionez ca nu puteam sa ma mut nici macar 5 m in stanga sau in dreapta, era plin de stationaristi, dar eu eram oarecum ascuns dupa o tufa...
Am epuizat trusa, o reiau de la capat, tot asa cam o ora, in acelasi loc, nu mai speram nimic, asteptam sa treaca timpul sa plec...
Reiau a doua oara un vobler River2sea ( la voblere nu ma stiu deloc, am mult de invatat

20 de minute de drill fantastic cu blocari in plaur, tras de fir cu intentia sa-l rup, scos animalu' afara din plaur, plimbat stanga-dreapta, iar intrat in plaur, etc

Dupa toate astea scot stiuca pe mal, si ma "trag in chip" bucuros nevoie mare

Pot sa spun ca am practicat un "spinning - stationar", o ora in acelasi loc...
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=9012
Si arma invingatorului...

http://www.xxx.ro/galerie/-produs-2188/2121/
- kingofbeasts
- veteran
depinde de loc dar, in principiu insist in locurile care promit (pe care le identific dupa ce in prealabil studiez putin apa - structuri, plauri, praguri, curent, si eventuale atacuri la suprafata).
in astfel de locuri fac cel putin cateva lanseuri cu fiecare naluca prinzatoare din trusa (ca fiecare, am cateva naluci de suflet cu care insist mai mult). daca asa nu am rezultate incerc 2-3 din trusa pe care nu le-am folosit pana atunci si care-mi trag mie cu ochiul. daca nici asa nu am rezultate ma mut in alt loc urmand sa revin mai tarziu. ca regula incep cu nalucile cele mai usoare ca sa fac cat mai putin zgomot si termin cu cele mai grele , care pleoscaie suficient de tare ca sa provoace reactii sub apa.
in astfel de locuri fac cel putin cateva lanseuri cu fiecare naluca prinzatoare din trusa (ca fiecare, am cateva naluci de suflet cu care insist mai mult). daca asa nu am rezultate incerc 2-3 din trusa pe care nu le-am folosit pana atunci si care-mi trag mie cu ochiul. daca nici asa nu am rezultate ma mut in alt loc urmand sa revin mai tarziu. ca regula incep cu nalucile cele mai usoare ca sa fac cat mai putin zgomot si termin cu cele mai grele , care pleoscaie suficient de tare ca sa provoace reactii sub apa.
de obicei insist,poate chiar o ora,in locurile consacrate,dar cand tatonez locuri necunoscute eu zic ca trebuie sa acoperi in evantai locul si cam de doua ori pe o directie.acuma depinde si dupa ce specie dai...totusi fac aceste lucruri cand am rabdare,altfel trec cam usor prin anumite locuri si nici nu apuc sa pun toate nalucile care le-am pregatit in prealabil la specia vizata,din comoditate cred...asa ca aici trebuie sa-si faca intrarea norocul!
"nevoia este parintele inovatiei" PLATON
-
- veteran
-
- veteran