Incepator-Combo stiuca...Multumesc

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Doctorul1986
junior
junior

Incepator-Combo stiuca...Multumesc

Mesaj de Doctorul1986 » 13 Oct 2011, 13:01

Salut! Sunt nou intr-ale spinning-ului ( si pe forum :oops: ), chiar incepator. "Experienta" mea se limiteaza doar la cateva aruncari si alea fara succes, bineinteles... :lol: Cu toate astea mi ar placea sa deprind si sa invat cat mai multe despre aceasta arta ... De vreo saptamana m am afundat in forum si am invatat cate n luna si-n stele(ptr mine cel putin) :) Chiar si asa, nu ma pot hotari asupra combo-ului pe care trebuie sa l aleg... Pentru inceput m-as axa pe stiuca si biban (spun asta ptr ca am chiar in apropierea mea niste balti unde am vazut ca se prinde stiuca si biban), pescuit de pe malul baltii... Cum spuneam si mai sus, am aflat pana acum cate ceva si am dedus ca ptr asta ai nevoie de o nuia intre 2.4-2.7m cu putere de aruncare intre 10-40g si o mulineta de 2500-3000 (apropo, la ce se refera?! :oops: ) Fi-ti liberi sa ma contraziceti daca am gresit undeva...
Ptr inceput :D, m-am oprit asupra celor de mai jos, :

http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... 11661.html -ptr nuia
http://www.totalfishing.ro/lanseta-corm ... 11661.html - ptr mulineta

Firul am inteles ca trebuie sa fie undeva intre 0,25-0,35max...
Va rog sa mi spuneti punctul vostru de vedere in ceea ce priveste combo-ul si, chiar sa mi recomandati altceva in schimbul lor..
Mai tarziu o sa mi fac curaj si o sa intreb si despre naluci:)
Multumesc anticipat!

KiD Vicious
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de KiD Vicious » 13 Oct 2011, 18:49

Ca sa primesti sfaturi concrete si pertinente , trebuie sa specifici un buget in care te poti incadra...batul este cam greutz...daca il echilibrezi cu o mulineta mai solida o sa fie incomod dupa cateva ore de pescuit...nu este clar ce mulineta ai ales pentru ca link-ul duce tot la aceasi lanseta...dar daca ar fii sa aleg eu o mulineta pentru aplicatia ta, as alege Daiwa, Shimano sau Ryobi...Bafta!

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 13 Oct 2011, 19:33

intre stiuca si biban e o distanta mare de... scule :!:

Doctorul1986
junior
junior

Mesaj de Doctorul1986 » 13 Oct 2011, 20:18

Mea culpa, asta era link-ul vizat...
http://www.totalfishing.ro/mulineta-cor ... 11459.html
KID, bugetul l-am limitat undeva in jur de 150, maxim 200...
Boistean - m-am gandit ca se poate sa impac si capra si varza, am crezut ca fiind un bat cu putere de aruncare ce pleaca de la 10g pot folosi ptr biban ceva mai "finut"...
Multumesc ptr raspunsuri!

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Oct 2011, 21:07

doctore,eu zic sa mai aduni ceva bani si sa-ti ei un bat mai bun . stiuca si biban nu poti lua la pachet (fie una fie alta) . daca sti ca nu e stiuca mare in baltile alea si o sa dai mai mult dupa biban atunci iti ei bat de biban ca scoate si stiuci de 2-3 kg.
daca vrei bat de stiuca asta e cel mai ieftin pe care imi permit sa-l recomand:
http://www.monstru.ro/lansete-dam/578-l ... 0-24m.html
iar ca mulineta asta:
http://www.monstru.ro/mulinete-dam/490- ... 30-fd.html
mulineta asta poti sa o pipai si in sibiu la magazinul din terezian :).

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 13 Oct 2011, 23:37

kingofbeasts scrie:doctore,eu zic sa mai aduni ceva bani si sa-ti ei un bat mai bun .
e incepator, nu are rost sa dea banii aiurea pe scule despre care nu stie inca sa vada ce fac "pe viu". eu unul am prins destule stiuci cu echipament nededicat. sa invete in primul rand sa joace momeala, indiferent ca e oscilanta, vobler sau guma si dupa aia, in functie de rezultate, ar putea sa diferentieze si echipamentul. batul ala mi se pare chiar ok pt stiuca. pentru biban nu. iar mulineta, atata timp cat nu da cu textil, una de 60 de lei cu care se poate juca un an cu mono e chiar ok. insa, aia e prea mare. eu as merge cu asa ceva.
nene doctore, nu ti-ai gasit perioada cea mai buna sa incepi pescuitul la stiuca. pe ape reci fiecare artificiala trebuie jucata mai lent decat de obicei, iar stiuca e un pic mai retinuta in atacuri.

Doctorul1986
junior
junior

Mesaj de Doctorul1986 » 14 Oct 2011, 00:11

Va multumesc ptr raspunsurile date! O sa tin cont in momentul in care o sa ma decid sa fac achizitiile!
Si cum pofta vine "mancand" imi fac curaj si va intreb daca ar fi mai bine ptr inceput sa-mi achizitionez niste linguri sau tinand cont de perioada in care ne aflam s-ar preta altceva?!...
Ps1:grizzly, important este sa incep sa fac asta, nu m-ar deranja(foarte tare :lol: ) daca n as prinde... La pluta am avut destule "partide" ratate :lol:
Ps2:king, "doamne" mai mari de 3kg n am vazut in balta respectiva,ce-i drept, nici biban mare n am vazut... o sa trec prin terezian pe la locul cu pricina, si poate, o sa fie dragoste la prima vedere :lol:
Multumesc!

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 14 Oct 2011, 06:19

Doctorul1986 scrie:va intreb daca ar fi mai bine ptr inceput sa-mi achizitionez niste linguri sau tinand cont de perioada in care ne aflam s-ar preta altceva?!...
e greu de pacalit stiuca iarna la oscilante sau rotative. asta din cauza ca trebuiesc jucate foarte lent si e destul de dificil sa le imprimi o miscare care sa incite daca le misti incet. mai bine incepi cu gume si ceva voblere de semiadancime. un rattlin` rapala (RNR) de 5, maxim 7 cm, sau niste shaduri de 7-10 cm (ai putea incerca cu Kopyto ripper sau ceva supershaduri de culoare cat mai deschisa, vioaie), ar fi un start mai usor.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 14 Oct 2011, 09:01

grizzly scrie: e greu de pacalit stiuca iarna la oscilante sau rotative.
pana se asterne iarna, mai are ceva timp si de oscilante :wink:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 14 Oct 2011, 09:41

In opinia mea, daca doresti sa te opresti la Bull Fight-er 10-40 gr, ar trebui sa te uiti spre varianta mai scurta, anume 2.10 m, aceasta fiind mult mai bine echilibrata decat betzele mai lungi, 2.40-2.70 m. Acestea din urma, vor avea nevoie pentru echilibrare de mulinete ori prea supradimensionate, ori dimensiunea potrivita dar foarte grele.
Eu am pescuit 2.10-le, o lanseta cu varf din fibra de sticla, care lucreaza foarte frumos oscilantele (7-18 gr). In fapt, cam asta stie sa faca, asta-i punctul ei forte…
Lanseta se echilibreaza ok cu mulinete cu greutati ce depasesc 280 gr., poate mai indicat ar fi ceva de 310-320 gr. (un model 2500-3000), o lanseta robusta, “greu de ucisâ€

Scrie răspuns