Incepator-Combo stiuca...Multumesc

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Doctorul1986
junior
junior

Mesaj de Doctorul1986 » 14 Oct 2011, 10:36

D_ali - 2,1 nu e o dimensiune care se preteaza la pescuitul din barca?! Poti face aruncari destul de lungi si de pe mal cu ea :?:
Grizzly - shadurile respective si in general nalucile, se leaga de fir direct, folosind un nod rapala, sau pot folosi o agrafa(la fel ca in link-ul urmator: http://www.depescuit.ro/8374/kopyto-rip ... e-lac.html ) dupa care o struna urmata de nodul respectiv :!: :?:
Ca tot veni vb de strune...Se folosesc indiferent de ce montura folosesti(linguri,voblere,samd)?! Sau fiecare are particularitatile ei?! Am citit pe topic-uri mai vechi si am vazut ca parerile sunt impartite, unii le folosesc, altii nu...eu personal as folosi-o, ptr ca desi n am experienta, am vazut ca taie! Dadeam dupa rosioare si mai intra cate o marla care mi taia! :roll:
Multumesc ptr feedback-ul pozitiv!

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 14 Oct 2011, 11:29

Doctore, este discutabila aceasta chestiune...
Conteaza conformatia malurilor acelor balti + vegetatia aferenta, daca te lasa sa pescuiesti cu un 2.10 - e ok, daca nu, este foarte posibil ca nici macar un 2.70-3 m sa nu-ti fie de mare folos.
Am pescuit pe zde' canale si japse cu un 2.10 (de pe mal), incepand de la Germine pan' la GL (ce-i drept, mai lung putin) si n-am tras numai firu' pan' apa...
Pe de-alta parte, nu stiu la ce distanta vrei tu sa prelucrezi o oscilanta (de exemplu) ca sa ai control optim asupra acestui tip de naluca...
Sunt de parere, ca intai ar trebui sa studiezi mai atent ce tipuri de naluci doresti pentru a pescui la ciuca, cum functioneaza, cum se utilizeaza, etc, etc - caci aia face treaba acolo sub ape...
Revenind la Bull fighter, ti-am recomandat 2.10-le, in primul rand pentru ca l-am pescuit si pot spune doua vorbe despre el si-n al 2-lea rand, comparativ cu variantele 2.40/2.70m, varianta scurta este o lanseta de spinning, celelalte doua fiind lansete (in opinia mea) de orice altceva, numa' de spinning nu...

Doctorul1986
junior
junior

Mesaj de Doctorul1986 » 14 Oct 2011, 12:34

Ali,s-ar putea folosi si pe rauri un bat de genul?! Ptr ca pe balta respectiva cred ca s ar preta avand in vedere cele enumerate de tine.
Cateva cuvinte referitoare la nedumirirea mea legata de strune, vartejuri, si noduri ai putea sa mi spui?
Mersi

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 14 Oct 2011, 12:38

grizzly scrie: e incepator, nu are rost sa dea banii aiurea pe scule despre care nu stie inca sa vada ce fac "pe viu".
[...]
nene doctore, nu ti-ai gasit perioada cea mai buna sa incepi pescuitul la stiuca. pe ape reci fiecare artificiala trebuie jucata mai lent decat de obicei, iar stiuca e un pic mai retinuta in atacuri.
un echipament mai buna te ajuta sa simti mai bine, sa lansezi mai bine, sa joci naluca mai bine , sa contrrolezi in drill mai bine si daca chiar constati ca nu-i pentru tine sportul asta , ai sanse sa vinzi echipamentul si sa recuperezi o buna parte din bani (in timp ce cu un echipament slab nu poti decat sa-l pastrezi , sa-l arunci sau sa-l dai la un necajit si sa-l faci si mai necajit ) :wink: :lol:
la partea cu perioada sunt de acord cu grizzly , nu-i chiar cea mai buna sa incepi insa poti inca sa ai surprize placute pe linguri . :wink:

ps. pentru zonele de stiuca din jurul Sibiului iti recomand totusi un 2,4 m

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 14 Oct 2011, 12:47

sfatul meu e ca dupa stiuca si dupa somn sa nu dai fara strune. cand dai cu jiguri dupa salau sau biban ai mai multe sanse de atac daca folosesti lider de fluorcarbon in loc de struna.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 14 Oct 2011, 13:21

Doctore, eu mi-as face calculele altfel...
Pe langa Sibiu, onorabila citadela (arhitectural vorbind), curge o apa Dumnezeiasca (pescareste, discutand - asta ca sa nu ma repet), care teoretic dar si practic, are cam toti rapiciosi "de baza". Pentru apa asta, merita (probabil) sa lasi mai multe balti adunate la un loc...(unii stiu de ce)
Bun... in cazu' asta, condimentat pe ici pe colo si cu o balticica-doua, eu as merge pe-o scula care face cam de toate...ET SPIN BLADE 2.40-2.70/30-80 gr. (nu te speria de casting weight- nu-ti bate capu')
Sta bine pe curent, nu-i nici "mega-par" sa nu-ti "traga" prin apa decent o oscilanta, face serviciu decent cu voblere (pe curent ori ba), asemeanea cu gumele, te bagi cu ea si prin stufuri si pe rambleuri, nu sughitza daca-ti da vreo "moaca-nplinita", alea, alea...Un batz ieftinache, cinstit, fata pretentii, docil, rezistent, prietenos in "simtzaminte"... intr-un cuvant: FACE SERVICIU!
Cauta cea mai ieftina varianta de-al achizitiona si-ai rezolvat prima ecuatie...
Prevad, asta in cazul in care nu-l accidenetzi "mortal" fara voia ta sau din invidie:)), ca-ti vei schimba zde' mulinete, dar batzul va rezista (ca-n reclama). Parol-ma jur!
Adica, gandid la "rece", ce-ai obtine: cam tot ce ti-ai propus+inca "ceva". (punct!)
...si de la capat...Onorata audienta sibiana, in speranta ca nu mi-am pus in cap tot neamul pescaresc din zona, astept ponegririle/urarile de "bine"/si-alte aluzii "prietenoase", pe MP...Ma-nclin! Dans votre santé!

Doctorul1986
junior
junior

Mesaj de Doctorul1986 » 14 Oct 2011, 17:24

Sunt in deriva totala acum :lol: ...E o adevarata industrie si nici nu stii catre ce sa te orientezi :roll: Cred ca pana la urma experienta fiecaruia conteaza cel mai mult in momentul in care faci o achizitie, trebuie sa stii ce ti place si ce nu ti place ca sa poti sa vrei ceva de la un produs... Oricum, multumesc tuturor inca odata ptr timpul acordat si ptr informatii. O sa tin cont de toate in momentul in care o sa ma hotarasc sa cumpar!
D_ali, referitor la "urarile de bine" din partea concetatenilor mei, in locul tau nu m as stresa :) nu cred ca ai deconspirat niciun secret, cu totii cunoastem potentialul Oltului...
Daca vreunul din voi doreste sa intervina sa mai adauge cate ceva la cele de mai sus, m as bucura...
Noroc si fire intinse!

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 14 Oct 2011, 17:37

Doctore, era o figura de stil...:wink:

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 14 Oct 2011, 18:15

[quote="Doctorul1986"]Ali,s-ar putea folosi si pe rauri un bat de genul?! Ptr ca pe balta respectiva cred ca s ar preta avand in vedere cele enumerate de tine.
(aici te refereai la Bull Fighterul 2.10/10-40)

..da, se poate folosi pe rauri, dar evident are limitale sale...
Pentru jigging batzul asta-i "mort", cat ai fi tu de sensibilos la manutza, dar sa-l pescuiesti cu oscilante/rotative/voblere, este ok. Amintesc inca odata, ca-i o lanseta de "lingura" pe "balta", asta-i treaba ei, asta face bine...

Referitor la Spin Blade, incercam sa te aduc intr-o zona unde cred ca ai iesi mai onorabil, pescuind mai divers...
Asta-i un bat care merge binishor si pe jigging si cu linguri/voblere/pilkere/rotative, pe rau sau pe lac, in curent ori ba, adica, e mai "universala" decat prima lanseta pe care ti-ai propus-o. Legat de diferenta de calitate intre cele doua, no comment, ce-a din urma e mult mai bine "imbracata" s-atingi si a aspectul lungimi acestui batz (2.40).
Sigur, ca-i o tampenie sa spui ca o lanseta este universala, dar ma rog...asta-i suficient de "blanda" cat sa prepare o lingura oscilanta, suficient de "tare" cat sa da-i o "tzeapa" de la fundeni, iti tine si voblere mai mari (portante) in curent, faci si-o trena onorabila....deci, e "buna la casa omului"
...unii ar zice ca-i buna de scuturat si prunii, da o cam trecut vremea...(marfa ungureasca-buna :!: )...i-a sa intri tu pe energofish.hu (ro) si-i vezi pe Lukacsi Bela si Kovacs Adrian ca stiu sa prinda cu "ciomagul" asta cam de toate si pe ape care s-ar putea sa ti se para ,configurativ, cunoscute.

Doctorul1986
junior
junior

Mesaj de Doctorul1986 » 20 Oct 2011, 23:13

Multumesc tuturor celor care mi au raspuns si mi au furnizat informatii mai mult decat utile...
Fire intinse tuturor!

Scrie răspuns