Incepator (avansat) caut sfaturi !

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

coco4you
utilizator nou
utilizator nou

Incepator (avansat) caut sfaturi !

Mesaj de coco4you » 17 Apr 2008, 12:36

Saluatre frati pescari :respekt:
M-am apucat de spinning dupa multi ani de dat la stationar si bine-nteles m-am "bagat" si eu printre voi pe acest site..... :D
M-am dotat cu:
Lanseta: Shimano(Catana) 2,40m , 2-10g.
Mulineta: No-name de la rusi, 500.000, cu 11 rulmenti, tambur perforat, in fine...sunt cat de cat multumit de ea avand in vedere ca este o facatura.
Fir: Trabucco, fluorescent, 0,20
Voblere: Cozma de 3,5 si 4, culori C5, A9, D1, E4.
Am avut 3 iesiri pana acum (toate pe Jiu langa Craiova):
-prima iesire: NIMIC deoarece am fost zgarcit si nu am da 100.000(minim) pe vobler, mi-am luat cu 30.000 de la o rusoaica (inca nu le-am aruncat, le pastrez pentru cumnatul meu :lol: ).
-a doua: 1 avat (trecut bine de kg) + 3 cleni (peste 1kg fiecare)+1clenisor la palma(eliberat).
-a treia : Nimic capturat, apa f.mare, f.tulbure, eu foarte mahmur dupa o noapte de bauta,prietenul meu la fel ca mine, vant f.f.foooarte puternic. In schimb am vazut 3 avati "zburand" de ne-am trezit complet.
Acum intrebari:
1.Vreau sa schimb firul cu unul de 0.18, ce recomandati si ce culoare (eu as vrea tot un trabucco si tot fluorescent pt ca il vad mai bine)
2. Sa pun agrafa sau nu? Daca nu pun agrafa mi se incurca firul, voi ce parere aveti despre incurcatul firului?Am icercat si cu si fara agrafa...daaaar nu vreau fir incurcat!
Cam atat....
Va multumesc anticipat!!! :bere: [/b]

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 17 Apr 2008, 12:54

Da click aici, si vei gasi cateva raspunsuri de inceput:

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=6353
Si .. De ce nu ai putut ramane la plute, waglere, fire de 0.12... ??? Of-of!
8)

coco4you
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de coco4you » 17 Apr 2008, 13:06

hunting_xxx scrie:Da click aici, si vei gasi cateva raspunsuri de inceput:

http://www.rapitori.ro/forum/viewtopic.php?t=6353
Si .. De ce nu ai putut ramane la plute, waglere, fire de 0.12... ??? Of-of!
8)
Uite de-aldracu..... :evil:
Nu-s chiar asa de targa intr-ale pescuitului....
Eu ceream doar o parere vis-a-vis de situatia descrisa de mine... :D

Busta
utilizator constant
utilizator constant

Re: Incepator (avansat) caut sfaturi !

Mesaj de Busta » 17 Apr 2008, 15:40

coco4you scrie: 1.Vreau sa schimb firul cu unul de 0.18, ce recomandati si ce culoare (eu as vrea tot un trabucco si tot fluorescent pt ca il vad mai bine)
2. Sa pun agrafa sau nu? Daca nu pun agrafa mi se incurca firul, voi ce parere aveti despre incurcatul firului?Am icercat si cu si fara agrafa...daaaar nu vreau fir incurcat!
Cam atat....
Va multumesc anticipat!!! :bere: [/b]
1. eu am pescuit si inca pescuiesc cu Trabucco River Trout 0.22 (de culoare alba) - pe un tambur am textil si pe unu monofilament .
2. eu folosesc agrave cu tot cu vartej mai micute si mai fine - eu le pun ca sa pot schimba usor cu un alt vobler sau alta artificiala.
Daca folosesti linguri oscilante / rotative e bine sa ai agrafa cu vartej - ptr voblere/popere/slidere/ etc. , nu e musai .

coco4you
utilizator nou
utilizator nou

Re: Incepator (avansat) caut sfaturi !

Mesaj de coco4you » 17 Apr 2008, 16:19

Busta scrie:
2. eu folosesc agrave cu tot cu vartej mai micute si mai fine - eu le pun ca sa pot schimba usor cu un alt vobler sau alta artificiala.
Daca folosesti linguri oscilante / rotative e bine sa ai agrafa cu vartej - ptr voblere/popere/slidere/ etc. , nu e musai .
La fel prefer sieu agrafe mici cu vartej.......dar la voblere de 3,5....nu prea cred ca-s indicate!

hunting_fish
veteran
veteran

Mesaj de hunting_fish » 17 Apr 2008, 20:35

coco4you

Tu defapt la ce vrei sa pescuiesti cu echipamentul ce l-ai descris? La avat? pai tocmai de aceea ti-am dat linkul acela, caci CE ERA SCRIS ACOLO E SIMILAR CU CE CAUTI TU. Intelegi, frate rapitoristule? Si cum preotul nu repeta de 2 ori in biserica pt. o baba surda... Ti-am dat link-ul de vigoare.
Despre echipamentul tau... Nu e adecvat la avat. Poate clean sau biban. Dar de avat IN NICIUN CAZ. Cat despre cozme - exista voblere mai bune si mai prinzatoare. Acu cativa ani, erau facute k-lumea, azi se fac "la cantitate"
Si cu scuzele de rigoare dac te-am facut sa te simti foarte incepator. Data viitoare o sa ma abtin, bine?

Bafta, noroc si succes in continuare la spining!!

coco4you
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de coco4you » 17 Apr 2008, 20:48

hunting_xxx scrie:coco4you

Tu defapt la ce vrei sa pescuiesti cu echipamentul ce l-ai descris? La avat? pai tocmai de aceea ti-am dat linkul acela, caci CE ERA SCRIS ACOLO E SIMILAR CU CE CAUTI TU. Intelegi, frate rapitoristule? Si cum preotul nu repeta de 2 ori in biserica pt. o baba surda... Ti-am dat link-ul de vigoare.
Despre echipamentul tau... Nu e adecvat la avat. Poate clean sau biban. Dar de avat IN NICIUN CAZ. Cat despre cozme - exista voblere mai bune si mai prinzatoare. Acu cativa ani, erau facute k-lumea, azi se fac "la cantitate"
Si cu scuzele de rigoare dac te-am facut sa te simti foarte incepator. Data viitoare o sa ma abtin, bine?

Auzi ba "hunting" BAFTA NOROC SI SUCCES sa ai tu mah la toate partidele de pescuit din 2008 si jumatate din 2009, sa ai BAFTA sa nu pierzi 3-4 voblere la partida, NOROC sa nu-ti rupi cea mai draga lanseta si SUCCES MULT cand din gresala o sa prinzi un avat (ca tot esti tu experti in avati) maricel....sa nu-ti rupa.....
Si inca ceva: De ce de fiecare data cand intru pe un forrum, tracher sau mai stiu eu ce site, trebuie sa apara cate un papagal pierzator de timp pe net, care sa se dea mare in tematica acelui thread la care subscriu sai care sa se creada buricul pamantului....de ce Doamneee de ce tot timpul am eu norocul asta si ghinionul sa nu ma intalnesc cu unul dintre ei si sa-i transmit tot respectul meu din adancul gatului direct in ochi? :censored:

coco4you
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de coco4you » 17 Apr 2008, 20:52

hunting_xxx scrie:coco4you

Si ba, apropo, cu echipamentul meu ala care zici tu ca nu e bun...Xpertule.....spre surprinderea ta am prins avat !!!

Claudiu Andrei
junior
junior

Mesaj de Claudiu Andrei » 17 Apr 2008, 20:54

hunting_xxx

he he. Asta da urare!![/quote]

Claudiu Andrei
junior
junior

Mesaj de Claudiu Andrei » 17 Apr 2008, 20:57

.

Închis