Iarna la Avat
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Iarna la Avat
Care stie sau are experiente iarna la avat sa ne impartaseasca si noua:)
eu am auzit ca merge bine la twister alb
M-ar interesa si localizarea care este foarte importanta:)
eu am auzit ca merge bine la twister alb
M-ar interesa si localizarea care este foarte importanta:)
- ionut-raptor
- senior
Incearca cicade mici,argintii binenteles,shaduri albe dar masi ales vobler rapala CD silver 5-7 cm jucat prin zvacniri scurte din varful vergii.Mai ales in zile in care soarele straluceste nu cred ca nu vei avea atacuri.Daca mergi la pescuit si incerci ce ti-am zis,sa-mi comunici si mie ce rezultate ai avut.Fi atent,voblerul il joci din vf lansetei cu zvacniri scurte si nu recuperezi prea rapid.Acum apa e rece. 

Ca si localizare:in zonele cu apa relativ adanca, pe langa malurile abrupte si in nici un caz in straturile superioare ale apei!
La noi se prinde in special la voblere care imita culorile naturale ale obletelui...De altfel, este normal ca avatul sa stea si iarna in preajma cardurilor de obleti.Care va sa zica, unde sunt cardurile de obleti este foarte posibil sa fie si avat.Sa nu te astepti insa sa vaneze ca si vara zgomotos , la suprafata.Numai bine.

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- ionut-raptor
- senior
Cred ca voblerul rapala CD merge bine.Il lasi sa coboare la adancime si il joci prin zvacniri scurte din varga.Acum 2 ani la Dunare in decembrie intr-o zi insorita si cu temperatura destul de ridicata,pestisorii mai urcau si aproape de suprafata si in zona malului.Se vedeau la mal cum stateau la soare.Si la vobler mi-a mers destul de bine atunci.Nu mari,pana in kg dar macar am avut satisfactia capturarii si eliberarii lor.Am oprit atunci doar 3 pesti mai rasariti
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
Iti multumesc pentru raspuns.PODOSU DOREL scrie:am folsit vara helic la avat la Dunare si merge f bine.
Am vazut niste "woblere" daca le pot spune asa achizitionate din Bulgaria pentru avat. Sunt oarecum asemenatoare cu "helic" si... sunt deosebit de prinzatoare. D'alea nu am cum sa-mi procur, insa "helic" imi voi cumpara cateva.
- ionut-raptor
- senior
-
- senior
m-ati omorat cu niste rapala... mai incercati si alte firme de preferinta poloneze(4-5 cm, asta daca nu dati cu fire de crap), sau combina'ii cu doua-trei streamere(fulgi albi si intaritura pe carlig rosu fluo). daca prindeti cu rapala inseamna ca pescuiti pe acolo pe unde nu trece nimeni...
la helic am incercat dar nu am avut decat o prezentare...
iarna daca ii gasesti, vei avea partide de neuitat. iti garantez!
la helic am incercat dar nu am avut decat o prezentare...
iarna daca ii gasesti, vei avea partide de neuitat. iti garantez!