Iarna la Avat

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 02 Ian 2009, 14:56

@ionut-raptor

Nu trebuie atasat nimic de ochetul liber din coada, asa spune si producatorul

http://www.bertilure.ro/romana/index.html si da click in stanga pe helic si citeste.

Am incercat si eu sa atasez o ancora si intr-adevar se incurca.

Inca nu am prins numic cu helic dar imi place ca-i greu, se lanseaza bine si nu torsioneaza firul ca rotativele.

Numai Bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 02 Ian 2009, 17:49

''daca prindeti cu rapala inseamna ca pescuiti pe acolo pe unde nu trece nimeni... ''
Adica ce vrei sa spui cu asta?Pe Rapala eu unul am prins cel mai bine si nu numai eu.Multi pescari prind bine la Rapala si la cateva modele de la Salmo.In rest la alte polonezarii nu am vazut capturi deosebite.La Rapala si Salmo pe langa avat am prins si salau sau somn.

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 02 Ian 2009, 17:56

Eu am atasat la helic o ancora cu fulg alb si am pescuit pe Olt la biban si nu se agata de fir.Dar inainte de a ateriza pe apa,trebuie stopat progresiv asa cum se face de obicei cu orice naluca.Daca il lasi sa cada ca bolovanul se agata asa cum de agata si voblerul.Dar daca stopezi progresiv inainte de aterizare,nu se agata.

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 02 Ian 2009, 20:08

ma rog dak vrei, am prins destul la rapala, dar in locurile pe care le vizitez(acumularile de pe olt > draganesti, frunzaru, rusanesti, izbiceni), toata lumea pescuieste cu voblerele pe care le lauzi, asa ca in cazul in care vrei sa prinyi ceva trebuie sa incerci naluci noi. Nu stiu dak ai avut vreodata senzatia ca pestii se obisnuiesc cu nalucile mai repede decat noi... Incearca in locurile in care vorbesti cu altceva(apropo polonezi inseamna si dorado si altii vezi www.fishing-mart.com.pl)
incearca si marimi mai mici 4/5 cm pe care le poti lesta in fata 80-100 cm cu ce greutati vrei tu(10-20 gr, plumbi culisanti tip picatura de match, opriti in alice sau vartej), dar ai grija la torsiunea firului dak nu folosesti vartej.... Stiu ti se pare poate ciudat, dar crede-ma e super ok, dar ai grija la agataturi.
apropo de rapala erau vremuri pe budeeasa AG, cand daca vroiai stiuci de poze ratlingurile erau la mare moda, dar asta e o poveste ca din ditamai lacul plin de stiuci(multe peste 10 kg) nu a mai ramas nimic, l-au umplut cu km de plase si a disparut si stiuca si coregonul...

ionut-raptor
senior
senior

Mesaj de ionut-raptor » 02 Ian 2009, 20:16

Intr-adevar si Dorado sunt excelente.Eu am prins clean frumos la Dorado,la avat inca nu le-am incercat inca.La zavideni de exemplu asta vara,nu a mers la nimic,nici la rotativa,nici la oscilanta mica.De twister sau cicada nici nu mai vorbesc.Din fericire pt mine naluca salvatoare a fost CD silver de 7 cm.Cu obisnuinta cu nalucile ai perfecta dreptate.Dar nu de putine ori la stiuca de exemplu am patit-o.A atacat ,am intepat dar dupa cateva ture de manivela a scapat din ancora.La urmatoarea lansare in acelasi loc,pac,a dat iar.Deci nu intotdeauna se invata minte.La Ipotesti pe Olt ai pescuit?Cum mai merge pe acolo?

fratelecelmic
senior
senior

Mesaj de fratelecelmic » 02 Ian 2009, 20:29

am pescuit dar salai si avatii mi se par mici fata de barajele de mai aproape de dunare(dau numai din barcuta). iarna asta nu am pescuit decat la draganesti intai sus pe balustrade, iar apoi jos in deversor-a mancat frumusel pana pe 24 cand am fost ultima data, dar marunti pana intr-un kil si jum, la plastice mici 3-5 cm
la dorado invader de 4 am prins toate speciile posibile-cleni, pastravi, avati, vaduvite, salai, somotei, bib, stiuci si vreo 2 crapalai cu el in gura...
adresa e www.fishing-mart.com.pl Trimit si in ro

Scrie răspuns