Help!e septembrie si inca nu am luat somn pe naluci!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- junior
Help!e septembrie si inca nu am luat somn pe naluci!
Salut!as dori va rog daca puteti sa imi spuneti cam care ar fi sansele sa mai pacalesc un mustacios de acum incolo si care ar fi nalucilr care l-ar putea pacali,tehnica utilizarii lor,locul utilizarii lor.Mentionez ca pescuiesc pe Mures in Arad si in zona Aradului.Multumesc anticipat!
- stefanflorin
- veteran
Re: Help!e septembrie si inca nu am luat somn pe naluci!
Pai de aici incolo incepe sa intre pe jiguri.
Urasc atarnatorii!
-
- junior
sa treaca doar voblerul pe la mustatile lui sa vezi atunci cum ti-o ia,mai ales daca-i un vobler cu vibratii(ex.clackin rap,flap jack,etc),dar este adevarat ca anul acesta a mers foarte slab cu somnul,dar perseverenta in pescuit poate aduce rezultate.Mustakrakish95 scrie:Salut!as dori va rog daca puteti sa imi spuneti cam care ar fi sansele sa mai pacalesc un mustacios de acum incolo si care ar fi nalucilr care l-ar putea pacali,tehnica utilizarii lor,locul utilizarii lor.Mentionez ca pescuiesc pe Mures in Arad si in zona Aradului.Multumesc anticipat!

-
- junior
I-am dat si rapala jointed si rapala DT si flap jack si o gramada si nimic:(.Oricum va multumesc pentru promptitudine 

Am prins bine in luna iulie (cicade, salmo hornet, si alte deep diver-e), dupa care s-a limpezit apa si...pauza. Acum sunt mai greu de gasit; cred ca trebuie incercat la ore mai tarzii sau foarte devreme, in ape mai adanci, la margine de curent. Noaptea iese si in apa mai mica, si poate fi prins la aproape orice.
-
- junior
Cunosc un asemenea loc...sper doar sa fie si pestele acolo:)Mersi!Stai jos scrie:Am prins bine in luna iulie (cicade, salmo hornet, si alte deep diver-e), dupa care s-a limpezit apa si...pauza. Acum sunt mai greu de gasit; cred ca trebuie incercat la ore mai tarzii sau foarte devreme, in ape mai adanci, la margine de curent. Noaptea iese si in apa mai mica, si poate fi prins la aproape orice.
Pana prin octombrie chiar si mai tarziu inca mai intra pe naluci,chiar daca mai rar decat vara, insa se pot lua inca. Insista si pana la urma tot te lipesti de unul.

- semlecangheorghe
- veteran
Mustakrakish95 scrie:Salut!as dori va rog daca puteti sa imi spuneti cam care ar fi sansele sa mai pacalesc un mustacios de acum incolo si care ar fi nalucilr care l-ar putea pacali,tehnica utilizarii lor,locul utilizarii lor.Mentionez ca pescuiesc pe Mures in Arad si in zona Aradului.Multumesc anticipat!
Sansele ar fi invers proportionale cu densitatea de spiningari manati de aceleai obiective..
Un alt factor ar fi densitatea de greblasi,electricieni, plasari..si cam cat au astia rata la banca..
Somnii care trec de astia, au ''centura neagra'' si nu-i prinzi decat pe greseala lor ,nu pe stiinta pescarului..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
-
- junior
I-mi pare rau sa te contrazic, dar nu cred sunt somni cu centura neagra sa-u alta culoare (adica mai prudenti ca si altii,doar daca au facut ceva scoli despre prudenta, despre care eu nu am auzit), doresc sa mai spun ca somnu-i somn, iar daca i-o treci pe la bot si el este atras de acea naluca va pune botul, conteaza foarte mult dansul, vibratia naluci ,dar RETINE, somnul ramane somn si se hraneste mai intensiv noaptea, foarte multi dintre somnii care scapa braconajului se ascund prin unele cotloane foarte greu accesibile (sub stanci, bolovani,crengi mari,etc.) Adevarat este faptul ca braconajul si poluarea i-a rarit destul de mult,iar exemplarele reproducatoare au cam disparut . 

-
- junior
Pai...asa e!sunt rari!de aceea sunt descurajat si anul acesta nu cred ca mai pacalesc vreunul...acum vine sezonul salaului si ma concentrez pe acesta