Firul ideal pentru salau

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

adrian99
veteran
veteran

Re: Firul ideal pentru salau

Mesaj de adrian99 » 05 Mar 2015, 14:57

Portanta-forta care asigura sustentatia unui corp in miscare cufundat intr-un fluid

Portabilitate-insusirea de a fi portabil

sursa:dex

sinonimie-da sau nu?

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 05 Mar 2015, 16:07

Clar ca DA.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 05 Mar 2015, 21:49

De fapt is amandoua, si portanta si portabilitate. Portanta la cum taie firul apa in curent. Portabilitatea la cum taie firul apa si lasa sa cada jigul mai repede sau mai incet. Pana la urma ... tot portanta este da cu "-" :D

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 06 Mar 2015, 19:10

subtire nu e intotdeauna mai bun, pe balti sau curent moderat de ex.
ce te faci cand salaii mananca pe caderi foarte lente?
intr-un fel cade un 3-5g pe pp de 10lb, in altul cade pe un PE de 10lb.
toate au locul lor.
sa-i vad pe aia care dau cu leader si fir subtire intr-un maldar de pietroaie...cat pescuiesc si cat leaga leadere? :D
Urasc atarnatorii!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 06 Mar 2015, 19:56

firul ideal de salau e acel fir cu care in ziua aia prinzi peste
poate fi unul subtire , unul gros , unul mono sau un fluorcarbon.............pestele spune care e cel care trebuie
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 09 Mar 2015, 15:09

albert.C scrie:eu pescuiesc de aprox.15 ani la feeder+ca mai stiu limba romana si stiu ce vb..
portanta are acelasi rol in discutie precum si portabilitate..parerea mea e ca daca nu stii intelesul cuv.sa nu te faci de kko si sa-ti dai cu parerea aiurea !
parerea mea e sa mai lecturezi cand mergi la feeder, orice vrei tu, timp ai destul. O sa iti prinda bine la intelegerea graiului romanesc. Chiar am incercat sa iti dau un sfat bun, nu doar pe subiectul asta. Nu-s frustrat, dar te-am trecut la categoria de kko, pe limbajul tau.
Sunt sigur ca in cei 15 ani de feeder ai inteles perfect ce si cum cu pescuitul la rapitor, in special la salau. Sigur ai si pescuit mult cu fire textile, de toate diametrele si tipurile. Clar, ai descoperit Atlantida, salaul este pentru tine o ecuatie rezolvata.
Multa sanatate !

p.s. nu-mi mai raspunde ca ma apuc de tine :lol:

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 09 Mar 2015, 19:52

sosoktm scrie:
albert.C scrie:eu pescuiesc de aprox.15 ani la feeder+ca mai stiu limba romana si stiu ce vb..
portanta are acelasi rol in discutie precum si portabilitate..parerea mea e ca daca nu stii intelesul cuv.sa nu te faci de kko si sa-ti dai cu parerea aiurea !
parerea mea e sa mai lecturezi cand mergi la feeder, orice vrei tu, timp ai destul. O sa iti prinda bine la intelegerea graiului romanesc. Chiar am incercat sa iti dau un sfat bun, nu doar pe subiectul asta. Nu-s frustrat, dar te-am trecut la categoria de kko, pe limbajul tau.
Sunt sigur ca in cei 15 ani de feeder ai inteles perfect ce si cum cu pescuitul la rapitor, in special la salau. Sigur ai si pescuit mult cu fire textile, de toate diametrele si tipurile. Clar, ai descoperit Atlantida, salaul este pentru tine o ecuatie rezolvata.
Multa sanatate !

p.s. nu-mi mai raspunde ca ma apuc de tine :lol:

Ca drept dovada ca esti frustrat a trebuit sa-mi raspunzi tu mie...nu stiu ce legatura are subiectul cu ce scrii tu pe forum...si aici nu ma refer la subiectul asta..ci la toate subiectele la care subscrii.
Si mercedes si dacia sunt autovehicule..dar diferenta este mare..asta incerc si eu sa aflu despre "rapitor"..dar nu ma contrazice la fizica..ca te bate limba si dex-ul romanesc !

"ps:ti-am raspuns ca sa te obosesti sa raspunzi " !

Scrie răspuns