evolutie

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
micutsebastian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de micutsebastian » 18 Noi 2006, 18:55

daca nu dai numai dupa stiuca iti recomand pikemono,e invizibil si il taie foarte greu.Daca dai numai la stiuca pune struna fara jena...nici ea nu se jeneaza(eu folosesc strune de la rapala).

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 19 Noi 2006, 07:18

eu folosesc ca si leader fluorocarbon leader,am prins stiuci(nu mari) si inca nu a reusit sa-mi taie niciuna.in cel mai rau caz se simtea la mana ca zona de langa naluca e frecat si taiam bucata aia.pana nu-mi taie vreo stiuca seaguar-ul,raman cu el ca si "struna".

PS:Dane,apropo de postari editate....PS-ul asta l-am bagat cu butonul "modifica",deci sunt topicuri unde se poate,in altele nu.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 19 Noi 2006, 18:15

micutsebastian scrie:daca nu dai numai dupa stiuca iti recomand pikemono,e invizibil si il taie foarte greu.Daca dai numai la stiuca pune struna fara jena...nici ea nu se jeneaza(eu folosesc strune de la rapala).
Am venit de pe balta cu silicoanele! :lol: Deci: pe monopike cum ti-e norocul!Mie mi l-a scarmanat zdravan(n-am scapat-o) iar la un prieten care a fost cu mine nu!Si erau stiuci sarite din 2kg!In schimb surpriza(oricum capturile fiind rare nu am avut curaj sa dau fara struna...) mi-a rezolvat o oscilanta si iata cum:am scurtat ,din motive obiective,struna de monopike dupa "cearta" cu prima stiuca si am lansat;legatura la struna era fireline de 15lbs ...A plecat cu oscilanta!!!A ajuns cumva la textil :shock: Si la taiat :( Oscilanta a plecat sieu :oops:
Saru-mana coana Esox :wink:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 19 Noi 2006, 19:13

fir textil - agrafa cu vartej - struna (7X7) - agrafa duo lock

sau

fir textil - agrafa cu vartej - struna (PikeMono) - agrafa duo lock

majoritatea oscilantelor mele au inel despicat pe care il agat in agrafa ... am si cateva pe care le prind direct cu agrafa.
S'altare și bunăstare !

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 19 Noi 2006, 20:25

SoSoo scrie:Eu nu folosesc struna de anul acesta si am avut un singur rateu din acest motiv si fara sa mint am prins ceva stiuca cea mai mare find de aproape 4 kg,stiu ca uni vor spune ca nu este mare dar pt Timis credeti-ma este.E adevarat ai emotii mai mari dar parca rata atacurilor creste si mai intra si altceva decat stiuca de multe ori :wink:
Parerea mea este ca daca sti sigur ca locul promite capuri peste 4kg (stiuca bineinteles) struna e binevenita si eu o folosesc in acest caz.
Si colegul meu de mal de apa a renuntat la ea si nu a ratat nici una anul acesta pe acest motiv :twisted: a ratat o gramada si chiar mari pt ca sa precipitat cum facaem multi cred eu in anumite momente.. :oops:
.Dar prefer kevlarul in locul strunei e f rezistent si nu afecteaza naluca dar toate astea sau mai discutat si pe alt topic.
Strune fortate la maxim! :D
Ma consider un pescar de stiuca si spun asta fara modestie. Atunci cand dau la stiuca pun intotdeauna struna, de ce?!...Din respect pentru stiucile care ar putea sa taie si sa moara ranite de nalucile cu care raman in gat. Cine spune ca nu a prins fiind ca a dat cu struna, sau ca a prins mai bine pentru ca nu a folosit struna cred ca greseste, pentru ca ii influenteaza pe multi creduli sa le urmeze exemplul, din dorintza de a prinde mai bine. Pot sa afirm cu certitudine ca struna nu diminueaza nr. capturilor.Exista strune de calitate care sunt atat de discrete, incat nu deranjeaza nici cleanul sau salaul, care sunt intradevar mai circumspecti.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 19 Noi 2006, 20:41

Adelin scrie:Exista strune de calitate care sunt atat de discrete, incat nu deranjeaza nici cleanul sau salaul, care sunt intradevar mai circumspecti.

poti sa dai un link?

Irod
veteran
veteran

Mesaj de Irod » 19 Noi 2006, 21:21

agrafa

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 19 Noi 2006, 21:35

Adelin scrie:
Ma consider un pescar de stiuca si spun asta fara modestie. Atunci cand dau la stiuca pun intotdeauna struna, de ce?!...Din respect pentru stiucile care ar putea sa taie si sa moara ranite de nalucile cu care raman in gat. Cine spune ca nu a prins fiind ca a dat cu struna, sau ca a prins mai bine pentru ca nu a folosit struna cred ca greseste, pentru ca ii influenteaza pe multi creduli sa le urmeze exemplul, din dorintza de a prinde mai bine. Pot sa afirm cu certitudine ca struna nu diminueaza nr. capturilor.Exista strune de calitate care sunt atat de discrete, incat nu deranjeaza nici cleanul sau salaul, care sunt intradevar mai circumspecti.
Asta gandesc de multa vreme si-mi face placere ca nu sunt singurul care am ajuns la concluzia asta.

Tudor

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 19 Noi 2006, 23:31

Ionut the carp scrie:
Adelin scrie:Exista strune de calitate care sunt atat de discrete, incat nu deranjeaza nici cleanul sau salaul, care sunt intradevar mai circumspecti.
poti sa dai un link?
PikeMono sau strune canelle sau technipeche ... = strune impletite din multe fire (7X7) textile si metalice - sunt foarte maleabile si nu influenteaza evolutia ... etc.
S'altare și bunăstare !

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 20 Noi 2006, 00:20

@Adelin io am zis primu aia :P , corect respect fata de peste :wink:

Revenind cu 2 intamplari bizare legate de pikemono:

1. intr-un lanseu din greseala fiind malu abrupt in spate, am agatat un arbust si ma trezesc cu lingura ajungand in mijlocul apei...constatare - s-a rupt pikemonoul - poate era ciupit :roll:

2. am agatat lingura si am trimis "un artificiu tehnic" sa o recupereze, am agatat cumva (cred ca struna) si am tras cu sfoara...s-a rupt tot pikemono

in ambele cazuri era de 0.30 si firu folosit e mono de 0.25

Ca o bizarerie ambele linguri erau SILURO - deci atentie la combinatia siluro-pikemono :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns