Estimare salau

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 29 Iun 2011, 08:31

toni f scrie:ahahaha, adeline, brava tati ....

ca sa-l supar pe gyorg, desi nu am de ce :D , o sa zic ca daca ala avea 10 si dupa 8.5 io imi tai **** ....
n-ai de ce, daca ai citit atent eu am zis ca putea sa ajunga la maxim 9,5kg. Adica de la 8,6 la 9,5 asta insemna o diferenta de 900grame .. ceeace ce este foarte probabil.

mai departe, no coment :)
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 29 Iun 2011, 08:33

colaps, 9.5-10 la scoaterea din apa si 8.6 la cantar .... asa zice gyorg, si fara a incerca sa-l denigrez sau anything, ca nu am nimic cu omul si este un personaj cunoscut si respectat de multi dintre cunoscutii si pretinii mei, am io un pitic care imi sopteste ca nu a sarit de 6 okale :D :D :D

zi de stiuku meu cat crezi ca a avut , in cm si in kg ....

eu 180 si 99 de okale ...

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 29 Iun 2011, 08:36

Propun ca pe viitor, pt o mai mare precizie, pestii sa fie cantariti in apa....ba mai mult as zice chiar in drill!!!

Sa vad atunci ce mai zic carcotasii....a dreaqu astia, nu poti prinde un peste ca imediat, te halesc. :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 29 Iun 2011, 08:37

corect gyorg, asa este, tu ai zis de max 9.5, nea paco zisese de 10 ....

zii de stiuka mea, cat crezi ...

ca ai deschis topic simpatic, si e pacat sa nu-l continuam ....

dau si io 2 oablere bune, da firma, in intelegere cu castigatorul ( in rpivinta firmei si a modelului ), pentru cel care este cel mai aproape de greutate ...

pasul de ghiceala sa fie de 100 de grame ......

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 29 Iun 2011, 08:41

adrignat scrie:scaderea in greutate e direct proportionala cu greutatea pestelui.cu alte cuvinte el "slabeste" in procente nu in grame odata scos din apa.
asa ca nu e deloc imposibil.nu zic ca e adevarat sau nu,doar ca nu e o chestie atat de deplasata cum se sustine
:wink:
Adrian o fi no fi asa cine sa mai stie , dar cu certitudine pestii rapitori ca bibanul , stiuca si mai ales SALAUL se contracta muscular in momentul in care sunt prinsi .

Nu de multe ori sa constatat in concursuri ca un salau prins si retinut pe agrafa si tras dupa barca o perioada de timp se "scurteaza" cu citiva centimetri (1-2 cm).

Destui colegi de competitie au patit ca pestele ( in special salaul)pe care l-au retinut avea in momentul capturarii lui 42 cm iar dupa o vreme la masuratoarea arbitrilor sa fie la limita celor 40 cm sau chiar mai mici, devenind nepunctabili.

Asta cred ca se datoreaza stresului la care este supus pestele .

Nu stiu daca scade si in greutate pt. ca noi nu cintarim niciodata in concursuri capturile ci doar le masuram.

P.S. Din experienta mea cleanul nu intra in categoria pestilor care se "micsoreaza" din cauza stresului, sa fie din cauza ca nu-i considerat un rapiror veritabil? :roll:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 29 Iun 2011, 08:43

toni f scrie:colaps, 9.5-10 la scoaterea din apa si 8.6 la cantar .... asa zice gyorg, si fara a incerca sa-l denigrez sau anything, ca nu am nimic cu omul si este un personaj cunoscut si respectat de multi dintre cunoscutii si pretinii mei, am io un pitic care imi sopteste ca nu a sarit de 6 okale :D :D :D

zi de stiuku meu cat crezi ca a avut , in cm si in kg ....

eu 180 si 99 de okale ...
tony, n-are sens .. am primit estimativ si mai putin 3,5 kg.. asa ca 6kg este deja mult.
respectul pe care l-am castigat nu este degeaba, dar daca totusi vrei sa ai confimarea, iti recomand o pensiune in Delta unde poti sa te cazezi decent si sa afli si alte detalii.. :wink:

Oricum, tu in care categorie crezi ca te poti incadra? ... tot fara suparare :)

ce-am remarcat dupa mai mult timp in care am pus ceva poze si pe facebook sau si pe rapitori:
- cei care pun poze pe album au tendinta sa exagereze de cele mai multe ori cu dimensiunile pestelui.
- cei care-i provoci la estimare au in schimb tendinta sa-ti reduca din acestea (in special cei care si exagereaza cu dimensiunile capturilor personale).
- pescarul face eforturi sa iasa pestele cat mai mare in poza apeland la tot felul de artificii sau tertipuri.
- iar cei care nu pescuiesc au cea mai buna parere, ei intotdeauna aproape ca-ti dubleaza trofeul- astia imi plac cel mai tare -

colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 29 Iun 2011, 08:51

@Gyorg , dude toti suntem carcotasi :) asta e clar ca deh e vremea nasoala afara plina de coduri galbene si chestii aiurea .

eu orikum is happy ca am zis ca are 9.2 kile deci is aproape de adevar :)

in legatura cu premiu ala ... o sa radeti da` n-am auzit in viata mea de denumirile alea ... pina la urma ce naiba erau alea ? ceva de spining e clar da` ce ? linugurite/voblere gume ?

se stie inca o chestie ca pescarii exagereaza de cele mai multe ori fara intentie , mai ales cand scapa un peste sau vede unu in apa ... torpile amur de la cefa ;) deci io zik ca nu are rost sa ne certam .

incaodata bravo pentru captura !

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 29 Iun 2011, 08:57

colaps scrie:@Gyorg , dude toti suntem carcotasi :) asta e clar ca deh e vremea nasoala afara plina de coduri galbene si chestii aiurea .

eu orikum is happy ca am zis ca are 9.2 kile deci is aproape de adevar :)

in legatura cu premiu ala ... o sa radeti da` n-am auzit in viata mea de denumirile alea ... pina la urma ce naiba erau alea ? ceva de spining e clar da` ce ? linugurite/voblere gume ?

se stie inca o chestie ca pescarii exagereaza de cele mai multe ori fara intentie , mai ales cand scapa un peste sau vede unu in apa ... torpile amur de la cefa ;) deci io zik ca nu are rost sa ne certam .

incaodata bravo pentru captura !
storm a fost mai aproape - 9,4 kg - i-am trimis deja MP

cata_asp
veteran
veteran

Estimare

Mesaj de cata_asp » 29 Iun 2011, 08:59

Toate ca toate, da' estimarea mea de 9,5 se pare ca este cea mai aproape de adevar,nu? Asa ca, unde-s nalucile mele nenea Gyorg? ;)

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 29 Iun 2011, 09:01

stiu cum ti-ai castigat respectul, gyorg, si te asigur ca il ai si din partea mea ...

peste intrebarea cu incadrarea mea trec fara comentarii, tocmai sa sa-ti arat ca il ai sincer si din partea mea :)

eu nu pun poze in album pentru ca realmente nu ma intereseaza sa vada "lumea" ce prind eu, indiferent ca retin sau eliberez ...

iar in ce priveste estimarile, eu intotdeauna spun ce cred fara sa ma ascund dupa deget, si deci am spus ce am crezut si ce cred incontinuare cu privire la captura in discutie ( aici e o contradictie cu faza cu respectul, dar ma gandesc ca poate era nitel slab arcul cantarului de exemplu ) ... de aia a postat si bogdan82, pentru ca am luat in primavara asta impreuna niste jalo burtosi gravi, care nu sareau de 5, 5 si ceva okale desi aratau de 8 :D :D :D

nu te supara, si fii primu care baga estimare la stiuka aia, sa continuam topicul ...

cheers !

Închis