Estimare salau

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Închis
cata_asp
veteran
veteran

Estimare...

Mesaj de cata_asp » 28 Iun 2011, 20:36

Abia astept Gyorg nalucile promise! :wink:
La mai mari!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 28 Iun 2011, 20:39

Gyorg scrie:... Pestele a fost cantarit dupa circa 2 ore dupa ce l-am prins si a avut 8,6 kg. Stiind fiind ca se deschidrateaza foarte mult dupa prindere, Paco la estimat la 10kg pe baza experientei lui. Eu l-am estimat la 9,5kg....
:lol: :lol: :lol: gyorg, pestele e superb si nimeni nu contesta acest fapt ... Dar chiar in halul ala sa se dezhidrateze ... Lasa-l la 8,6 ca oricum e un monstru ...

Ps : chiar mi greu sa ma abtin ... Pacat ca s-a dezhidratat un astfel de exemplar ... :(
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 28 Iun 2011, 20:56

:!: :!: :!:
...ou sont les elephants ?
...adica in traducere libera : unde a disparut postarea lui Gyorg, postarea cu deshidratarea salaului :?: :?: :?:
...era un subiect interesant de dezbatut...."deshidratarea rapida a capturilor" :shock:
...sa fi deranjat faptul ca au fost pomenite doua nume sonore din lumea competitionala a pescuitului ?
...o fi o aberatie chestia cu deshidratatul ?
...greutatea salaului era putin "fortata"?

:oops: :twisted:

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 28 Iun 2011, 21:33

old_radu scrie::!: :!: :!:
...ou sont les elephants ?
...adica in traducere libera : unde a disparut postarea lui Gyorg, postarea cu deshidratarea salaului :?: :?: :?:
:oops: :twisted:
:) Radule..ai fost prea rapid si ai reusit sa "citezi" mesajul original al lui Gyorg inainte de a-l modifica in "merci" :D.

Ca se "usureaza" unii pesti dupa ce au fost prinsi si pana la cantarire, as putea fi de acord cu asta, pentru ca rapitorii au metabolismul destul de ridicat si digera o parte din hrana cat stau "parcati", dar pana la 1.5 kg in 2 ore si mie mi se pare cam tras de par....
Dar sincer sa fiu nu am prins asemenea exemplare, si doar imi dau cu presupusul.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 28 Iun 2011, 21:39

attilaf scrie: dar pana la 1.5 kg in 2 ore si mie mi se pare cam tras de par....
Culmea , nu e deloc . Asta o poti vedea "pe pielea ta" dar inseamna sa cantaresti imediat pestele prins si musai sa-l retii. Vei ramane surprins . :shock:

In alta ordine de idei , intuiesc de ce s-a dat cu mopul pe aici . S-a retinut fratilor , s-a retinut. :lol: :lol: Ete fleosc...

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 28 Iun 2011, 21:56

scaderea in greutate e direct proportionala cu greutatea pestelui.cu alte cuvinte el "slabeste" in procente nu in grame odata scos din apa.
asa ca nu e deloc imposibil.nu zic ca e adevarat sau nu,doar ca nu e o chestie atat de deplasata cum se sustine
:wink:

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 28 Iun 2011, 22:14

mie estimarea aia de 9,5 la 2 ore de la prindere, mai ales daca a si decedat instant, mi se pare o cifra cat se poate de valabila.
in orice caz, o captura minunata, felicitari Gyorg si la cat mai mare!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 29 Iun 2011, 00:49

După ce am vazut teoria cu dezhidratarea peştelui, propun mutarea topicului la cafenea...e mult prea tare ca sa se piardă la sectiunea de spinning. :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 29 Iun 2011, 08:03

ahahaha, adeline, brava tati ....

ca sa-l supar pe gyorg, desi nu am de ce :D , o sa zic ca daca ala avea 10 si dupa 8.5 io imi tai **** ....

si sa piarda 1.5 kile in 2 ore iara mi se pare cam exagerat ... am prins tone de crap in concursuri, si ce batea spre captura (10-12-15-17 kg) am cantarit si eu imediat , si apoi uneori chiar dupa o noapte intreaga, de dimineata cu arbitrii ...

va anunt cu tupeul celui care stie despre ce vorbeste, ca un crap de 15-17 kg pierde in 5-8 ore cam 600-800 de grame, si o parte din astea cred ca sunt si boilesurile din stomac pe care continua sa le digere si sa le cace cat sta la sac ...

1.5 kg la un peste de pana in 10, si in 2 ore, mi se pare chiar extrem asa :D :D :D

il alta ordine de idei .... ia sa va vad cu estimare la asta :

http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=13861

ca e o treaba interesanta cu ea :)

colaps
senior
senior

Mesaj de colaps » 29 Iun 2011, 08:21

poate o fi vomitat pestele tot ce a mincat .... si cum zicema eu poate o fi cules din greseala niste plumbi de crapari si deaia a slabit asa subit ! da` anyway cat a avut pina la urma ? ca eu deja nu mai inteleg nimika .

Închis