Echipamentul meu

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kvs24
utilizator nou
utilizator nou

Echipamentul meu

Mesaj de kvs24 » 26 Ian 2015, 00:15

Buna seara,

Va salut pe toti, avand in vedere ca e primul meu topic, si sunt nou aici.

Bun...eu pescuiesc de mic copil, de pe la vreo 5-6 ani cand am putut tine in mana un SILSTAR parca de vreo 2 metri. Pana acum am pescuit tot la varga, iar la lanseta doar pe lac. Fiind iarna m-am tot uitat la clipuri cum se pescuia la spinning si parca m-a prins tare microbul. Asa ca mi-am luat si eu ceva pana acuma:

O lanseta Shimano Catana UL, 1-11 grame parca,(doar maine imi soseste), de 210 cm, ma gandeam ca e ok, nici mica de 180 si nici mare.

http://www.pescar-expert.ro/cumpara/lan ... uc-4473623

Si o mulineta http://www.pescar-expert.ro/cumpara/mul ... 50-5657459

O sa pescuiesc pe un rau micut, afluent al raului Aries, Apuseni. Am vazut clean in zona respectiva, mreana de munte porcusori, albitura.

Am niste intrebari? Ce fir sa folosesc? Daca se poate cu un link sa stiu exact ce sa comand.

Cu ce voblere ar trebui sa incep?

Eu nu vreau neaparat sa prin exemplere uriase la inceput, oricum ii voi elibera, vreau doar sa vad ca se poate prinde peste la spinning, inca nu realizez ca eu as putea prinde un clean la asa ceva.

Locul unde voi pescui: apa vine destul de rapid de sus, si se formeaza o portiune de 10 metri pe 10 in care apa e destul de adanca vreo 2-3 metri scazand adancimea pe iesire, este stanca, si deasupra chiar si o salca pe malul celalalt. Trebuie sa fie clean in zona avand in vedere ca cu vreo cateva sute de metri de pe un pod se vedeau in rau cleni de 35-40 centimetri.

Deci, ce fir ar trebui si ce vobler?

Daca pescuiesc la varga cu ce momeala sa dau iarna?

Cand sa incerc cu voblere scufundatoare cand cu plutitoare si in ce zona??

Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi si sa ma ajutati cu un sfar :)

gyrgy
senior
senior

Re: Echipamentul meu

Mesaj de gyrgy » 26 Ian 2015, 08:13

Pentru inceput ai putea sa pui un fir monofilament STROFT de 0,14 - 0,16 mm iar ca si voblere achizitioneaza niste Strike Pro Baby Pro. Le gasesti pe TotalFishing si nu costa o avere. Stima.

sosoktm
veteran
veteran

Mesaj de sosoktm » 26 Ian 2015, 08:34

tot asa te sfatuiesc si eu, fir mono de 0,14-0,16, dar as adauga in trusa si cateva rotative marimea 0, 1 si 2(chiar si 00 daca e oblete prin zona). Pe apa de 2-3 metri ai nevoie de un vobler cu barbeta mare, altfel nu ai nici o sansa de a cobora la 50 cm de fund. Cleanul totusi e de gasit si pe langa maluri sau la apa mai mica, nu te axa doar pe locurile adanci. Ca voblere mie imi place cum merg salmo si ugly duckling

kvs24
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de kvs24 » 26 Ian 2015, 10:35

Ma gandeam asa:

http://www.totalfishing.ro/vobler-salmo ... 44801.html - Salmo Tiny

http://www.totalfishing.ro/vobler-salmo ... p-129.html Salmo Hornet

http://www.totalfishing.ro/vobler-salmo ... p-124.html

Ar fi de mare ajutor un link exact la modelul care ar trebui sa cumpar

Legat de lingurite care ar fi indicate? in afara de marimea 00?

De exemplu voberele strike pro baby sunt vreo 5-6 culori si sincer nu imi dau seama ce sa aleg.

Monofilamentul Stroft doar de 0,12 am gasit la total fishing

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 26 Ian 2015, 10:44

Pentru pescuitul cleanului te poti uita la urmatoarele voblere:
- Salmo Hornet 3cm culorile D, HP, BT
- Strike Pro Baby Pro culorile 010, 010OB, 021OB, 402
- Rapala Mini Fat Rap culoril MD, P, S
- Kenart Hunter culorile NRX, NPX, NG, YB

Ca si fir, poti incerca Trabucco Trouter

kvs24
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de kvs24 » 26 Ian 2015, 20:56

bun..va multmesc din nou pentru tot...am ales cateva si am dat comanda.

Daca pescuiesc la varga...sunt ceva carlige speciale pentru clean? sau e bun orice carlig?

Ma intereseaza niste plute...cu ce plute ar fi mai ok sa pescuiesc? Pana in ce gramaj si ce modele?

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 27 Ian 2015, 09:57

Pentru pescuitul la varga, ai nevoie de niste carlige subtiri, nr. 10 - 14. Ca si plute, vei avea nevoie de unele cu profil rotund si cu antena mai groasa. Gramajul il stabilesti in functie de cat de puternic este curentul in locul de pescuit pe care il vizezi.

kvs24
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de kvs24 » 28 Ian 2015, 20:58

Baieti va multumesc foarte mult, am luat si fir Trabucco, Stroft, niste voblere river2sea baby crank, de pe site-urile recomandate de voi am luat niste Salmo Hornet, Rapala, Strike Pro, si niste rotative mepps aglia parca.

Va multumesc pentru tot, poate nu am fost coerent in formulari, dar am zis mai bine sa intreb sa fac un lucru bun si nu dupa ureche de la inceput. Va multumesc inca o data si fir intins.

nikolai_38
junior
junior

Mesaj de nikolai_38 » 01 Feb 2015, 09:24

in primul rand,buna ziua,in al 2lea rand am o intrebare catre cunascatorii de lansete de spining Dragon,vreau sa-mi cumpar o lanseta de salau de la firma respectiva si ma interesa daca se merita sau nu,lanseta in cauza are 2,75 si 3-18gr x-fast si vreau sa stiu greutatea reala a batului ptr ca nu vreau sa dau banii pe vreun arac de vie,imi cer scz ca am scris aici, dar nu am vrut sa mai deschid alt topic. ( va rog astept raspuns urgent inainte sa fac vreo prostie) va multumesc :headbash:

Scrie răspuns