Debut sezon 2oo9 la stiuca

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mircea13
veteran
veteran

Debut sezon 2oo9 la stiuca

Mesaj de mircea13 » 01 Mai 2009, 18:45

A debutat sezonul 2009 la stiuca. Va propun sa scrieti aici impresiile voastre despre: echipament,momeli,capturi,foto cu capturi,etc.etc.
Sa auzim numai de bine. Mircea13

cata_asp
veteran
veteran

Mesaj de cata_asp » 01 Mai 2009, 22:10

Am debutat in forta!
:))
Am pescuit ieri pe Dunare la TN-uri 50 si 60. O partida memorabila, cu peste insa fara stiuca!
;)
Am "lovit" prima oara in ceva mare, drill nebun, plecare in tromba cu aproape toti ce 200 m de fir de pe tambur, dupa cca 10 min, cand reusisem sa recuperez ceva fir....infarct...cedeaza un brat al ancorei (dezdoit)....privesc in gol, injur in gand si ma gandeam ca ar fi buna o tigara chiar de nu fumez...
Imi revin oarecum, schimb naluca, lansez de cateva ori, plecare in tromba, sa fac infarct si....rupe...
Deja era mult prea mult....somn din nou imi zic (eram pe un loc bun de somn)....si ma gandeam ca de doua ori era prea mult...
Leg alta agrafa, alta naluca si ma apuc indarjit de treaba...iar dupa alte 20 de minute lanseta mea un Wild River 7'6" se indoaie (ma mir ca nu cedat) mai sa se rupa, din Daiwa mea cea noua iese fum, firul era intins la max, si eu implor tot cerul sa nu patesc la fel....si nu am patit...dupa 20 de min am dezlegat misterul si am scos si pestele la mal!
Sa innebunesc cand am vazut! :shock: La confluenta unde dadeam era un loc de pelerinaj pentru fitofagi, si asta agatam cu tn-urile mele, si asta am si scos la mal pana la urma: un fito de 8,5 kg, cu batul de mai sus, Daiwa Adv. 2500, Pline Evolution de 0,25 si un tn de 50. Oricum senzatii tari cu asemenea echipament nu cred ca va puteti inchipui mai abitir!
Drept pt. care, sezonul meu a debutat din plin sau in plin!

CataZander
utilizator constant
utilizator constant

...

Mesaj de CataZander » 02 Mai 2009, 12:42

Eu am fost mai norocos :D am mers pe Mures intr-un loc care mi-a adus cateva stiuculite anul trecut si am reusit sa pacalesc o marlita la un original floating de 9 cm...era numai capul de ea la corp parca era o lama...dar am lasat-o sa mai creasca :wink:

mircea13
veteran
veteran

Mesaj de mircea13 » 02 Mai 2009, 14:37

Salut Cataline. Mi-a placut povestea ta si cred ca ai ceva talent de povestitor.Felicitari pentru capturi chiar pentru cele care le-ai pirdut ca tot ai avut parte de un drill frumos.Numai bine. Mircea13

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 02 Mai 2009, 16:36

Am avut o partida scurta de 4 ore pe un lac de langa Bistrita...Am incercat la voblere si oscilante insa doar acestea din urma mi-au adus 2 capturi( una de 51 de cm si una de 40cm).Am prins la Gipo Irlandeza si Painica.

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 08 Mai 2009, 07:28

Sambata dimineata s-a deschis sezonul la rapitori (aproape toti) si-n Wisconsin. N-am vazut culoarea stiucii dar am luat un bass (largemouth) sambata si 5 (2 dintre ei trecuti de 2.5kg) azi (cu toate ca azi am pescuit numai vreo doua ore pe seara, pe cand sambata am pescuit vreo 3 ore de dimineata). Am prins numai la spinnerbait Booyah (multicolor), la wobbler n-a muscat macar o data... In toamna trecuta am luat stiuca mare in locul ala, dar acum... Interesant ca am inceput sa prind bine abia dupa ce am scos struna metalica (o pusesem in caz ca ataca hoata), deci bass-ul nu-i chiar asa de prost pe cat credeam.

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 08 Mai 2009, 07:47

manolecatalin scrie:Am debutat in forta!
:))
Am pescuit ieri pe Dunare la TN-uri 50 si 60. O partida memorabila, cu peste insa fara stiuca!
;)
Am "lovit" prima oara in ceva mare, drill nebun, plecare in tromba cu aproape toti ce 200 m de fir de pe tambur, dupa cca 10 min, cand reusisem sa recuperez ceva fir....
Salut. A propos de povestea ta. Azi, mulinand dupa bass/stiuca, am observat crapi imensi batand pe langa pietrele de la mal. La un moment dat, baietelul meu de 4 ani (care, cred, va deveni un "killer" de rapitori) mi-a aratat un grup foarte aproape de locul in care ne gaseam. Mi-am zis: "hai sa-l distrez putin, ca poate s-a plictisit mulinand fara spor la spin-cast-ul lui minuscul"...am luat minciogul si, fara mari sperante si iluzii, m-am apropiat tiptil...i-am vazut cum se-ndeparteaza si, cand sa renunt, hopa-i vad pe doi dintre ei intorcandu-se agale ca si cum ar fi uitat ceva. Ma concentrez pe unul dintre ei (fara nicio gluma, pe celalalt m-am indoit ca l-as fi putut scoate cu minciogul de acolo, dintre pietre--era un vitzel), fac o miscare hoatza din incheietura si cateva secunde mai tarziu pun la picioarele lui fi-meu un Buffalo de vreo 8-10kg. Pustiul innebuneste si nu-si poate reveni din shock, gura cascata, ochii mari...in timp ce merg spre masina s-aduc camera il vad cu coada ochiului cum incearca in zadar sa ridice pestele (inca in minciog). Pe langa masina un nene-mi zice: "buffalo, ain't it?" Ii raspund c-asa se pare si continua: "you know, some people eat that"...raspund ca stiu, ca-s european (cu toate ca n-am vazut pana acum varietatea asta--Buffalo Carp--in RO; poate este dar nu stiu eu, nu-s mare crapar). Ma rog, inainte de a-l elibera, l-am filmat, am facut si poze, etc. Aproape ca uitasem de ce eram acolo (desi luasem cativa bass frumosi, unii peste 2.5kg).

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 08 Mai 2009, 08:34

atitude,

este bufallo in romania, undeva prin anii 80 s-a populat pe anumite balti , si am senzatia ca pe unele s-a si reprodus, in sensul ca am prins prin 99 - 2000 bufalo pana in 3-4 kg pe vreo 2 balti, si am intrebat daca s-a populat de curand cu specia asta , si mi-au spus paznicii ca nici vorba ......

un bun prieten are o captura in 1995 de 9 kg pe o balta chiar f aproape de bucuresti, branesti 4, cu poze cu toate cele ...

de mancat nu am mancat niciodata, desi am luat acasa :oops: ....

oricum e haios pestele in drill, se agita rau, sare din apa alea alea ...

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 12 Mai 2009, 13:22

Am fost si ieri dupa-masa pe lac...stiuca iarasi nu s-a prezentat. Dar intr-un sfert de ora am facut prapad intr-un banc de bass...le-am pierdut numarul, aruncam si scoteam...unul dupa altul. I-am luat pe toti la Rapala Original Floating de 7cm imitatie de perch (biban). De obicei aveam atacuri rare la asa ceva, in general bass prefera spinnerbait in locul acela. Oricum, fiind cam neexperimentat la wobbler am mai avut si atacuri ratate (la spinnerbait nu prea). Am observat, de exemplu, ca, spre deosebire de plasticele moi, la wobbler bass-ul se agata superficial, aproape de extremitatea buzei...poate este vorba de ceva ce fac eu gresit: viteza de recuperare, inteparea, nu stiu...

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 12 Mai 2009, 13:43

toni f scrie:atitude,

este bufallo in romania, undeva prin anii 80 s-a populat pe anumite balti , si am senzatia ca pe unele s-a si reprodus, in sensul ca am prins prin 99 - 2000 bufalo pana in 3-4 kg pe vreo 2 balti, si am intrebat daca s-a populat de curand cu specia asta , si mi-au spus paznicii ca nici vorba ......

un bun prieten are o captura in 1995 de 9 kg pe o balta chiar f aproape de bucuresti, branesti 4, cu poze cu toate cele ...

de mancat nu am mancat niciodata, desi am luat acasa :oops: ....

oricum e haios pestele in drill, se agita rau, sare din apa alea alea ...
Fi-meu are 4 ani si e inalt (primii 5% la etatea lui). Aproape ca atinge minciogul. Cum ziceam mai sus, l-am estimat la 8-10kg (nu pe fi-meu :D ):
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=8403
Apoi, un bass prins in aceeasi partida (de data asta, la spinnerbait):
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=8404

Scrie răspuns