Da sau nu da cu coada?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
fratilor, eu atata vreau, o explicatie fizica. cum e posibil sa lovesti sub apa ceva cu masa unui oblete, poate si mai mic, astfel incat obletele ala sa ameteasca? incercati voi sa loviti cu palma asa ceva si spuneti-mi la ce concluzie ati ajuns.
Va multumesc.
Va multumesc.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
- veteran
Ar trebui sa facem apel la un studiu stiintific despre dinamica si cinetica corpurilor in fluide. Este o diferenta intre a deplasa prin apa o palma tinuta drept si o palma tinuta inclinata sub diferite unghiuri. Coada avatului nu este rigida, are anumite grade de libertate in miscare, in plus forma terminala a cozii avatului este hidrodinamica ceea ce ii permite sa-si controleze miscarile prin apa iar prin miscari ale cozii sub diferite unghiuri se creaza o portanta intr-un fel asemanatoare, pastrand limitele si proportiile, cu a flapsurilor de pe aripile avioanelor. Se pare ca avatul stie sa-si controleze si sa foloseasca eficient aceste proprietati fizice ale dinamicii prin fluide. Bineinteles ca in urma unor miscari fulgeratoare in apa se creaza turbioane care pot zapaci obletii.adilucu scrie:fratilor, eu atata vreau, o explicatie fizica. cum e posibil sa lovesti sub apa ceva cu masa unui oblete, poate si mai mic, astfel incat obletele ala sa ameteasca? incercati voi sa loviti cu palma asa ceva si spuneti-mi la ce concluzie ati ajuns.
Va multumesc.
Aquaro Angler scrie:Ar trebui sa facem apel la un studiu stiintific despre dinamica si cinetica corpurilor in fluide. Este o diferenta intre a deplasa prin apa o palma tinuta drept si o palma tinuta inclinata sub diferite unghiuri. Coada avatului nu este rigida, are anumite grade de libertate in miscare, in plus forma terminala a cozii avatului este hidrodinamica ceea ce ii permite sa-si controleze miscarile prin apa iar prin miscari ale cozii sub diferite unghiuri se creaza o portanta intr-un fel asemanatoare, pastrand limitele si proportiile, cu a flapsurilor de pe aripile avioanelor. Se pare ca avatul stie sa-si controleze si sa foloseasca eficient aceste proprietati fizice ale dinamicii prin fluide. Bineinteles ca in urma unor miscari fulgeratoare in apa se creaza turbioane care pot zapaci obletii.adilucu scrie:fratilor, eu atata vreau, o explicatie fizica. cum e posibil sa lovesti sub apa ceva cu masa unui oblete, poate si mai mic, astfel incat obletele ala sa ameteasca? incercati voi sa loviti cu palma asa ceva si spuneti-mi la ce concluzie ati ajuns.
Va multumesc.
siiiigur ca da... si marmota?

altcineva? alte explicatii la fel de "stiintifice"??

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
- veteran