Da sau nu da cu coada?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

Da sau nu da cu coada

Da cu coada
56
48%
Nu da cu coada
45
39%
Da cu capul, cu ventralele, pectoralele, anala etc.
15
13%

Voturi totale: 116

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 30 Aug 2005, 11:25

Io zic ca da din coada si da si cu coada :lol:.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 30 Aug 2005, 11:31

fratilor, eu atata vreau, o explicatie fizica. cum e posibil sa lovesti sub apa ceva cu masa unui oblete, poate si mai mic, astfel incat obletele ala sa ameteasca? incercati voi sa loviti cu palma asa ceva si spuneti-mi la ce concluzie ati ajuns.
Va multumesc.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 30 Aug 2005, 11:31

Trebuia sa bagi si o a patra optiune: ia curba foarte periculos.

Asa, ce sa votez ? :cry:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 30 Aug 2005, 11:38

Periculos pentru el sau pt pestisori?? :mrgreen:

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 30 Aug 2005, 13:17

adilucu scrie:fratilor, eu atata vreau, o explicatie fizica. cum e posibil sa lovesti sub apa ceva cu masa unui oblete, poate si mai mic, astfel incat obletele ala sa ameteasca? incercati voi sa loviti cu palma asa ceva si spuneti-mi la ce concluzie ati ajuns.
Va multumesc.
Ar trebui sa facem apel la un studiu stiintific despre dinamica si cinetica corpurilor in fluide. Este o diferenta intre a deplasa prin apa o palma tinuta drept si o palma tinuta inclinata sub diferite unghiuri. Coada avatului nu este rigida, are anumite grade de libertate in miscare, in plus forma terminala a cozii avatului este hidrodinamica ceea ce ii permite sa-si controleze miscarile prin apa iar prin miscari ale cozii sub diferite unghiuri se creaza o portanta intr-un fel asemanatoare, pastrand limitele si proportiile, cu a flapsurilor de pe aripile avioanelor. Se pare ca avatul stie sa-si controleze si sa foloseasca eficient aceste proprietati fizice ale dinamicii prin fluide. Bineinteles ca in urma unor miscari fulgeratoare in apa se creaza turbioane care pot zapaci obletii.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 30 Aug 2005, 13:27

Aquaro Angler scrie:
adilucu scrie:fratilor, eu atata vreau, o explicatie fizica. cum e posibil sa lovesti sub apa ceva cu masa unui oblete, poate si mai mic, astfel incat obletele ala sa ameteasca? incercati voi sa loviti cu palma asa ceva si spuneti-mi la ce concluzie ati ajuns.
Va multumesc.
Ar trebui sa facem apel la un studiu stiintific despre dinamica si cinetica corpurilor in fluide. Este o diferenta intre a deplasa prin apa o palma tinuta drept si o palma tinuta inclinata sub diferite unghiuri. Coada avatului nu este rigida, are anumite grade de libertate in miscare, in plus forma terminala a cozii avatului este hidrodinamica ceea ce ii permite sa-si controleze miscarile prin apa iar prin miscari ale cozii sub diferite unghiuri se creaza o portanta intr-un fel asemanatoare, pastrand limitele si proportiile, cu a flapsurilor de pe aripile avioanelor. Se pare ca avatul stie sa-si controleze si sa foloseasca eficient aceste proprietati fizice ale dinamicii prin fluide. Bineinteles ca in urma unor miscari fulgeratoare in apa se creaza turbioane care pot zapaci obletii.

siiiigur ca da... si marmota? :)

altcineva? alte explicatii la fel de "stiintifice"?? :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 30 Aug 2005, 13:29

adilucu,
nu stiu de ce da am senzatia ca nici un raspuns nu te-ar multumi :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 30 Aug 2005, 13:34

Fratilor, eu dupa o indelungata chibzuinta, am ajuns la concluzia ca avatul DA DIN COADA! :lol: :lol:

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 30 Aug 2005, 13:35

poate pt. ca sunt aproape inginer? :D :roll: :?

nu, dar pe bune, explicatia fizica explica tot

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 30 Aug 2005, 13:39

@ adilucu,
Daca contesti din start si ceea ce este evident, nu cred ca mai are rost sa continuam aceasta discutie. Poate ai alte argumente mai solide :?:

Scrie răspuns