cum sa joc jigul!

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

marius_m_fish
junior
junior

Mesaj de marius_m_fish » 05 Sep 2007, 20:31

@razvan : Tare de tot
:respekt:

braconieru
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de braconieru » 06 Sep 2007, 07:28

asa cum zice si razvan, este o senzatie unik sa vezi cum vecinii isi cauta pastilele de inima cand dai drumu la un peste.nimic nu se compara cu senzatia aia

Busta
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Busta » 06 Sep 2007, 11:15

Eu la avat mulinez rapid pur si simplu cu batul ridicat - batul meu e flexibil si cand mulinez rapid mai tremura si batul si misca si jigul in apa

La stiuca , somn , salau lansez in mijlocul raului las sa se scufunde pana la fund si dupaia ridic batul si mulinez lasand-ul in jos si tot asa - si jigul merge pe fund in zig-zag. Ai grija ca fundul sa fie curat ca eu am pierdut multe (noroc ca sunt ieftine) ;)

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 07 Sep 2007, 10:46

intradevar , daca cunosti apa iti permiti sa faci jocuri , ins adaca nu o cunosti, atunci mai lasi , ca sunt ieftine. deci sa inteleg ca uni pur si simplu mulineaza , fara joc , iar alti sunt mai dibaci si -l "danseaza "!totusi in perioada asta mai rece , care se preteaza , ce culori ce dimensiuni, pentru salau/in ape tulburi ati avut succese?
mersi!
fir intins! 8) 8) 8)

bushmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bushmaster » 13 Noi 2008, 22:38

de obicei jigurile se mulineaza incet si pe fund si am auzit ca salaului ii place mirosul de usturoi asa ca nar fi rau daca il freci putin cu cu un catel taiat...(jigul bineinteles 8) ) :idea:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 14 Noi 2008, 06:55

razvan cristescu scrie:Chestia cu "nu e aici" mi-a dat si mie o pilda in iarna trecuta.Jiguiam pe la sfarsitul lui februar sub un pod unde sunt niste gropane care mai dau cate un salau din cand in cand(cam rar).Mai erau niste veterani la stationar in zona si-i intreb cum merge.Imi spun ca pana in urma cu cateva zile s-a luat salau dar momentan nu pune gura de loc,era de vina vremea si modificarea debitului,ziceau ei.Ma apuc sa dau in locul cunoscut si nimic,nimic.Apa era pustie.La un moment dat am incercat sa "sar" cu jigul peste o zona cu agataturi de pe fund si efectuez o miscare "a la grebla" din bat ca sa trec jigul repede peste .Atacul m-a surprins, greut-greut vine(era curent),scot un salau la 2 kg agatat de sub dorsala.Statea in pragurile ce cad din mal la vreo 1,5-2 m de mine.Avea burta mare si m-am gandit ca e femela,urma boistea asa ca am eliberat-o spre indignarea veteranilor.In final le-am pus capac cu urmatorul rationament:De ce i-ai dat drumul?Era luat de spate deci nu e regulamentar,adica practic nu e PESTELE MEU!E nebun dom`le!

:lol: :lol: :lol: :lol: momente VISA :lol: :lol: :lol:

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 14 Noi 2008, 19:11

razvan cristescu. Stima si respecte, colega. Si eu am fost in situatia ta cand la un moment dat prinsesem o stiuca la aprox. 2kg si la plecare am eliberat-o. Cei cu care eram m-au certat pentru faptul ca nu le-am dat-o lor. Si culmea : aveau ce manca acasa, dar ei voiau o stiuca de 2 kg in frigider. Penibil, in orice caz. 2 kg minus cap si intestine = aprox 1,2 -1,3 kg de carne curata, care daca se mai si prajeste, nu cred ca un om in toata firea se satura bine. Stiu, in METRO kilogramul de stiuca este destul de scump, dar... Asta este. In ce ritm nebun populeaza AJVPS-ul cu stiuca, este clar, nu? Lasa-i pe veterani cu conceptiile lor de neanderthal, de genul peste = supravietuire. Eu daca merg la peste, ma bucur de aerul curat si de faptul ca scap din oras. Daca mai si prind peste, e super ok. Asa sunt eu.
Scuze de OFF-TOPIC!

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 14 Noi 2008, 19:34

Multumesc de apreciere.Marturisesc ca mai iau din cand in cand cate un salau acasa dar de acolo de unde stiu ca nu e ultimul si in nici un caz trofee care sunt si reproducatori.Anul asta am eliberat recordul meu de salau de 4 kg si ceva (nici nu l-am mai cantarit) si inca o bucata de 2,5 kg in aceeasi partida si m-am simtit extraordinar.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 14 Noi 2008, 19:46

Busta scrie: Ai grija ca fundul sa fie curat ca eu am pierdut multe (noroc ca sunt ieftine) ;)
La mine e invers: am grija sa nu fie curat ci dimpotriva , cat mai accidentat, caut de regula, copaci, unii peste altii, macarale scufundate, caroseriile de olcit iar sunt foarte bune...cabluri de otel, stanci etc...acolo plimb eu jigul in pasi marunti... si acolo stau si salaii.
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 14 Noi 2008, 21:19

Am vazut ca nimeni nu spune regulile de baza pe nicaieri.
Prima regula la topicul asta este sa fie salau in zona in care dai.
Nu radeti ca nu e de ras,am vazut prea multi pescari incercand sa prinda salau unde nu era urma de el si altii care vroiau sa prinda caras pescuind intre stanci unde era plin de guvizi.
Daca nu este peste poti sa dai si in chiuveta ca rezultatele sunt aceleasi.
O alta chestie importanta este unde umbla salaul,pe fund sau intre ape.
Ca sa nu mai spun ca poti sa il iei si sus.
Localizarea e cea mai importanta, dupa aia vine restul.
Ar fi grozav daca ai putea merge la pescuit cu cineva care prinde salau si sa-l urmaresti pe el cum face.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

Scrie răspuns