pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
mini_mic
- veteran

udila gabriel scrie:macar nu mai scrie si tu la locatie ca esti din craiova.si asa nu suntem de fala,are rost sa ne mai faci si tu de ris?
pfff ce sa spunem domn pescar care ne tainuim la magazin la domn marian. nu e vorba de fala si daca ai fi asa pescar precum te pretinzi ai sti despre ce vorbesc,sau te duci degeaba la matineul de duminica dimineata acolo ?!?!?!? ai auzit de pruna marcel ? banuiesc ca da ....sa il intrebi cand mai trece pe acolo sau prin piata si iti spune de somnu ala de 52 de kg. acum daca ne luam 3 truse de voblere 2 de twistere si ne inscriem la concursuri de pescuit nu inseamna ca suntem si pescari respectat domn Udila Gabriel de catre toti pescarii cunoscuti ai craiovei. banuiesc ca nu are rost sa iti spun eu cu 15 ani mai mic decat dvs care sunt aia de prind peste adevarat prin Dolj si din cate stiu nu prea te numeri printre ei. Si ca sa inchei, iti spun ca sunt din craiova si nu sunt de fala dar imi permit sa spun cu ce se prinde un peste mare pt ca am prins spre deosebire de altii din aturaju ala. Si inca ceva nu te-am facut de ras in nici-un fel dar vad ca ai avut un atac la persoana si nush de ce ! cel mult ma pot face pe mine de ras.....pe tine poate te fac de ras in cazul in care esti pescar de o viata si nu reusesti sa prinzi captura visurilor tale, si eu o reusesc desi sunt in bransa de multi mai putini ani .
Voblere intinse domnule Gabriel si fire cat mai groase pt a reusi caputuri importante !
Obiectiv: 8,1 kg !
-
todi
- veteran

-
udila gabriel scrie:macar nu mai scrie si tu la locatie ca esti din craiova.si asa nu suntem de fala,are rost sa ne mai faci si tu de ris?
foarte urata duma asta gabi. sper sa fi fost o emanatie dupa multe beri...
-
MARIUS POPA
- veteran

omu cind nare ce face sti ce face? naste polemici!nu va mai lelaiti ca toti sunteti pescari, ca unu are mai multa experienta sau nu , asta e una, iar ca altul are mai multe trofe e alta, important e sa traiesti fiecare partida ca si cum ar fi ultima, !stima si respect!
fir intins
-
Calone
- veteran

somnu ataca de jos in sus .
uneori din lateral
uneori sta pe ganduri , uneori nu ..
pace voua

)))
-
meas
- veteran

Calone scrie:somnu ataca de jos in sus .
uneori din lateral
uneori sta pe ganduri , uneori nu ..
pace voua

)))
Alteori ataca insidios,pe nesimtite,cand esti mai relaxat si te surprinde ca o dulce molesala cand stai la televizor,la o emisiune neinteresanta.
Specia asta se cheama "somn usor"

Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
-
Zamfi
- veteran

Cea mai periculoasa specie de somn este aia de te ataca la volan...De obicei incepe finut, finut, pana (te)inghite dupa care loveste violent...Din fericire eu de asta nu am prins si nu-mi doresc sa-mi traga vreodata!
In alta ordine de idei, nu vreau sa intru in discutii aiurea, dar un monofilament de calitate de 0,35 este suficient si pentru 30 kg de somn!
Singura problema ti-o poate crea locul de pescuit care daca nu este propice pentru lupta cu un peste de calibru greu...Un prieten de-a meu are o vorba:" Ce nu pot scoate cu 35-ul nu o sa-l scot nici cu 50-ul"!Asa o fi?!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
meas
- veteran

De obicei somnul are tot felul de cotloane unde sta la panda si unde se intoarce dupa ce a dat atacul.Daca locul ala e intre craci groase sau diverse structuri ancorate pe fundul apei poti sa ai si saula de remorcare ca nu-l mai scoti.
Singura sansa este sa nu-i dai timp sa intre in barlog,sa fortezi un pic la inceputul drilului si poate-poate il abati de la drumul lui spre casa.
Mai e si hopul scoaterii la mal.O data ce simte malul sub burta face o ultima sfortzare si cu o volta eleganta e dus.E bine sa il obosesti bine inainte de mal sau sa te bagi tu un pic in apa si sa-l iei cu minciogul de la larg.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
-
Jonin
- veteran

-
La mine problema cu somnii e in faptul ca mi-au dat plasa de cateva ori,ii aduci la mal cu burta-n sus de zici ca sunt morti de 2 zile si cand sa ii iei atunci baga a 4 a si dus e!
Are o zvarcolire fantastica la mal!
Si ar fi bine sa nu fiti singuri la pescuit cand dati la somn sau la crap,pt ca nu veti reusi sa scoateti exemplarele mari.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!
Multi prosti, putine gloante!
-
Busta
- utilizator constant

-
mini_mic scrie:andrei-ovidiu scrie:cre' ca daca dai dupa somn trebuie o atza foarte buna...la abraziune in mod special...
bai fratilor ...... ata iti trebuie pt ala de 100 kg, ala de 30 kg il scoti cu fir de 0.30 va spun eu. cu fir de 0.35 a scos cineva de 84 kg, iar in 1985 o cunostinta de a mea a scos somn de 52 kg cu bat de fibra de sticla si maner de fier, inele de inox, ac de crap si fir de 0,30 dand dupa crap la mamaliga. alta cunostinta a scos de 22 kg cu 0.22 fir si ac semilitat de 12-14 sa zic in primavara dand la virmus dupa caras.
Concluzia nu ma mai luati cu echipament adecvat ca asta deja mi se pare gluma, cu 0.35 socoti somn cat tine de mare cel mai important e locatia nu echipamentul.
tatal meu a prins prin ani'80 somn pe BEGA aproape 30 de kg la naluca cu nailon de 0.25 drilul a durat vreo jumate de ora .... dar bine pe atunci era curata BEGA nu ca acuma