Corelare elemente: fir, jig, plastic

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 30 Aug 2004, 11:52

paul,

plasticele nu se recupereaza liniar. voblere si rotativele le recuperezi, plasticele le "jiguiesti". adica le faci sa topaie prin apa in zig-zag sau le tarasti pe fund, apoi le ridici si le lasi sa cada. ele vibreaza pe cadere. deci pescuiesti din varful lansetei, nu din mulineta ca la voblere sau rotative. mulineta iti foloseste ca sa strangi excesul de fir ramas liber pe masura ce plasticul se apropie de mal.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 30 Aug 2004, 11:55

Asa este, ai pus degetul pe rana Eugene!
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 30 Aug 2004, 12:01

Multumesc pentru explicatii... Concluzia care o trag acum este ca m-am grabit. Intr-adevar, cred ca "jucam" twisterul mai mult din mulineta decat din varful unditei.
Cand spuneati ca veniti pe Prut la o partida de pescuit? :)

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 30 Aug 2004, 12:12

paul,

inca nu si-a luat nimeni doctoratul in pescuitul cu jiguri. nu sta nimeni sa cronometreze pe balta in cat timp pica jigul pe fund sau sa aplice regula de trei simpla ca sa afle ce greutate de jig e necesara. ajustarile se fac ochiometric. daca ai trasaturi, inseamna ca dai bine. daca nu, trebuie sa schimbi ceva (uneori locul).

nu-i nevoie sa vezi pe nimeni pescuind cu plastice ca sa prinzi. tu te complici cu tot felul de teorii si cand ajungi pe balta tot la pestisor viu dai.
cel mai important lucru e sa ai incredere in naluci, restul vine de la sine cu un pic de imaginatie.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 30 Aug 2004, 12:14

eugene, tin sa te contrazic
ca incepator, daca iti arata cineva o partida doua cum se pescuieste in conditiile respective, iesi din ceata mult mai repede

sa nu mai vorbim ca daca nu iti arata nimeni risti sa nu iesi din ceata niciodata, oricat ai citi

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 30 Aug 2004, 12:18

@Paul
Intradevar, este mai usor de invatat in doi, dar asta este. Deocamdata eu sunt la stadiul de aprovizionare cu materiale (noroc ca am lansete si mulinete :D ).
Oricum, de cand am descoperit ca se poate prinde cu artificiale (nu intamplator) nu am mai mers nici la crap. Fie vorba intre noi, nici nu este mare pierdere, pentru ca sunt un om activ si de asemenea am redescoperit ca nu cantitatea (a se citi marimea crapului) ci calitatea (frumusetea pescuitului la artificiale in general) conteaza. Urmarea este o nevoie fireasca de diversificare care, cred eu, duce spre muscarit.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 30 Aug 2004, 12:21

omul vorbeste de jigging la bibani.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 30 Aug 2004, 12:24

eugen scrie: tu te complici cu tot felul de teorii si cand ajungi pe balta tot la pestisor viu dai.
O parte din afirmatia asta merge. M-ai facut sa zambesc :) Intr-adevar, ieri a fost o zi mai mult de studiu. Am incercat si una si alta, sa vad cum se comporta in apa. De la jiguri de 1.5 g pana la 9 grame (cam tot ce am avut) si twistere fel de fel (fierte, nefierte, cu varful jigului scos mai spre coada, sau mai aproape de cap)
Am observat (mai bine decat in cada) cum se comporta twsiterul, atat pe cadere cat si la recuperare. Deasemenea am mai observat cum era urmarit (cred ca de marlite) pana aproape de mal. La fel si pentru rotative.
Bineinteles ca, neavand pestisor viu, nu m-am abtinut sa nu bag o bucatica de oblete la plumb. :)
Ca veni si vorba de imaginatie.... Spre mal era un prag pe care era crescut bradis. Cand intra twisterul in bradis... imi imaginam un salau :)
Ehh... o sa vina si vremea lui... nu-mi fac probleme ca am sa raman singurul care n-a prins la plastice.

Multumesc pentru incurajari si pentru explicatii.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 30 Aug 2004, 12:27

danr scrie:eugene, tin sa te contrazic
ca incepator, daca iti arata cineva o partida doua cum se pescuieste in conditiile respective, iesi din ceata mult mai repede

sa nu mai vorbim ca daca nu iti arata nimeni risti sa nu iesi din ceata niciodata, oricat ai citi
Ii dau dreptate lui Dan... te ajuta mult sa vezi pe cineva facand un lucru si apoi apucandu-te si tu de el... nu numai din teorie.
Si asta este valabil la orice altceva, nu numai la pescuit. Orice domeniu... de la calculatoare la munca campului

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 30 Aug 2004, 12:29

Merge teoria asta si la bagat degetele in priza, sa vezi daca e curent? :lol:
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Scrie răspuns