Cleanul la plastice?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Cleanul la plastice?

Mesaj de Sorin » 10 Feb 2006, 11:03

Vazui ieri pe Shas e Pesh , la frantuji o emisiune intitluata bibani la plastice in care 2 indivizi dadaeau din barca la biban cu shaduri de 8-10 cm (Probabil Delalande la cat is iei de pescarofobi ) si neshte jiguri atat de mari ca l-ar umili si pe Todi :D
Apa superlimpede , destul de mica
Dau astia ce dau si dupa cateva rateuri la intepare ( cred ca sia-u imaginat ca bibanii au gura in juru capului sa inghita enormitatile alea) unu dintre ei prinde .......UN CLEAN .......frumusel....sa fi avut la juma de chil .

P'orma dupa ce au vorbit pescuibd sau pescuit vorbind toata emisiunea ( asa popor guraliv mai rar) unu din ei a mai prins in cele din urma un biban si gata emisiunea .

Intrebare : voi ati prins clean la plastice ? Nu accidental ci daca ati prins in mod curent ....dati cu plastice dupa clean?
Stiu ca se arunca uneori dupa cele mai nastrusnice chestii ( linguri enorme , rotative mari legate cu strune etc ) .....da chiar clean la twister de 8 cm legat cu o struna de stiuca ( incretzita ) n-am mai vazut.

A, si inca ceva la un moment dat unu din ei ia lanseta si incepe sa bata apa cu ea marunt si repetat ( io am crezut ca initila batuse lacu ca nu i-a dat peste ) da cica asa atrage atentia rapitorului !!!!

ati mai vazut asa ceva?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 10 Feb 2006, 11:32

Sorine cand am vazut titlul topicului exact asta mi-am amintit...emisiunea de pe canalul de tv care l-ai amintit tu, am vazut-o si eu..si am vazut si cleanul..cu siliconu' in gura.
Accidental cred ca s-a mai prins si la noi clean la silicoane, cred ca o combinatie reusita ar putea fi un spinnerbait. :wink:
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 10 Feb 2006, 11:35

io unul nu mai stiu daca am prins clean la gumi , dar consider ca asta se intampla total accidental . In schimb am prins nenumarati cleni la montura cu albitura cat palma .... si ce clentzai :) aaa . si la linguri mari am prins nenumarati si tot daianaia ... anu asta nu o sa mai uit aparatul la cleni :)

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 10 Feb 2006, 12:04

mda
Q "cat de mari erau jigurile alea?" :lol:
A "mai mari ca jigurile cu care da todi :shock:"

Sorine, aici pe jiu cleanul se prinde foarte bine primavara la pestisor, pe o apa foarte foarte tulbure si crescuta. Eu am tot dat pe Jiu la jig, dupa moace si mrene, dar n'am nimerit nici un clean. cu toate astea cred ca se pot prinde cleni la jig, dar n'ar fi o idee buna sa te duci la clean inarmat numai cu silicoane. parerea mea :)

calone, nu cred ca pur accidental poti sa prinzi un clean la jig, daca mananca peste mic, mormoloci sau mai stiu eu ce, un shad sau un grub nu prea se situeaza in afara dietei lui.

accidental e scobarul la vobler :lol:

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 10 Feb 2006, 12:09

Multe teorii din lumea asta se bazeaza pe statistici !
Dupa statistica mea cleanul chiar intra accidental la jig . Consider accidental deoarece cred ca am prins vreo 2 cleni la jig , iar eu chiar am pescuit mult la jig .
HAi sa ti spun un secret .... sunt oricand dispus sa ti arat cum merge pastravul la twister .... ai sa ai o revelatie :)

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Feb 2006, 12:19

todi,
plumbu de pe jig era cam cat o boaba de porumbele :D ......mare ma da-l drecu .. :D .....nici tu nu dai la Olt cu de-alea :D

N-am plecat niciodata la clean chitit sa-l iau cu plastice , poate e o prejudecata dar nu m-am gandit ca s-ar da in vant dupa asa ceva .
Am luat mai demult cand dadeam si la viu, clean la ...juma de porcushor ( musai in carlig partea cu capu ) ....intrau numa d'aia grupa mare.
Apoi am mai prins f bine la broscute , tot mari ....da m-am lenevit ....cine drecu mai umbla acum dupa broscute :D ......mai iute pun un vobler in snap si gata :D
pescuiasca si el va

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Feb 2006, 12:21

Calone scrie:HAi sa ti spun un secret .... sunt oricand dispus sa ti arat cum merge pastravul la twister .... ai sa ai o revelatie :)
Asta era a doua intrebare din topic , inca nespusa ... :D
pescuiasca si el va

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 10 Feb 2006, 12:34

si eu am prins si am mai scris pe forum. am aceeasi opinie ca si calone, nu sunt bune la clean. cu tubies am luat eu pe arges pe jiguri de 1g, frecate lejer de pietrele de pe fund, a fost singurul mod de-ai face si mai mult ca sigur credeau ca sunt ceva racusori sau nimfe mari. am prins mai multi si n-a fost intamplare, ca la vobler nu vroiau in ziua aia.

nici la avat nu consider ca sunt bune plasticele si nici la pastrav, in comparatie cu alte naluci. prinzi si cu ele dar nu la fel de bine ca atunci cand dai cu alte naluci. cred ca motivul nu e plasticul ci jigul, daca pestisorul pe care au pus ochii incepe sa intre in vrie pe verticala sau inoata in alt plan decat cel orizontal, adios.

aceeasi teorie am verificat-o la avat cu streamere si snur de musca, nu am prins cu streamere lestate dar am prins la adancime mare folosind un snur scufundator si un streamer nelestat. deci cred ca asta-i chichita, tree sa mearga uniform pe orizontala altfel se prind ca e tzeapa. altfel, da, in anumite conditii normal ca prinzi orice cu orice.

la pastrav pe afara astia prind la jiguri constant intr-un singur fel, UL, jig usor cu tubbies sau marabu pe el, de 1-2cm, si tzopa tzopa pe fundul raului sau lacului. deci numai pe fund. nu imita un pestisor ci o larva de damsel fly. probabil acelasi sistem ar merge si la clean, si el mananca larve de libelule daca exista in zona lui. daca vrei sa incerci, sorine, iti pot lega eu cateva.

larva de damsel fly are culori de la nuante de verde, olive si pana la cafeniu inchis. eu am prins clean cu tubies rosii totusi, aproape visiniu. naiba stie..acuma depinde ce inteleg ei din culoarea pe care le-o dam noi. oricum ar fi, daca chiar vrei sa prinzi bine cleanul, ti-am mai spus eu, iti trebuie un fir mai gros. :)

fire intinse!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 10 Feb 2006, 12:36

calone,

zi-mi si mie ceva despre jigurile tale de pastrav. cat de grele, rau sau lac, cat de mare si ce culoare plasticul. pe privat, daca vrei. chiar sunt curios, eu am incercat o singura data pe lac si fata de microvobler erau nule.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 10 Feb 2006, 12:43

da Calone, asta ziceam si eu, daca pescuiesti cu o imitatie a ceva care ii intra pestelui in meniul natural - fie el clean, pastrav, salau, etc. ai sanse sa prinzi respectivul peste. La jig s'au prins ceva mrene asta toamna pe olt, deci nici la mreana nu e accidental. intelegi?

sorine daca dadeau cu astfel de jiguri pe lac erau ageamii. daca se putea pescui cu jig de 5 g, de ce nu dadeau cu jig de 5 g?

iar la faza cu batutul apei :? nu stiu ce sa zic, oricum pleaca de la atractia care o are cleanul pentru plezniturile in suprafata, dar sa te pui cu bata pe balta mi se pare aberant. ai pescuit clean mult, vara pe inserat ai avut atacuri la vobler imediat dupa ce obiectul cade pe suprafata apei si recuperezi cativa cm?

Scrie răspuns