Cleanul la plastice?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 10 Feb 2006, 12:50

todi ,
cu riscul sa fiu rautacios si poate cu ceva prejudecati mie din ce am vazut francezii astia nu mi se par deloc grozavi ca pescari .

sigur ca puteau da cu 5g si chiar mai putin ca sa nu vorbesc ca la niste twistere mai micute il spargeau pe bibi ....asa au flecarit toata emisiunea au ratat destul si au prins un bibi .

altu dadea la salau la mort manie si dupa ce in sfarsit a pacaliit un salau frumos , cand la- adus aproape de el ( pescuia cu wadersi in apa ) a incercat sa-l ia cu mana nu areusit dupa care a inceput sa se duca cu mana dupa salau prin aoa :D ......era precum cainele ala care alearga cu osu in fata ochilor :D

la stiuca recupereaza cu o viteza nalucile de zici ca tin cu tot dinadinsul sa nu ajunga naluca din urma nici o stiuca :D

repet, poate sunt subiectiv da asa mi s-a parut
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 10 Feb 2006, 12:59

todi , din toate momelile de clean fie naturale fie atrificiale personal as clasa twisterul pe ultimul loc :)
io n-am zis ca nu merge ... :wink:

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 10 Feb 2006, 13:21

calone, si eu la fel.

nene sorine, poate emisiunile alea sunt facute de un tibanu francez, si mi'e lene sa instalez french language si sa pun accent ascutit pe u :lol: cine stie? poate tudor ne poate lamuri din punctul asta de vedere, ca doar activeaza in zona lor :lol: in acelasi timp ma gandesc cum au ajuns somnii aia sa nu fie prinsi pana n'a dat tudor de ei :wink:

ma mir, salaul este unul dintre pestii care se prind cel mai usor cu mana. dar daca 9 din cei 10 salai prinsi de el au aterizat in minciog, e normal. eu unu n'am luat in viata mea un salau in minciog si mi'e greata de cei care folosesc respectivul accesoriu, strict in acest caz.

cu viteza de recuperare la stiuca nu pot sa te incurc cu nimic :lol: :lol:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 10 Feb 2006, 14:08

Eu nu prea va pot lamuri pentru ca nu am vazut programul cu pricina. Si nici nu e vreun risc sa-l vad vreodata ca nu ma uit la televizor si nici nu sunt abonat la sateliti, cablu etc. Muncind in productia audiovizuala vad destule programe fara sa vreau. :lol:

Altfel mi-am mai spus aici opinia despre emisiunile de pescuit in general, si mai ales cele frantuzesti. Foarte slabe, facute de neprofesionisti cu bani putini.
Cam asta e.

Tudor

Vectrex94
senior
senior

Mesaj de Vectrex94 » 10 Feb 2006, 23:04

Anul trecut prin noiembrie a prins 'camaradul meu de arme' un clean de o juma de kil la un shad Mister Twister de 7 cm. Am ramas masca,si eu si el. Tot el a prins un clean la oscilanta Mepps Syclops.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 11 Feb 2006, 00:03

De acord cu Calone, cleanul chiar intra accidental la jig, asta din propri experienta. Dar adevarul este ca am vazut 1 singur clean luat la jig cu grub! Se poate sa intre dar strict subiectiv cred ca doar accindental poti lua clean la jig! :)

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 11 Feb 2006, 00:55

Si eu considre tot intamplare atacul clenului la "plastice". In urma cu doi ani, fiindu-mi dor de biban si stiind ca acesta se gasesti din abundenta intr-o zona unde exista clean foarte mult si mare (ultimul prins acolo anul trecut, dar nu de mine, a avut 3,8kg), am insistat trei zile numai cu jiguri relativ mici. Nu am prins nici macar un clean, in conditiile in care prietenul meu a prins 5-6 cleni pescuind la doar cativa metri de mine. Sub barajul Lotru, pe Olt, se pescuieste frecvent la jig, dar nimeni nu a prins niciodata clean, sau cel putin nu am auzit eu. Cu toate acestea, raman la parerea mea ca acest peste se comporta diferit in alte zone. Am avut ocazia sa vad un filmulet cu Adrian Avel pescuind la clean si va spun cu mana pe inima ca in zona unde pescuiesc eu, chiar daca semana ca peisaj terestru si acvatic cu cea in care dadea el, nu prindea nici macar unul. Acolo, a prins cel putin 10 in 40-50min!

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 11 Feb 2006, 01:44

eu am prins clean la jig :wink: . pe un rau din maramuresh (Lapus) la virgula dubla verde de 5cm.
nu mai stiu exact cati erau, vreo 10 15 nu mai multi si nici nu f mari, pana in 600g.

virgula dubla asa de mica am gasit numa in germania. am avut 3 buc si le-am lasat pe fundu apei :?

alex
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 11 Feb 2006, 08:03

in incercarea mea de a diversifica momelile pt clean am incercat cu grubb-uri de 1.5-2 cm,la plesneala si am prins mereu si in general mai mari(250-400g,pe paraul acela 0.5kg fiind f. rari).am testat si prin alte parti si a mers.
anu acesta mi-am propus sa-l prind la jigg-uri cu grubb-uri sau shadd-uri de pana in 2.5cm.
numa` bine
P.S:abia astept sa va dau rezultatele

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 11 Feb 2006, 11:05

eugen scrie:calone,

zi-mi si mie ceva despre jigurile tale de pastrav. cat de grele, rau sau lac, cat de mare si ce culoare plasticul. pe privat, daca vrei. chiar sunt curios, eu am incercat o singura data pe lac si fata de microvobler erau nule.
Eugene , intrebal pe sorin ca i-am zis lai , acu nu am timp sa scriu , eventual deseara ...acu plec pe semenic sa vad daca mai stiu ceva cu schiurile :)

Scrie răspuns