Cleanul in sezonul rece ????

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ovi_1919
junior
junior

Mesaj de Ovi_1919 » 23 Noi 2009, 21:02

R3app3r@ ai fost vreodata la gherla la cascada?
daca nu cand ai o zi libera hai al o partida

R3app3r
junior
junior

Mesaj de R3app3r » 23 Noi 2009, 21:15

eu pescuiesc in general in zona Dej-ului pe Somesul Mare si pe Somesul Mic , locuri unde apa este mai adanca , dar cele mai frumoase partide la clean leam avut pe lacurile de acumulare Belis si Tarnita , o sa incerc acolo weekend-ul acesta daca sunt liber, sper sa-mi schimb parerea despre pescuitul cleanului in aceasta perioada.

Ovi_1919
junior
junior

Mesaj de Ovi_1919 » 23 Noi 2009, 21:21

pescuiesti la dej si stai in cluj ?? sau stai in dej si aia de la localitate e vrajeala :lol:

R3app3r
junior
junior

Mesaj de R3app3r » 23 Noi 2009, 21:29

stau in Cluj , dar pe langa oras sunt prea putine locuri unde poti merge la pescuit + ca n-am permis de conducere si nici nu prea am cu cine sa ma duc la o partida de spinning , asa ca mai bine ma urc in tren , ma duc in zona Dej-ului , fac o partida de catav ore si vin inapoi in CJ , oricum nu ma costa mare lucru

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 23 Noi 2009, 23:29

cleanul nu e subiectul meu dar hai sa zic si eu ceva.

demult demult de tot, pe cand aveam mai putine fire de par alb decat azi, pescuiam de pe mal pe Ialomita (un rau care curge prin jud IL).
imi vinde un taran un pont (pe o sticla de bere) cum ca nus'tiu cine a prins un salau de 2kile. Eu cand aud de salau imi vine sa las macroul in farfurie si sa ma duc sa-l prind :D
Pescuiam de pe mal, un mal de vreo 2m inaltime cu un golf sapat de apa, ceva groapa de vreo 3m adancime si curent lent, apa tulburica sfarsit de noiembrie...
Pescuiam la dandineta, si am o trasatura, intep convins ca e salau, drill frumos si scot un clean sarit de 1kg, dandineta infipta serios in bot, am mai avut 6 trasaturi , niciun rateu.
Nici macar nu stiam ce pesti sunt, credeam ca sunt cteno ceva... :D nu radeti, chiar habar nu aveam. Cert e ca nu am prins niciun salau in ziua aia, dar am prins niste cleni o frumusete, cel mai mare la vreo 1,5kilo.
Am mai prins in alta zi cativa tot la dandineta mica 3-4cm usoara jucata lent pe fund...
Nu zic ca e o momeala buna....dar zic si eu din negura memoriilor...

si curaj! ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 24 Noi 2009, 08:38

Inca se mai prinde clean la artificiale si majoritatea i-am prins la apa de maxim 1m, acolo unde ii prindeam si vara la iesirea din "suvoi" si nu gropane. Am dat aproape numai cu scufundatoare dar am luat si la plutitoare fro 3, in total am prins fro 12 dar cel mai mare pana in 30 cm.

o mica dovada http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=9837
Voblerul este undeva in gat(deci nu a fost timid) :) , se vede barbeta afara din gura...dar a scapat cu viata.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 27 Noi 2009, 13:29

YoNutzu scrie:Inca se mai prinde clean la artificiale si majoritatea i-am prins la apa de maxim 1m, acolo unde ii prindeam si vara la iesirea din "suvoi" si nu gropane. Am dat aproape numai cu scufundatoare dar am luat si la plutitoare fro 3, in total am prins fro 12 dar cel mai mare pana in 30 cm.

o mica dovada http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=9837
Voblerul este undeva in gat(deci nu a fost timid) :) , se vede barbeta afara din gura...dar a scapat cu viata.
Bravo, frumos peste. Unde l-ai luat: langa Valea Voievozilor sau mai in aval de Nisipuri? Si zici ca a muscat la un vobler. Oare merita sa incerc si cu muste artificiale sistem buldo?

YoNutzu
senior
senior

Mesaj de YoNutzu » 27 Noi 2009, 14:49

Clenuti sunt prinsi pe Sabar. Ialomita s-a mai asezat, este limpede, daca maiscade putin este perfecta de o clenareala :) . Parerea mea...nu cred ca merge la buldo ...cu toate ca eu am prins si la plutitoare (Magicul de la Dorado nu se scufunda prea mult). Eu cred ca-l caut mai jos (zona Baleni, Finta ...) sunt mult mai multe zone adanci si linistite.

Ariston
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Ariston » 28 Noi 2009, 10:06

Intr-adevar iarna-i nu ca vara,si este normal modificarea metabolismului si la clean ca de alminteri si la celelalte specii....insa uneori insistarile dau si rezultate.
Iata aici un clean in luna lui brumar :lol:
Imagine

newwen
junior
junior

site

Mesaj de newwen » 28 Noi 2009, 15:49

Salutare pescari...vin si eu cu o intrebare ca si un mare pasionat de pescuitul cleanului m-ar interesa ceva articole despre clean, dar mai ales site-uri straine, daca cumva ii intereseaza pe aia cleanul!
Deci daca cunoasteti cateva adrese PM va rog

Scrie răspuns