clean la artificiale pe ape tulburi
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Cu cativa ani in urma am avut opartida reusita cu hornet exact in conditiile descrise de tine. Cam asta ar fi singura partida de mentionat in conditii de apa tulbure la clean.horiavd scrie:. Cand apa este tulburica, nu mocirla si destul de scazuta, clenii si alte specii trag catre mal...pt siguranta poate...Si niste voblere mai bataioase, gen Salmo Hornet de pana in 4 cm. Da recuperate incet...
In general, cand apele sunt tulburi,caut avatul, lasand cleanul pana apa se limpezeste.

C&R, please!
-
- veteran
domnu DjBeju ai uitat sa precizezsi jalau, traitzi!!DjBeju scrie:
In general, cand apele sunt tulburi,caut avatul, lasand cleanul pana apa se limpezeste.
in legatura cu cleanu, se pare ca din ce atzi scris nu prea pune botu pe ape murdare ca si pe curate, sau gresim (uni din noi) cautandu-l unde nu este cazul in aceste circumstantze

din punctul meu de vedere cleanul ramane doar `o varianta salvatoare` a unei partide, pe ape tulburi (cu exceptzie primavara devreme) prefer sa caut altzi pesti, dar in situatzii extreme cum este acuma m-as multzumi si cu un clean, nacazu-i ca-s apele murdare mai peste tot !
salut
be smart be silent be deadly.....
Nu cred ca face rabat de la "pestisori" (naluci) cand apa este tulbure.Doar este supranumit porcul apelor,insa cred ca are un mod diferit de hranire. Cred ca asta e motivul pentru care nu prea reusim sa il convingem sa haleasca naluci.
Asa ca, Mr.Cluster nu ne ramane decat sa dam dupa avati, salai si ce o mai fi.
Eu dupa cum bine stii mai nou m'am indragostit de jigging,asa ca nu imi pre bat capul cu cleni pe apa ciocolatie.
Numa' bine si fire intinse.
Asa ca, Mr.Cluster nu ne ramane decat sa dam dupa avati, salai si ce o mai fi.
Eu dupa cum bine stii mai nou m'am indragostit de jigging,asa ca nu imi pre bat capul cu cleni pe apa ciocolatie.
Numa' bine si fire intinse.
C&R, please!
- Paul Adrian
- veteran
Pe apa relativ tulbure si putin crescuta, am avut rezultatele cele mai bune. lansari paralele cu malul pe sub vegetatie . vedeta: rotativa DAM ef..3.
Paul Adrian
http://fishingclub.iony.ro/
http://fishingclub.iony.ro/
Pe apa nitel tulbure am luat si eu da la o rotativa portocalie cu puncte negre!
Lansata paralel cu malu , in susul apei si rezultatele au fost pe masura !
21 cleni cam la juma de kil bucata !
Au plecat toti inapoi ca sa vad daca ii mai prind si data viitoare!
Prefer o apa nitel tulbure decat una cristal!
Cand e prea limpede mi se pare prea mofturos!
Lansata paralel cu malu , in susul apei si rezultatele au fost pe masura !
21 cleni cam la juma de kil bucata !
Au plecat toti inapoi ca sa vad daca ii mai prind si data viitoare!
Prefer o apa nitel tulbure decat una cristal!
Cand e prea limpede mi se pare prea mofturos!
Pe apa tulbure si debit crescut am luat la ratlin fat rap si la shad rap de 5cm.In curent se scufunda bine(evolueaza la 1,5-2m).Lansam aproximativ perpendicular sau oblic pe cursul apei,lasam sa pluteasca in aval vreo 30-35m si recuperam incet de-a lungul malului pe sub salcii.Am impresia ca pestele localizeaza mai bine prada care are batai(vibratii) mai mari si desigur culori mai tzipatoare pe apa tulbure.Mentionez ca in acele zile rotativa a dat rezultate slabe.Eventual sa o mai lestezi cumva.
-
- veteran
salut,
a avut cineva sau a dat cineva cu rotativa sau vobler mik 2.5-3 cm culoare eventual tzipatoare si cu alica de plumb la 30 cm de fir pe apa tulbure, mi se pare cea mai ok modalitate, eu am dat dar pe barajul respectiv ori nu sunt cleni ori nu erau in zona, voi incerca aceasta modalitate pe rau cu proxima ocazie..
de ce spun alica deoarece cred ca cleanul pe apa cafa sta pe fund eventual langa maluri, insa nu stiu ce debit de curent ii place in aceste conditzii 
a avut cineva sau a dat cineva cu rotativa sau vobler mik 2.5-3 cm culoare eventual tzipatoare si cu alica de plumb la 30 cm de fir pe apa tulbure, mi se pare cea mai ok modalitate, eu am dat dar pe barajul respectiv ori nu sunt cleni ori nu erau in zona, voi incerca aceasta modalitate pe rau cu proxima ocazie..

be smart be silent be deadly.....