cine ma poate ajuta?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

marius sas
utilizator nou
utilizator nou

cine ma poate ajuta?

Mesaj de marius sas » 21 Apr 2007, 18:16

Salut e prima oara cand scriu pe form asa ca ma scuzati daca gresesc cu ceva sau nu pun intrebarea cum ar trebui.
In fine sa trecem peste asta am si eu o mulineta Shimano Calisto si nu descurc cu ea la pescuit , in sensul ca atunci cand lansez firul de pe tambur se incurca, iar in legatura cu lansarea naluci nu este una foarte reusita (lunga cam 20 m).
Deci cine are o idee despre cum ar trebui sa reglez mulineta sau ce sa fac cu ea va rog sa-mi scrieti ca m-am c-am chinuit cu ea si mi-am mancat multinervi si mult fir irosit aiurea, de aceea nu prea pescuiesc cu ea dar tare as vrea sa invat ca si batul care il am e expre pentru astfel de mulinete are un carlig in care agati cu aratatorul pt a putea lansa . dar cred ca stit vio despre ce este vorba
Merci pentru timpul acordat si astept un raspuns.

Gabor Gabriel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Gabor Gabriel » 21 Apr 2007, 20:22

sa inteleg ca ai un ansamblu de casting?
sunt cam putini cei ce pescuiesc pe la noi cu asa ceva, in principal datorita faptului ca acest ansamblu e dedicat nalucilor peste 7 grame.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 21 Apr 2007, 23:49

Marius , are dreptate Gabi , sunt putini care folosesc ceea ce ai tu an dotare ; din cate stiam eu , sunt folosite an pescuitul cu naluci de peste 10gr. ; nu pot sa-ti spun exact , dar , poate cineva de pe site ar putea sa te lamureasca mai bine decat noi...
Cu ce "greutate" ai ancercat sa lansezi si nu merge ?

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 22 Apr 2007, 09:33

nalucile pe care le-am folosit cand dadeam cu echipament de casting plecau de la 7g; si cand dadeam cu 7g tot aveam probleme cu firul. ca sa elimini 80% din problemele cu incurcatul firului pe tambur, inainte cu 1-2secunde ca naluca sa atinga apa franeaza tamburul folosind degetul, se gasesc prin magazine aparatoare ptr deget-scopul lor nu a fost ptr a le folosi la casting, dar eu l-am folosit si aici- batul cu tragaci este special conceput ptr casting. stai linistit ca nu o sa poti arunca mai mult de 40m cu o mulineta "low-medium" price :D

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 22 Apr 2007, 10:21

nu vreau sa fiu ironic sau mai stiu eu ce si iarta-ma ca pot sa te intreb asa ceva dar : cum ti batu cand pescuiesti cu ansamblul tau de casting??? am vazut (la tv) unu care nu proceda corect deasta intreb , nu imi imaginam pana atunci ca se poate intampla si asta , dar acu ma intreb :roll:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 22 Apr 2007, 11:55

in primul rand trebuie sa folosesti naluci de peste 8-9 grame ca sa te poti descurca pentru inceput. Trebuie sa te uiti si la bat sa vezi cu ce grutati este recomandabil sa-l folosesti si adaptezi in functie de el. Eu nu folosesc baitcast-ingul decat la naluci de peste 20 de grame, dar am incercat pe un bat de spinning si a mers treaba si cu naluci de 10 grame. Ideea e sa iti reglezi tamburul in asa fel incat in momentul in care dai drumul nalucii acesta (tamburul) sa se opreasca din rotatie in momentul in care naluca atinge solul. in lansare trebuie sa opresti manual tamburul din rotatie chiar inainte de a atinge naluca apa dupa cum zcea si Ionut_the_carp cu degetul mare, si este recomandabil sa folosesti un fir care sa aibe diametrul mai mare de 0,30 ...

eu nu ti-as recomanda ansamblul asta decat in cazul in care pescuiesti cu voblere grele ... in celelalte cazuri mai bine folosesti mulineta clasica si batul de asemenea ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 22 Apr 2007, 13:05

p5ih0 scrie:nu vreau sa fiu ironic sau mai stiu eu ce si iarta-ma ca pot sa te intreb asa ceva dar : cum ti batu cand pescuiesti cu ansamblul tau de casting??? am vazut (la tv) unu care nu proceda corect deasta intreb , nu imi imaginam pana atunci ca se poate intampla si asta , dar acu ma intreb :roll:
cu inelele si mulineta in sus, mana pe maner astfel incat degetul aratator sa fie pe tragaci si degetul mare sa poate frana tamburul. sau nu asta intrebai?
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

Michael
Moderator
Moderator

Re: cine ma poate ajuta?

Mesaj de Michael » 22 Apr 2007, 13:10

marius sas scrie:pai am folosit naluci si mai grele de peste 7 gr simai usoare si ,am si oprit naluca cu degetul inainte de a lua contactul cu apa ,si atunci nu am avut probleme dar cum ziceam prin orirea ei mai pierd inca cativa metri din lungimea lansarii si mi am mai aflat de la cineva ca in functi de greutatea nalucii se regleeaza viteza de rotatie a tamburului ,dar nu stiu cum se regleaza el asta e problema penrt ca nu e specificat excat pe el,penrtu ca se regleaza din doua parti s nu stiu care pentru ce este si daca le rotesc se incurca si e aiurea.dar in legatura cu pescuitul "casting" asta la ce fel de pesti se incadreaza sau mai bine zis pot sa-l folosesc la noi .
Iar la intrebare cum tin batul la lansare ( nu m-am suparat Smile )il tin cu inelele in sus pentru ca altfel nu se poate lansa mulineta vine deasupra batu;ui cum ar veni adice cu inele in sus si cu arattorull tinand carigul de pe partea invferioara a batului .
merci mult pt sfaturi dar oricum voi ce ati zice sa fac sa cerc sa o vad si sa-mi iua una adecvata pescuitului din romanai si in special spinning-lui ?
@marius sas: te rog sa raspunzi in acelasi topic,nu se deschide alt topic la fiecare raspuns ce-l dai.
tnx
Michael va recomanda Regulamentul forumului

marius sas
utilizator nou
utilizator nou

bine

Mesaj de marius sas » 22 Apr 2007, 16:22

dupa cum am spus mai sus cand am accesat prima oara forumul, si unde am precizat ca nu stiu ce trebuie sa fac asa ca i-mi mai cer inca odata scuze pt asta de acua inainte o sa dau numia "raspuns"

marius sas
utilizator nou
utilizator nou

cat?

Mesaj de marius sas » 22 Apr 2007, 16:35

cam ce preti ati crede voi ca ar trebui sa cer pe mulineta asta
?
sau la ce pret merg in romania ca nu mam uitat.

Scrie răspuns