pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
p5ih0
- veteran

-
mihaimircea scrie:p5ih0 scrie:nu vreau sa fiu ironic sau mai stiu eu ce si iarta-ma ca pot sa te intreb asa ceva dar : cum ti batu cand pescuiesti cu ansamblul tau de casting??? am vazut (la tv) unu care nu proceda corect deasta intreb , nu imi imaginam pana atunci ca se poate intampla si asta , dar acu ma intreb

cu inelele si mulineta in sus, mana pe maner astfel incat degetul aratator sa fie pe tragaci si degetul mare sa poate frana tamburul. sau nu asta intrebai?
]
Exact! si in plus , si de naluci folosite, tehnica de lansare si ...cam atat
-
anem
- veteran

marius sas scrie:cam ce preti ati crede voi ca ar trebui sa cer pe mulineta asta
?
sau la ce pret merg in romania ca nu mam uitat.
pai uite aici un link cu o mulineta ca a ta ... si vezi pretul uneia noi acolo
http://www.tadspoles.com/catalog/Shiman ... 19413.html
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
-
dan popa
- senior

Echipamentul clasic mi se pare cel mai adecvat la noi , poti sa arunci si voblere de 3-4 cm pana la ditamai lingurile!!!......si nici nu ai probleme cu firul

-
Bogdan_Alex
- veteran

-
d4md3od scrie:in primul rand trebuie sa folosesti naluci de peste 8-9 grame ca sa te poti descurca pentru inceput. Trebuie sa te uiti si la bat sa vezi cu ce grutati este recomandabil sa-l folosesti si adaptezi in functie de el. Eu nu folosesc baitcast-ingul decat la naluci de peste 20 de grame, dar am incercat pe un bat de spinning si a mers treaba si cu naluci de 10 grame. Ideea e sa iti reglezi tamburul in asa fel incat in momentul in care dai drumul nalucii acesta (tamburul) sa se opreasca din rotatie in momentul in care naluca atinge solul. in lansare trebuie sa opresti manual tamburul din rotatie chiar inainte de a atinge naluca apa dupa cum zcea si Ionut_the_carp cu degetul mare, si este recomandabil sa folosesti un fir care sa aibe diametrul mai mare de 0,30 ...
de aceea mi-am vandut si eu mulineta de casting...pre multe conditii. sper sa-i fie mai utila lui
zvic pt ca eu nu i-am gasit o utilitate. In plus, cu banii de pe un shimano d-ala mi-as lua o mulineta de spinning mama mama.

-
anem
- veteran

intr-adevar ... daca se pescuieste cu voblere relativ usoare este mai adecvat un echipament clasic de spinning ... dar ptr. voblere de peste 20 de grame consider mai util un echipament de casting ... sau cel putin asa folosesc eu .... ce depaseste 18-19 grame trece pe casting ... ce e sub: spinning normal ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...