CI4 vs. ABS

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

SF
veteran
veteran

Re: CI4 vs. ABS

Mesaj de SF » 22 Ian 2015, 17:08

Tot vad o tendinta , si anume ca mulinetele nu-s asa tari si sanatoase ca alea dinainte . Niste ex. de mulinete care nu tin ca astea noi ar fi de dorit zic eu :wink:
Pe langa asta , psihoza mulinetelor usoare , care sa nu rupa mana pescarului . Da care sa tina cat un tractor .Inteleg oare posesorii unor echipamente sub 350 de grame ca pe lumea asta mare exista pescari care folosesc jiguri de 500 de grame !Inteleg ei oare ca se plang de greutate exact aia care pescuiesc la categoria super mega usoara . Nu se plang aia care pescuiesc cu mulinete de 800 de grame , spinning sau jigging !
Chiar ii asa mare problema asta , si de ce apare taman la aia care pescuiesc mai usor ! O fi doar o psihoza !Nu zice nimeni sa dai cu tunu dupa muste , da nici sa scoti tema asta tot timpu , cand prin alte colturi lumea da cu naluci mai grele decat un combo intreg !

Adevaru ii ca , inainte de a scoate Stella SW-A , Shimano avea Stella FA ,5000 la 375 de gr. , o evoluat la SW-A cu 400 de gr. , ca dupa aia sa scoata ultimu Stella SW , cu 435 in marimea 5000 . Deci au crescut greutatea chiar la mulineta lor de top . Nu am bagat de seama sa se planga lumea la modu disperat .

Saltiga are rotoru din Zaion , ultimu model , surpriza ,cu vreo 15 gr mai greu decat modelu anterior . Nu au scazut vanzarile , si nimeni nu plange vazand un asemenea atentat la articulatiile pescarului .

Daca face asta la sculele sub 4000 ii de bai ,aici deja conteaza 5 gr , se cunoaste la sfarsitu zilei , incheietura o sa-ti multumeasca .

Nici eu nu am avut incredere in Zaion si CI4 , acuma stiu ca is cat se poate de fiabile . Stradicu meu 4000 CI4 dupa aproape 4 ani de pescuit in mare nu are nici pe dracu , o sarit piesa aia care face sa caraie cand pleaca pe frana , intr-un drill mai serios , insa am pus-o la loc si nu s-a mai intamplat , si o ruginit galetu putin , l-am schimbat si nici o problema . Nu are jocuri defel dupa jiguit viteza cu 40 de grame , sau voblerit cu voblere de 25 de grame .

Acuma , daca o trantesti , cazi cu batu-n mana si te proptesti in mulineta , normal ca o rupi , da asa nenorocesti cam orice mosor .

Chiar as vrea sa vad 3 mulinete peste Stradic la pretu ala , tinand cont de cerintele in cea ce priveste greutatea , si pentru mine , viteza de recuperare .Atentie , aleg mulinetele si dupa cat fir intra , adica marime :wink:

hunting_fish
veteran
veteran

Re: CI4 vs. ABS

Mesaj de hunting_fish » 24 Ian 2015, 17:15

SF

Ce ai scris tu acolo sus, e foarte adevarat, nu contest. Insa cei mai multi pescari de pe forum pescuiesc pe ape dulci si cu echipamente medium si light. Sincer, mi-ar placea si am sa fac tot posibilul sa merg cat de repede la Adriatica la un pescuit extra-heavy din barca. Pana atunci, o sa ma rezum strict la pescuitul meu de zi cu zi si la echipamentul adecvat pt. treaba asta. :roll:

In ceea ce priveste mulinete de care s-a tras, eu sunt de parere ca ele de noi au o carenta in lubrifiere, deoarece fabrica nu ofera o vaselina si un ulei de calitate, deoarece acestea costa. Asa ca eu cand achizitionez o mulineta noua, o desfac si o gresez + ulei pe ax, sa stiu o treaba. De asemenea, in functie de stilul abordat si de frecventa iesirilor pe apa intr-o luna, trebuie efectuata curatarea si lubrifierea mulinetei si asta, cred eu, prelungeste mult viata unei mulinete. Degeaba o desfaci si pui vaselina noua peste vaselina veche, inegrita, plina de impuritati. Trebuie mai intai sa o cureti pe cea veche si abia apoi sa aplici vaselina noua. Si aici edi_curiosul cred ca ar avea un cuvant de spus... ;)
...... ><(((@> .......

Scrie răspuns