Ce prindem in lunile februarie si martie?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Ce prindem in lunile februarie si martie?
Din pacate, iarna aceasta este una groaznica din punct de vedere al temperaturii si al inghetului. In afara pescuitului la copca, ce putem face pt. a trezi apetitul rapitorilor? Banuiesc ca pe barajele de pe Olt (eu sunt din Sibiu), este exclus intrucat acestea sunt bocna de inghetate si cred ca vor mai fi asa cam o luna. Incercam chiar pe Olt? Ce ar putea trage in perioada asta si la ce? (oscilanta, vobler, twister, rotativa?) Innebunesc si cred ca nu sunt singurul, pana se termina odata iarna asta, pt. ca nu poti face nimic. Ce parare aveti? "Dorm" oare rapitorii nostri?
Mihai P.
februarie si sper ca decat jumatate din martie se prefigureaza a fi triste
anul trecut in primavara am fost deranjat de debitele mari si turbiditate, anul asta sper sa fie unul linistit, fara flashfloods. primii salai anul trecut i'am prins in primul weekend de aprilie odata cu inundatiile
oricum se incalzise bine noaptea iar ziua erau peste 15 grade.

anul trecut in primavara am fost deranjat de debitele mari si turbiditate, anul asta sper sa fie unul linistit, fara flashfloods. primii salai anul trecut i'am prins in primul weekend de aprilie odata cu inundatiile

-
- veteran
spermata dar speri degeaba, cred ca o sa fie super-naspa iarna asta si o sa ne uitam lung si bine la filme, documentare si o sa dam un super-luciu la bete si mulinete de o sa le luam vopseaua si rasinile de pe ele
)))
eu am fost week-end-ul trecut la salau si biban si am renuntat rapid pt. ca aveam pod de gheata si pe fir si pe inele si pe mulineta. mergea mulineta de zici ca era rasnita, atata gheata avea la galet. super-mega-extra-naspa ce sa zic. cat despre atacuri exact canci, nada de nada, 0, niente, absolut mort era Oltul. asta este, soarta ne e potrivnica inca o iarna, nu mai e cum era in trecut, s-a schimbat mult clima.

eu am fost week-end-ul trecut la salau si biban si am renuntat rapid pt. ca aveam pod de gheata si pe fir si pe inele si pe mulineta. mergea mulineta de zici ca era rasnita, atata gheata avea la galet. super-mega-extra-naspa ce sa zic. cat despre atacuri exact canci, nada de nada, 0, niente, absolut mort era Oltul. asta este, soarta ne e potrivnica inca o iarna, nu mai e cum era in trecut, s-a schimbat mult clima.
Da, s-a schimbat mult clima, dar parca si oamenii sunt din ce in ce mai tampitzi si iresponsabili. Ma refer aici la majoritatea dintre cei care iau in concesiune diverse baltzi si nu se preocupa absolut deloc de ele, de populari, curatzenie, etc... Nu mai vorbesc de cei cu plasele, navoadele... mai avem putzin (2-3 ani) si vom ramane fara picior de salbaticiune in paduri, iar in baltzi daca vom pescui ceva regine va fi bine. Pastrati-va bine pozele facute anii trecuti cu capturi pt ca in curand, se vor transforma intr-o avere!
Mihai P.
-
- veteran
eu am facut Facultatea la Sibiu alessio, si am pescuit la Avrig la Scoreiu pe Colun. Locuri absolut fabuloase ai acolo alessio. Incearca avatul si salaul, sunt exemplare super-frumoase in zona aceea. Eu sunt din Rm. Valcea si aici avem avati si sali, dar parca nu ca acolo. Incearca la apstrav pe Porumbacu. Ai unde sa pescuiesti la greu si frumos, dar mai trebuie asteptat.
- vanatoruldepesti
- veteran
Avat da, este destul si mare dar salau subtire tare ,poate un exemplar doua pe saptamana(rar peste 1.5kg).Colunul nu merge ....andrei-ovidiu scrie:eu am facut Facultatea la Sibiu alessio, si am pescuit la Avrig la Scoreiu pe Colun. Locuri absolut fabuloase ai acolo alessio. Incearca avatul si salaul, sunt exemplare super-frumoase in zona aceea. Eu sunt din Rm. Valcea si aici avem avati si sali, dar parca nu ca acolo. Incearca la apstrav pe Porumbacu. Ai unde sa pescuiesti la greu si frumos, dar mai trebuie asteptat.