Ce lanseta sa aleg pentru light casting ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Qnyx
megaboss
megaboss

Re: Ce lanseta sa aleg pentru light casting ?

Mesaj de Qnyx » 26 Noi 2014, 21:21

Angler_rou scrie:...ps: ca si mulineta ptr UL, ce alegi ? stii ca o vei tuna ptr a fi ceea ce vrei, nu ? :D...
Am urlatoarele optiuni (ca sa nu mai tunez nimic, sau cat mai putin):

1. Megabas Zonda 68L (senzatie japoneza !)

2. Daiwa T3 AIR (preferata de Andrei Sava)

3. Daiwa PX Type R (asta este singura care trebuie modificata)

4. KTF PX Super Finesse (ireala !!!!!!!!!)

5. KTF Alphas Finesse (senzationala)

6. Shimano JDM Aldebaran BFS XG (nemaipomenita, mai putin frana centrifugala)

7. Daiwa Steez SV TN (the best reel that money can buy - mulineta suprema pentru pescuitul salaului)

Ar mai fi Abu Garcia Revo LTX/LTZ dar nu prea ma atrage asa mult (poate din cauza ca este Abu Garcia).

Dintre toate enumerate mai sus, KTF-urile sunt cele mai tari din parcare - pinioanele sunt "custom made", rulmenti ceramici IXA, tamburul are 5,2 gr. In general mulinetele KTF se vand prin intermediul unei loterii - asta ca sa intelegi cat de exclusiviste si senzationale sunt. Totusi si celelalte mulinete vor functiona asa cum trebuie, cu ajutor sau fara.
viorel. scrie:....Fa-ti timp si treci prin Otopeni sa iei lanseta mea sa faci o partida cu ea...
E clar - trebuie sa vin peste tine. O palinca ar merge pe "caldurile" astea ? pentru deranj, evident...

niki20
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de niki20 » 26 Noi 2014, 23:47

Nu vreau sa va contrazic,dar eu pescuesc cu un bat de la awa shima IM 9 carbon 6,6 MH. LB line 10 _20 ozi lure 3/8-1
Mulineta de la QuantumTour (performans tuner) cu acest ansamblu lansez un ondulant de la meps 1/8 ozi mai mult decat suficient

niki20
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de niki20 » 26 Noi 2014, 23:53

Adevarul este ca totul rebuie sa se potriveasca pe mana fiercaruia,si sa exersezi ,nu e ca la 7-8 grame ca zboara si nu mai cade

Qnyx
megaboss
megaboss

Mesaj de Qnyx » 27 Noi 2014, 02:27

niki20 scrie:Nu vreau sa va contrazic,dar eu pescuesc cu un bat de la awa shima IM 9 carbon 6,6 MH. LB line 10 _20 ozi lure 3/8-1
Mulineta de la QuantumTour (performans tuner) cu acest ansamblu lansez un ondulant de la meps 1/8 ozi mai mult decat suficient
Nu stiu nimic despre bat, dar in ceea ce priveste mulineta de care vorbesti am cateva obiectii/precizari:

Eu mai sus am specificat adevarate mulinete "finesse" (cu exceptia Steez-ului). Mulineta de care vorbesti poate fi incadrata la categoria usoara doar datorita faptului ca este facuta din magneziu si pot spune ca este relativ in aceeasi clasa cu Daiwa Steez. Ca si pret, este best-buy; mulineta din magneziu la aproximativ 1200 ron e pomana curata. Revenind, ca sa intelegi despre ce vorbesc, eu folosesc o Daiwa TD-Z 103 HL; este o mulineta veche, dar considerata ca fiind una din cele mai bune facute vreodata. Mulineta este "tunata" dramatic - rulmentii sunt AIR BFS 0 -10 gr, tambur Gigas de 12gr. In ciuda acestor lucruri, tot nu pot spune ca este "finesse" cu toate ca pot arunca o plaja variata de greutati si naluci cu forme diferite, dar nu de 2-3 gr.. Nu spun ca nu poti arunca - si cu Tatula pot arunca 6-7gr. daca ma chinui - dar asta nu o transforma intr-o "chestie" dedicata acestui tip de pescuit.

Zilele trecute am luat un bat MajorCraft GoEmotion de 1/16 - 1/4 (nu m-am putut abtine) si am pus o mulineta Megabass Alphas ITO la care i-am schimbat rulmentii cu unii Kattobi AIR si mai putin important aici, i-am adaugat discuri de carbon. Am incercat sa pescuiesc si culmea totul a fost in regula; in regula partial, fiindca nu a fost asa cum am vrut. Chiar am si prins pesti, am probat diverse chestii, dar nu am fost multumit. Ori batul a fost de vina, ori mulineta. La sfarsitul partidei am concluzionat ca mulineta nu se preteaza pentru asa ceva. Facand o comparatie, am prins crapi de 10- 15 kg cu un bat de 1/4 - 3/4 --- deci se poate, dar asta nu face ca acel bat sa fie unul dedicat pentru stilul respectiv.

Ca sa fac un rezumat, mulineta "finesse" din punctul meu de vedere, trebuie sa aiba urmatoarele specificatii:

1. Corp (ansamblu) mic - usor palmabila
2. Greutate sub 160 gr.
3. Raport mic de recuperare
4. Tambur "shallow" cat mai usor - sub 9 grame
5. Tamburi hibrizi sau full ceramici (ZPI, Kattobi, IXA, etc..) - nu am trecut in lista Boca - din punctul meu de vedere, aceia nu sunt rulmenti pentru aplicatii "light".
7. Frana magnetica

In principiu totul tine de tambur; greutate mica si rezistenta mica la frecare (rulmentii) rezulta intr-o inertie scazuta, implicit distanta mare de aruncare. De asemenea totul trebuie combinat cu un foarte bun sistem de franare a tamburului.

Detalii pentru tamburi modificati Daiwa.

P.S. Am divagat un pic, dar inca sunt interesat de parerile voastre.

Qnyx
megaboss
megaboss

Mesaj de Qnyx » 27 Noi 2014, 16:18

La punctul 5 am vrut sa zic rulmenti hibrizi.

niki20
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de niki20 » 28 Noi 2014, 15:00

Nu vreau sa te contrazic ,dar nu e totul din mulineta. Trebuie un bat cu maner scurt si actiune pe varf,o sa vezi ca se schimba mult lanseul si batul sa nu fie prea lung

Qnyx
megaboss
megaboss

Mesaj de Qnyx » 28 Noi 2014, 16:16

niki20 scrie:Nu vreau sa te contrazic ,dar nu e totul din mulineta. Trebuie un bat cu maner scurt si actiune pe varf,o sa vezi ca se schimba mult lanseul si batul sa nu fie prea lung
Descrierea ta corespunde exact cu ceea ce am, adica asta.

Pe site-ul lor specificatiile sunt urmatoarele :
Length(ft):6'5"・Lure(oz):1/16-1/4・Line(lb):4-12lb・Action:REGULAR FAST

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 28 Noi 2014, 17:36

hai ma lesi :lol1: lanseta UL, tu ... :lol:
cand termini antrenamentele de schimbat scutece, treci pe la mine sa vezi GraphiteLeader-ul :P

niki20
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de niki20 » 28 Noi 2014, 21:33

Chiar daca mulineta este tunata nu este facuta pentru ce vrei tu,eu folosesc 3bete reglate pe diferite gramaje,daca schimb mulineta de la un bat la altul nu mai e nimic in regula ,daca vrei UL nu se poate cu zilion ,asta este undeva de la 8 grame in sus.orienteazate la alta mulineta facuta pentru asa ceva daca tot ai batul..Asta este parerea mea,pescuiesc de mult timp si nu am cerut sfaturi nimanui am tot cumparat mulinete si bete de m am saturat dar am inteles unde este problema

Qnyx
megaboss
megaboss

Mesaj de Qnyx » 28 Noi 2014, 21:51

niki20 scrie:Chiar daca mulineta este tunata nu este facuta pentru ce vrei tu,eu folosesc 3bete reglate pe diferite gramaje,daca schimb mulineta de la un bat la altul nu mai e nimic in regula ,daca vrei UL nu se poate cu zilion ,asta este undeva de la 8 grame in sus.orienteazate la alta mulineta facuta pentru asa ceva daca tot ai batul..Asta este parerea mea,pescuiesc de mult timp si nu am cerut sfaturi nimanui am tot cumparat mulinete si bete de m am saturat dar am inteles unde este problema
Pai si eu ce am zis mai sus ? - ca trebuie sa ma orientez spre alta mulineta. Lol !

Scrie răspuns