niki20 scrie:Nu vreau sa va contrazic,dar eu pescuesc cu un bat de la awa shima IM 9 carbon 6,6 MH. LB line 10 _20 ozi lure 3/8-1
Mulineta de la QuantumTour (performans tuner) cu acest ansamblu lansez un ondulant de la meps 1/8 ozi mai mult decat suficient
Nu stiu nimic despre bat, dar in ceea ce priveste mulineta de care vorbesti am cateva obiectii/precizari:
Eu mai sus am specificat adevarate mulinete "finesse" (cu exceptia Steez-ului). Mulineta de care vorbesti poate fi incadrata la categoria usoara doar datorita faptului ca este facuta din magneziu si pot spune ca este relativ in aceeasi clasa cu Daiwa Steez. Ca si pret, este best-buy; mulineta din magneziu la aproximativ 1200 ron e pomana curata. Revenind, ca sa intelegi despre ce vorbesc, eu folosesc o Daiwa TD-Z 103 HL; este o mulineta veche, dar considerata ca fiind una din cele mai bune facute vreodata. Mulineta este "tunata" dramatic - rulmentii sunt AIR BFS 0 -10 gr, tambur Gigas de 12gr. In ciuda acestor lucruri, tot nu pot spune ca este "finesse" cu toate ca pot arunca o plaja variata de greutati si naluci cu forme diferite, dar nu de 2-3 gr.. Nu spun ca nu poti arunca - si cu Tatula pot arunca 6-7gr. daca ma chinui - dar asta nu o transforma intr-o "chestie" dedicata acestui tip de pescuit.
Zilele trecute am luat un bat MajorCraft GoEmotion de 1/16 - 1/4 (nu m-am putut abtine) si am pus o mulineta Megabass Alphas ITO la care i-am schimbat rulmentii cu unii Kattobi AIR si mai putin important aici, i-am adaugat discuri de carbon. Am incercat sa pescuiesc si culmea totul a fost in regula; in regula partial, fiindca nu a fost asa cum am vrut. Chiar am si prins pesti, am probat diverse chestii, dar nu am fost multumit. Ori batul a fost de vina, ori mulineta. La sfarsitul partidei am concluzionat ca mulineta nu se preteaza pentru asa ceva. Facand o comparatie, am prins crapi de 10- 15 kg cu un bat de 1/4 - 3/4 --- deci se poate, dar asta nu face ca acel bat sa fie unul dedicat pentru stilul respectiv.
Ca sa fac un rezumat, mulineta "finesse" din punctul meu de vedere, trebuie sa aiba urmatoarele specificatii:
1. Corp (ansamblu) mic - usor palmabila
2. Greutate sub 160 gr.
3. Raport mic de recuperare
4. Tambur "shallow" cat mai usor - sub 9 grame
5. Tamburi hibrizi sau full ceramici (ZPI, Kattobi, IXA, etc..) - nu am trecut in lista Boca - din punctul meu de vedere, aceia nu sunt rulmenti pentru aplicatii "light".
7. Frana magnetica
In principiu totul tine de tambur; greutate mica si rezistenta mica la frecare (rulmentii) rezulta intr-o inertie scazuta, implicit distanta mare de aruncare. De asemenea totul trebuie combinat cu un foarte bun sistem de franare a tamburului.
Detalii pentru tamburi modificati Daiwa.
P.S. Am divagat un pic, dar inca sunt interesat de parerile voastre.