Cat de mult conteaza dimensiunea nalucii?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 01 Noi 2006, 21:24

Eu nu vorbeam de un loc anume, de un caz concret, sau de un anumit stil(jig, jeliboane), ci in general cand pescuim pe un loc cum ar trebui sa gandim cand ne alegem naluca, mai exact marimea ei.Cat cantareste marimea nalucii in talia capturilor, fara sa tinem cont de noroc, sansa sau bulan nu cred ca poate cineva sa ne spuna exact.Si asta pentru ca la noi la romani, pestii mari si foarte mari, sunt din ce in ce mai rari :evil: , dar cred ca nalucile de talie medie sunt cele care prind cei mai multi pesti(atat mici cat si mari). Cat despre afirmatia cum ca naluca echilibreaza echipamentul, si ca pestii tre' sa manance functie de echipamentul ales de acasa, nu sunt de acord. Ca merg cu mai multe betze la peste cred ca e clar si cred ca nu sunt singurul care face asta.Oricat ar avea plaja de mare tot nu poti sa acoperi cu un batz toate situatiile pe care le intalnesti intr-o zi pe apa, fie el oricat de universal.Sa nu credetzi ca sunt un nebun care umbla cu snopul de betze pe strada, unde cunosc bine locul si stiu exact la ce dau, imi iau doar ce am nevoie, asta din comoditate.

marius_m_fish
junior
junior

Mesaj de marius_m_fish » 02 Noi 2006, 07:43

http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=1963

Eu ce sa mai zic ... Cand am luat vobleru din poza primul gand a fost ... bucatana ... dupa prima iesire m-am calmat ... :)
Conteaza marimea ... la fel cum conteaza si culoarea ,modelul ,adancimea de evolutzie ... nu poate nimeni sa spuna ca daca vrea peste trecut de medie pune o naluca de enshpe tzanti. Clar ... dimensiunea medie acopera cele mai multe situatzii ... cu toate ca sunt o gramada de exceptzii :roll:

dancj
junior
junior

Mesaj de dancj » 03 Noi 2006, 03:04

de obicei dau cu micro voblere ( tinta principala fiind cleanu) dar nu o data mi sa intamplat sa intre cate un monstru la care nu iam vazut nici fatza( dau cu fire de 0.14-0.16 care lejer fac fatza la pesthi de 2-3 kg )
daca ii dai pe la nas eu zic ca sare pe ea , nu conteaza asha mult dimensiunea; fara exagerari ca doar pe vobler de 10+cm nu o sa sara un clean de 200g =.= ; pe cat modul cum itzi prezinti "marfa"
amator de spinning
ca sa primesti un sarut de la o miss

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 03 Noi 2006, 16:14

si eu prefer mai degraba nalucile mici in favoarea celor mari.
doar ca cele mici nu ajung tot timpu unde doresti; distanta, adancime...
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

Scrie răspuns