Cat conteaza culoarea unui vobler?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Pif.
veteran
veteran

Cat conteaza culoarea unui vobler?

Mesaj de Pif. » 11 Aug 2013, 10:11

salut am si eu o dilema ca sa zic asa la un vobler cu aceiasi caracteristici dar culoare diferita este posibil sa veam mai multe atacuri an functie de culoarea vobelurui asta pe o apa relativ linpede sau nu conteaza culoarea vobelurului ci doar vibratia lui va multumesc

black mamba
junior
junior

Re: Cat conteaza culoarea unui vobler?

Mesaj de black mamba » 11 Aug 2013, 11:36

Dupa aproape 20 de ani de spininng, pot sa spun urmatoarele: daca un wobler evolueaza foarte bine nu conteaza culoarea(am pescuit cu woblere din lemn de balsa lacuite si am prins zeci de cleni). Daca apa este tulbure culorile fluo prezinta un avantaj fata de culorile naturale. La salau am observat ca prefera culorile fluo sau red head, culorile naturale sunt bune cand ese suspicios, noapte voblerele fosoforescente sunt cele castigatoare . In rest exista doua tabere de vobleristi: cei care prefera culorile naturale si cei care folosesc aproape exclusiv culorile fluo in cele mai nebune combinatii, rezultatele deobicei in locurile unde este peste depinde foarte mult de cheful pestilor. Sunt zile cand poti da cu ce culoare vrei ca nu prinzi nimic. In apele foarte pescuite cu momeli artificiale sunt momente cand pestii prefera combinatii ciudate, voblere inchise la culoare chiar de culoare negru sau albastru inchis. Din sutele de woblere folosite am ajuns sa folosesc doar cateva modele care evolueaza foarte bine, am avut un wobler de 2,5 cm facut de Marin Saitis in anii 90 cu care am prins clean din martie pana in decembrie indiferent de turbiditatea apei. Tot asa am avut woblere facute de Cozma care evolua extraordinar si batea orice model existent pe piata. Firmele producatoare de woblere fac naluci placute pentru ochii pescarului nu si pentru pesti, parerea mea ca acest comert a alterat foarte mult performanta woblerelor. Fiecare firma mare are 3 max 4 modele super prinzatoare dar restul dau rezultate doar in conditii speciale.

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 11 Aug 2013, 12:00

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 12 Aug 2013, 17:34

black mamba scrie:Dupa aproape 20 de ani de spininng, pot sa spun urmatoarele: daca un wobler evolueaza foarte bine nu conteaza culoarea...

...poate la anumite specii , dar in mod sigur nu se poate generaliza
...nu contest faptul ca evolutia nalucii este foarte importanta , daca nu cea mai importanta , dar :
...exemplu 1 : pescuit la salau cu twister
...s-a nimerit sa-i placa portocaliu (asta pt. momentul respectiv )
...am prins cateva bucati , am schimbat culoarea , nu a mai vrut
...am revenit la portocaliu si am prins iar
...pentru curiozitatea mea am repetat de cateva ori schimbarea culorilor dar in ziua respectiva , " the winner" a fost portocaliu'
...exemplu 2 : ca tot ai pomenit de clean si culoarea negru
...impreuna cu un amic , pescuit la clean
...in ziua respectiva doar negrul a fost castigator , indiferent daca am folosit vobler sau rotativa si crede-ma ca am schimbat la voblere pana am nimerit negrul , dupa care totul a devenit....mult mai simplu :mrgreen:

...cred ca exemplele ar mai putea continua si in consecinta , sunt ferm pe pozitii cand afirm ca sunt zile cand culoarea face diferenta !

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 12 Aug 2013, 19:55

Conteaza culoarea la speciile de pesti care se bazeaza pe vaz cand vaneaza(avat,clean,pastrav,stiuca,salau),deci culoarea conteaza dar vibratia naluci e mult mai importanta
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 12 Aug 2013, 22:50

Pif. scrie:salut am si eu o dilema ca sa zic asa la un vobler cu aceiasi caracteristici dar culoare diferita este posibil sa veam mai multe atacuri an functie de culoarea vobelurui asta pe o apa relativ linpede sau nu conteaza culoarea vobelurului ci doar vibratia lui va multumesc
culoarea conteaza, in functie de specia vizata, conteaza mai mult ca evolutia voblerului.

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 13 Aug 2013, 14:19

Cum era vorba numai despre culoare,nu despre evolutia naluci,eu cred ca conteaza culoarea in anumite situati...

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 19 Aug 2013, 21:14

johnnybravo scrie:
Pif. scrie:salut am si eu o dilema ca sa zic asa la un vobler cu aceiasi caracteristici dar culoare diferita este posibil sa veam mai multe atacuri an functie de culoarea vobelurui asta pe o apa relativ linpede sau nu conteaza culoarea vobelurului ci doar vibratia lui va multumesc
culoarea conteaza, in functie de specia vizata, conteaza mai mult ca evolutia voblerului.
Salut..eu cred k evolutia voblerului e mai importanta k culorea lui ..respect ..de aceia e asa frumos spinningul tine de inspiratia fiecaruia sa combine culorea cu evolutia voblerului

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 19 Aug 2013, 22:21

:)
uite un contraexemplu: pt avat, ai pescui cu un vobler rosu?

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 20 Aug 2013, 08:53

johnnybravo scrie::)
uite un contraexemplu: pt avat, ai pescui cu un vobler rosu?
salut.. da as pescui ..in spinning merita incercat orice ce ne coasta :respekt:

Scrie răspuns