Cat conteaza culoarea unui vobler?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Cat conteaza culoarea unui vobler?

Mesaj de kingofbeasts » 20 Aug 2013, 09:15

Pif. scrie:
johnnybravo scrie::)
uite un contraexemplu: pt avat, ai pescui cu un vobler rosu?
salut.. da as pescui ..in spinning merita incercat orice ce ne coasta :respekt:
cand o sa cresti mare si o sa muncesti tu pentru banii pe care-i dai pe voblere o sa vezi si ce te "coasta" 8) o sa vezi atunci ca nu-ti mai vine sa incerci orice pentru ca nu-ti permite bugetul motiv petru care, vei alege de pe rafturile magazinelor doar modelele de vobler a caror marime si culoare ti s-a confirmat ca prind peste . :wink:
Pana atunci insa, o sa mai mergi pe la scoala sa mai inveti nitica limba romana pentru ca "limba messenger" n-o prea inteleg cei mai in etate si nici nu se obosesc s-o citeasca :twisted:
in alta ordine de idei, o sa constati cu timpul ca, pentru pesti culoarea nalucii nu conteaza doar atunci cand ei se afla in frenezia hranirii in rest contand in toate situatiile. Cel mai des culoarea o da hrana lor preferata din acel loc la acel moment.

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 20 Aug 2013, 09:44

culoarea conteaza, nu intotdeauana, dar conteaza...
exemplu: ultima partida la salau: gume lunker city aceeasi dimensiune, aceeasi evolutie 5 culori diferite. rezultat un singur castigator: portocaliu...
aceeasi chestie in pescuitul la avat: crystal vibe - un vobler exceptional - evolutie si vibratie identica de la vobler la vobler - culoare B si GT rezultate extraordinare celelalte culori incomparabil mai slab.
inclusiv pe apa tulbure am luat mai bine pe B decat pe FT...
cum a spus si King papa la orice atunci cand se afla in ,,feedind frenzy'' insa, din ce am observat, tot mai bine pe culorile consacrate.
Nihil Sine Deo

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 20 Aug 2013, 11:34

kingofbeasts scrie:
Pif. scrie:
johnnybravo scrie::)
uite un contraexemplu: pt avat, ai pescui cu un vobler rosu?
salut.. da as pescui ..in spinning merita incercat orice ce ne coasta :respekt:
cand o sa cresti mare si o sa muncesti tu pentru banii pe care-i dai pe voblere o sa vezi si ce te "coasta" 8) o sa vezi atunci ca nu-ti mai vine sa incerci orice pentru ca nu-ti permite bugetul motiv petru care, vei alege de pe rafturile magazinelor doar modelele de vobler a caror marime si culoare ti s-a confirmat ca prind peste . :wink:
Pana atunci insa, o sa mai mergi pe la scoala sa mai inveti nitica limba romana pentru ca "limba messenger" n-o prea inteleg cei mai in etate si nici nu se obosesc s-o citeasca :twisted:
in alta ordine de idei, o sa constati cu timpul ca, pentru pesti culoarea nalucii nu conteaza doar atunci cand ei se afla in frenezia hranirii in rest contand in toate situatiile. Cel mai des culoarea o da hrana lor preferata din acel loc la acel moment.
kingofbests..am deschis acest topic ca sa invat mai multe despre spinning ..nu despre gramatica limbi romane ..nu am stiut k dau extemporal ..va multumesc pt sugesti :respekt:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 20 Aug 2013, 12:38

:lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 20 Aug 2013, 22:32

Pif. scrie:kingofbests..am deschis acest topic ca sa invat mai multe despre spinning ..nu despre gramatica limbi romane ..nu am stiut k dau extemporal ..va multumesc pt sugesti :respekt:
nu dai extemporal (cel putin nu in forma in care iti imaginezi tu )insa in general in viata modul in care pui intrbarea iti da si posibilele rasunsuri si, ca idee, intrebarile generale si lacunare atrag raspunsuri generale si evazive (la fel de lacunare). :wink:
altfel spus e simplu : sti sa intrebi obtii si raspunsuri din care poti sa inveti cate ceva despre spinning, nu sti sa intrebi , obtii raspunsuri din care nu inveti mai nimic.
daca intrebai de exemplu, "cat de mult conteaza culoarea unui vobler la pescuitul cleanului" eu puteam sa-ti raspund ca absolut deloc in timp ce alti colegi de forum ar baga mana in foc ca, in pescuitul cleanului culoarea e vitala. Ba chiar unii ar putea sa-ti spuna ca poti sa faci prezentari de manual a nalucii in apa fara sa trezesti interesul cleanului daca nu-i culoarea buna. Asta in timp ce eu ti-as spune ca si daca ti-ar picta voblerul cel mai tare pictor peisagist , fara o prezentare corecta a nalucii , n-ai sa prinzi nimic. Diferenta ar fi ca ei (colegii de forum) pescuiesc cleanul ziua iar eu le vizitez locurile in timp ce ei viseaza la marea captura. Stii care e culmea ? Culmea e ca ambele tabere ar avea dreptate (si cei ce zic ca e importanta culoarea si cei ce zic ca nu ) :twisted: diferenta constand doar in intensitatea luminii pe parcursul partidelor de pescuit la unii sau la altii.
Ca sa n-o mai lungesc intrebarea ta in limba romana e incompleta si, dupa cum ai putut observa, cu mici exceptii raspunsurile , pe langa faptul ca sunt putine, sunt la fel de lacunare. :cry:
Cand intrebi cat conteaza ceva , trebuie sa precizezi si in raport cu ce (cat conteaza in raport cu marimea, cu vibratia, cu prezentarea, ori cat conteaza pentru specia aia sau ailalta sau, cat conteaza in conditii de genul asta sau de genul alalalt).
La asta m-am referit cand am facut trimitere la limba romana (desi ai putea ce-i drept sa mai vezi si gramatica ) :wink:
Ca sa intelegi si de ce am zis ca asta e un extemporal dar nu intelesul tau iti explic comparativ : la extemporal daca scrii ce trebuie primesti nota buna in timp ce aici daca intrebi ce trebuie primesti informatii pretioase si mai inveti cate ceva despre spinning. :wink: :)
Uite, de exemplu, acel " :respekt: " de la finalul mesajului pe care mi l-ai adresat , a atras dupa sine acest raspuns (care altfel ar fi lipsit fiind inlocuit de un "ignore" total) si asta doar pentru faptul ca apreciez politetea. :wink:

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 21 Aug 2013, 19:52

Foarte corect si adevarat tot ce ti-a raspuns Kingofbeasts. Totdeauna parerile vor fi impartite iar adevarul este undeva la mijloc.
Cand esti lipsit de experienta si intrebi ceva, in primul rand trebuie sa fii politicos (nu ca n-ai fi ) pentru ca nu stii cine iti raspunde si uni au parul alb in cap de atata stat pe garla (!!!) si ceva mai multa experienta. Intrebarile cu caracter general genereaza raspunsuri la fel de generale din care nu inveti mare lucru. Daca intrebi de ex. : la ce naluci se prinde stiuca cel mai bine ? , cred ca 2o pagini de forum nu ajung la cate pareri si sugestii se formuleaza ( bineinteles excluzand "mistocarii ", care vor sustine nalucile reactive cu motor pe metanol, sau voblere cu LED-uri si difuzor care imita chemarea pestilor la imperechiere ) Pana la coada , tot experienta personala va lamuri problema. Fir intins !
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 23 Aug 2013, 20:44

Va salut..asadar cea mai buna culoare pt un vobler e experenta ..in concluzie cat mai mult la garla :D Fire intinse tuturor :respekt:

Goldelian
senior
senior

Mesaj de Goldelian » 27 Aug 2013, 17:00

cea mai buna chuloare la vhoblerle sau chum lhe sphune e hauriu manca-ti-ash :D

Sareau avatii de ziceai ca au inebunit...am dat cu toate nebuniile, cu toate culorile...nimic. Cand nu vrea...nu vrea.....si n-au vrut cateva partide cu toate ca ei tot acolo erau.

In anumite conditii conteaza cu loarea, in alte conditii conteaza doar vibratia produsa, in alte conditii conteaza amandoua.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 27 Aug 2013, 17:07

,,,si la final : and nothing else matters :lol:

radu_bug
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de radu_bug » 28 Aug 2013, 19:52

un vobler de culoarea lemnului lacuit e un patern f. bun. un pic de spray negru sau verde pe spate si ceva rosu sau portocaliu pe burta si isi face treaba. aaa, daca mai pui si ceva gliter pe laterale esti profesor

Scrie răspuns