Pif. scrie:kingofbests..am deschis acest topic ca sa invat mai multe despre spinning ..nu despre gramatica limbi romane ..nu am stiut k dau extemporal ..va multumesc pt sugesti

nu dai extemporal (cel putin nu in forma in care iti imaginezi tu )insa in general in viata modul in care pui intrbarea iti da si posibilele rasunsuri si, ca idee, intrebarile generale si lacunare atrag raspunsuri generale si evazive (la fel de lacunare).
altfel spus e simplu : sti sa intrebi obtii si raspunsuri din care poti sa inveti cate ceva despre spinning, nu sti sa intrebi , obtii raspunsuri din care nu inveti mai nimic.
daca intrebai de exemplu, "cat de mult conteaza culoarea unui vobler la pescuitul cleanului" eu puteam sa-ti raspund ca absolut deloc in timp ce alti colegi de forum ar baga mana in foc ca, in pescuitul cleanului culoarea e vitala. Ba chiar unii ar putea sa-ti spuna ca poti sa faci prezentari de manual a nalucii in apa fara sa trezesti interesul cleanului daca nu-i culoarea buna. Asta in timp ce eu ti-as spune ca si daca ti-ar picta voblerul cel mai tare pictor peisagist , fara o prezentare corecta a nalucii , n-ai sa prinzi nimic. Diferenta ar fi ca ei (colegii de forum) pescuiesc cleanul ziua iar eu le vizitez locurile in timp ce ei viseaza la marea captura. Stii care e culmea ? Culmea e ca ambele tabere ar avea dreptate (si cei ce zic ca e importanta culoarea si cei ce zic ca nu )

diferenta constand doar in intensitatea luminii pe parcursul partidelor de pescuit la unii sau la altii.
Ca sa n-o mai lungesc intrebarea ta in limba romana e incompleta si, dupa cum ai putut observa, cu mici exceptii raspunsurile , pe langa faptul ca sunt putine, sunt la fel de lacunare.
Cand intrebi cat conteaza ceva , trebuie sa precizezi si in raport cu ce (cat conteaza in raport cu marimea, cu vibratia, cu prezentarea, ori cat conteaza pentru specia aia sau ailalta sau, cat conteaza in conditii de genul asta sau de genul alalalt).
La asta m-am referit cand am facut trimitere la limba romana (desi ai putea ce-i drept sa mai vezi si gramatica )
Ca sa intelegi si de ce am zis ca asta e un extemporal dar nu intelesul tau iti explic comparativ : la extemporal daca scrii ce trebuie primesti nota buna in timp ce aici daca intrebi ce trebuie primesti informatii pretioase si mai inveti cate ceva despre spinning.
Uite, de exemplu, acel "

" de la finalul mesajului pe care mi l-ai adresat , a atras dupa sine acest raspuns (care altfel ar fi lipsit fiind inlocuit de un "ignore" total) si asta doar pentru faptul ca apreciez politetea.