carlige offset

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

suli
senior
senior

Re: carlige offset

Mesaj de suli » 20 Mar 2013, 14:12

paul_pike scrie:ele mele arata asa

http://fishshop.ro/GamakatsuOffset4-0-7gr
Dupa video vazut iti dai seama ca trebuie montat inainte de al lega la fir si nu se trece lestatul prin guma...

paul_pike
senior
senior

Mesaj de paul_pike » 20 Mar 2013, 21:48

va multumesc la toti pentru ajutor! :respekt:

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 21 Mar 2013, 17:43

Unul pacalit cu Texas
Imagine

paul_pike
senior
senior

Mesaj de paul_pike » 21 Mar 2013, 18:07

suli scrie:Unul pacalit cu Texas
Imagine
frumos bass... in alta ordine de idei am vazut despre montura carolina ca este recomadata si pentru stiuca, cred ca este o greseala nu? pentru ca, carolina necesita struna cat mai moale monofilament.

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 21 Mar 2013, 18:46

Eu nu am folosit montajul acesta la stiuca,dar sigur poate funciona,problema e inaintasul care se foloseste,aici lumea foloseste fluorcarbon de 0.50mm in sus, sau monofilament de 0.70mm.momofilamentul nu e asa de rigid si daca e de 0.70mm,oricum ceva trebuie pus ca sa nu iti taie firul,

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 21 Mar 2013, 21:34

Multa lume nu il foloseste pentru ca se pierde multe instalati,e recomandad pentru pescuit in locuri fara agataturi,fund cu pietris, nisip, sau chiar cu putin namol pe substrat,cind ridicam putin undita si lasam plumbul sa cada se provoaca un nor de namol si atrage atentia, iar guma cade liber cit mai natural,e destul de eficient,eu l-am folosit la bass cu salamandra sau rime lungi de 5" sau 6" cu coada mobila,imi da bune rezultate primavara cind pesti se pregatesc sa depuna icrele.

paul_pike
senior
senior

Mesaj de paul_pike » 22 Mar 2013, 13:22

inaintasul cat de lung sa fie,care sunt criteriile dupa care il faci mai lung sau mai scurt? si diferenta intre carolina si texas inafara de inaintas care este? ca am vazut ca se foloseste si o ``margea`` din plastic dedesubtul plumbului pentru ca scoate un sunet aparte cica...

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 22 Mar 2013, 18:59

Inaintasul se alege in functie de tipul de guma care folosesti, sau mai inportant ,in functie de claritatea apei,foarte clara inaintasul de 1metru,tulbure mai scurt 30-40 cm,diferenta dintre texas si carolina,texas il folosesti cind ai localizat pesti ,pe un loc mai restrins,carolina e un montaj cu care bati suprafate mari in cautare de pesti,e o forma rapida de a cauta pesti,bila se afla intre plumb si virtej pentru a produce un sunet care atrage pesti,de fiecare data cind misti montajul produce un zgomot aparte,in general se foloseste bila de sticla ,alta diferente ar fi :
Texas-locuri accidentate cu copacii in apa.
Carolina-locuri deschise, fara agataturi si putina vegetatie.
Sper ca m-am explicat bine si ai inteles, daca mai ai vreo indoiala iti raspund.

paul_pike
senior
senior

Mesaj de paul_pike » 23 Mar 2013, 13:26

suli scrie:Inaintasul se alege in functie de tipul de guma care folosesti, sau mai inportant ,in functie de claritatea apei,foarte clara inaintasul de 1metru,tulbure mai scurt 30-40 cm,diferenta dintre texas si carolina,texas il folosesti cind ai localizat pesti ,pe un loc mai restrins,carolina e un montaj cu care bati suprafate mari in cautare de pesti,e o forma rapida de a cauta pesti,bila se afla intre plumb si virtej pentru a produce un sunet care atrage pesti,de fiecare data cind misti montajul produce un zgomot aparte,in general se foloseste bila de sticla ,alta diferente ar fi :
Texas-locuri accidentate cu copacii in apa.
Carolina-locuri deschise, fara agataturi si putina vegetatie.
Sper ca m-am explicat bine si ai inteles, daca mai ai vreo indoiala iti raspund.

da am inteles, sunt niste monturi interesante,totusi mi se pare un pic ciudat cu plumbul culisant, eu am carligele lestate.Nu am gasit pe you tube nici o actiune a acestor monturi (sub apa), sau dupa cum ai spus si tu se poate pune un opritor pe fir si astfel se impreuneaza plumbul cu carligul,poate gasesti ceva pe you tube! :respekt:

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 23 Mar 2013, 16:39

In cazul tau,cu cirlige lestate,nu poti folosi nici Texas nici Carolina,cirligele lestate se folosesc cu Jerkbait de guma,cum ai vazut in video,fara sa mai adaugi vreo greutate, pentru ca ii lestat cirligul,e un montaj care se foloseste in general in suprafata sau pina la 1,5metru, asta nu inseamna ca nu poate cobori mai mult,Texas si Carolina sint montaje cu cirlige offsite nelestate.
Daca blochezi plumbul culisant, cind sint multe agataturi,se transforma intrun jig normal dar cu avantajul ca nu se agata fiind cirligul offsite, iar forma plumbului,de glont,fiind conic trece mai usor peste orice obstacol(crengi,pietri,etc...)fata de jigul normal cu cap rotund care se agata mai usor.Eu folosesc jig normal cind pescuiesc intre ape, suprafata sau pe supstrat cind nu sint agatauri
Cind se lasa plumbul sa culiseze pestele nu simte nici o rezistenta cind ia guma si nu scuipa guma.
Un salut si fir intins,eu zic sa probezi nu te costa nimic si tragi tu concluzile...

Scrie răspuns