carlige offset
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
carlige offset
pescuieste cineva cu carlige offset...de la gamakatsu de preferinta...ca am primit cateva si am rupt o naluca pana m-am prins cum sa trag naluca prin ele, aveti agataturi mai rare? rateuri mai dese? 

Re: carlige offset
Cand pescuiam cu o naluca mai tare, ratam cam toate stiucile sub 40 cm, deoarece nu muscau destul de puternic pentru a scoate carligul si intepam in gol.
-
- utilizator constant
Eu folosesc off-set si mi se pare cea mai buna montura pentru rapitor pentru locurile cu agatatura sau pietre. stilul de fixare al nalucii este foarte diferit: poti fixa naluca(scoti acul prin ea si infigi doar pitin varful in naluca; poti scoate acul foarte aproape de suprafata nalucii astfel incat la trecerea degetului peste naluca sa simti acul, fara ca acul sa perforeze naluca. Se gasesc naluci speciale pentru montura off-set care au un sant pentru varful acului.

Ca sa strapunga usor e nevoie de o lanceta puternica si de actiune rápida,ajuta mult si firul,multifilament sau florcarbon,o sa vezi cum un mai ratezi.fdata scrie:Cand pescuiam cu o naluca mai tare, ratam cam toate stiucile sub 40 cm, deoarece nu muscau destul de puternic pentru a scoate carligul si intepam in gol.
Folosesc offset cu sistemul Texas si nu am problema de agataturi sau ratari, total e sa folosesti ustensilele corecte(fir,lanseta).
Foloseam un mono Trabucco Rapture Spin HI-VIZ, are memorie foarte redusa, insa lanseta era medie, 10-30. Oricum nu ma deranja deloc faptul ca scapam marlitzele.
Ai dreptate ,trebuie lasate sa mai creasca ......
suli scrie:Folosesc offset cu sistemul Texas si nu am problema de agataturi sau ratari, total e sa folosesti ustensilele corecte(fir,lanseta).
care e sistemul texas?
Foarte multe rateuri!!