Bibanul sta si acum la apa mica Pastravul si Cleanul idem
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Bibanul sta si acum la apa mica Pastravul si Cleanul idem
In 3 de cembrie pe lacul Fantanele(Belis) am prin bibani la apa mai mica de un metru!!! acolo stau acuma ....e normal in perioada asta la munte? Clanul si pastravul inca mai ciupeau apa la suprafata culegand ce stiu eu ce ca muste de unde???
Se mai iau la Belis atat cleni cat si pastravi! Problema e alta
: pescuitul este inchis pe Belis din 15 septembrie si ati avut un mare noroc ca nu a fost nimeni prin zona, caci, din cate am inteles, au fost ceva controale nasoale (reprezentanti Romsilva + jandarmi) care s-au soldat cu amenzi mari si confiscari de scule. Bibanul mai merge pe Belis la rotative mici si mult mai bine, la stationar - cu pestisor! Am vazut si eu pestii "muscarind" - le-o fi ramas in reflex din vremea in care mai erau inca insecte 

Acum vreo 2 saptamani, eram pe Prut si pe la pranz deja iesisera tantarii .. Ce-i drept nu mai muscau, dar bazaiau de zor...dr.pike scrie:... Am vazut si eu pestii "muscarind" - le-o fi ramas in reflex din vremea in care mai erau inca insecte
Referitor la muscareala pestilor, sunt zone pe Prut unde iarna "fierbe" apa... Nu stiu exact ce peste este, poate platica, babusca sau scobar, dar cert este ca muscaresc la greu.
Asa cum zice si dr.pike, la Belis e prohibitie si chiar s-au intetit controalele. Chiar daca majoritatea controalelor cauta brazi prin portbagaje, sa te fereasca sfantu sa iti dea de peste!
Muscareala nu e o problema. Anumite insecte eclozeaza tot timpul iernii, numai ca unii nu stiu sa le vada. Daca nu te-ai uitat toata vara dupa insecte, n-o sa le vezi taman iarna!
Muscareala nu e o problema. Anumite insecte eclozeaza tot timpul iernii, numai ca unii nu stiu sa le vada. Daca nu te-ai uitat toata vara dupa insecte, n-o sa le vezi taman iarna!
- vanatoruldepesti
- veteran
In lacurile de munte (Vidra, Malaia, Bradisor, Petrimanu, Galbenu - Jud. Valcea)nu s-a ascuns inca boisteanul/craietele/verzetele/etc. In alti ani era in "hibernare" de o luna. Pastravul (curcubeu) mananca bine si la oscilanta si la vobler. Nu ca as fi pescuit eu acum pe acolo
, mi-au povestit si mie altii... 

Am fost sambata pe barjul de la Gura Raului ( SB)
Cleanul inca mananca bine si e la apa mica ....drept e ca nu mai trage ca vara dar e ok .
din pacate nu am avut nici o oscilanta la mine sa incerc pastravul
am vazut insa o namila de clean ce batea binishor spre metru , da cand a vazut vobleru a fugit ca din pusca ......
Cleanul inca mananca bine si e la apa mica ....drept e ca nu mai trage ca vara dar e ok .
din pacate nu am avut nici o oscilanta la mine sa incerc pastravul
am vazut insa o namila de clean ce batea binishor spre metru , da cand a vazut vobleru a fugit ca din pusca ......
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
- vanatoruldepesti
- veteran
Am pescuit pe lac . Acum e f scazut , cred ca are 4-5 metri mai putin .
Regimul lacului e ca se plateste taxa pe lac , desi pe mine nu m-a deranjat nimeni anu asta .( am fost de vreo 3-4 ori)
Cu paznicii de la intrarea mare problema e ca nu te lasa sa traversezi pe baraj in partea cealalta si 3 sa ocolesti de-ti sar capacele .
am prins clean mult insa nimic peste juma de chil ( drept e ca am dat doar vara ) ;pastrav nu ,desi este in lac dar incomparabil mai putin decat in Vidra de ex .
Problema e ca totdeauna am ajuns pe lac atunci cand nu puteam da pe Olt si nu eram dotat cu naluci de pastrav .
La anu insa sigur o sa merg dedicat pe asa ceva .
Regimul lacului e ca se plateste taxa pe lac , desi pe mine nu m-a deranjat nimeni anu asta .( am fost de vreo 3-4 ori)
Cu paznicii de la intrarea mare problema e ca nu te lasa sa traversezi pe baraj in partea cealalta si 3 sa ocolesti de-ti sar capacele .
am prins clean mult insa nimic peste juma de chil ( drept e ca am dat doar vara ) ;pastrav nu ,desi este in lac dar incomparabil mai putin decat in Vidra de ex .
Problema e ca totdeauna am ajuns pe lac atunci cand nu puteam da pe Olt si nu eram dotat cu naluci de pastrav .
La anu insa sigur o sa merg dedicat pe asa ceva .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
- vanatoruldepesti
- veteran
Sorine, sub barajul de la Gura Raului, la vreo 200m mai jos, chiar pe cursul Cibinului, pe maul stang, este o cabana a celor de la Apele Romane. Baiatul cabanierului, un pusti de 13 sau 14 ani, intra cu barca si dadea la musca in zonele din mijlocul lacului. Am vazut cu ochii mei cum a prins 11 pastravi intr-o dimineata, in numai 4 - 5 ore. Avea un sistem cu un dop gros de pluta, cu plumb bagat in dop pe partea opusa mustei. Am dat si eu pe Vidra asa. Cand ridici varful batului, plumbul inclina dopul de pluta si suspenda putin musca care apoi, prin lasarea discreta a varfului in jos, "cade" pe apa si imita caderea unei muste reale. In rest, cei de pe mal prindeau numai clenuti de nici 200g.