d4md3od scrie:eu din ce am incercat au functionat cel mai bine racii ... adica am prins si eu 3 basi dintre care doi erau doar niste amarati ... 2 i-am prins la raci si unul la un vobler de 10cm ... din cate stiu, trebuie vazut exact in ce consta hrana lor in respectiva apa in perioada in care ii cauti si sa incerci si tu cu ceva cat mai asemanator ...
Corect! cu racii.
Ce spun eu se aplica vara si toamna la smallmouth bass, unde lucrez fund pietros, structuri, picioare de pod, etc cu un Texas rig.
Folosesc Powerbait "chigger craw" si nu prea da gresh fiindca sunt nste racusori identici prin apa. In schimb am folosit niste broscute albe Gulp peste 10 cm, destul de mari si grase, la astea am prins bass mare si stiuca.
Cand bass-ul nu mushca, incerc plastice moi mici, de 5 cm montate finesse cu un arc de pix insurubat in ele si un carlig wigegap weedless prin ochiul arcului de pix. Carolina rig de data asta. Dar asa intra egal bass si salau
Voblerele merg si ele la timpul potrivit si cand pestele e in mood agresiv, dar rata de atac e ceva mai mica si ancorele nu sunt asa de sigure (bass-ul sare din apa si scutura carligele - de aia zicea cineva aici ca prefera un mono elestic in loc de textil) Spinnerbaiturile merg in general la Largemouth(alte tehnici). Eu personal nu prea am luat smallmouth la spinnerbait.
Acuma daca cineva ma poate lumina in legatura cu tehnicile de bass toamna tarziu cand apa e rece ce bine ar fi! Sa folosesc pestisor viu? Ce montura? Cam ce structuri prefera?
Un sfat bun e un sfat bun, chiar daca e neplacut.