bass american

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 12 Dec 2010, 23:09

Da, am prins cateva bucati ,dar nici macar nu au fost mari, si in niciuncaz nu pot sa ma exprim, nu am experienta in domeniu :)...Am pescuit pe doua lacuri total diferite, in New Jersey..Asumpick si Round Valley, de 3 ori , de doua ori pe primul lac si o data pe Round Valley...si am prinsi bassii cu pestisor in montura, un stil care , dupa cum stiu eu , are leaganul aici la noi in Ardeal...un fel de jigging cu live bait ...dar sa nu va inchipuiti un Draschkovici :)..e mai smooth asa :)..Tot ce pot sa zic, ca le-a placul si basilor din New Jersey :) Cam atat, din partea mea :)
La anul sper sa ma mai intalnesc cu ei..poate o sa am ce relata, ca asta e apa de ploaie doar :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

danipa
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de danipa » 12 Dec 2010, 23:24

inseamna ca merge bn la tine. ce adancime are balta unde pescuisti? din cate vad nu cred ca ai prins mai mare de 1kg. cel mai mare prins de mine a cantarit 3200gr un super bass prins la un pooper rapala tiger mic de 5 sau nush exact,oricum super pesti super atacuri !

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 13 Dec 2010, 18:51

I-am pescuit frecvent in Wisconsin, din mai (cand incepe sezonul) si pana in noiembrie. Pe caldura (odata ce apa trece de 23C) nimic nu bate spinnerbait. Recomand Booyah de la 1/4 pana la 1/2 oz. Altele bune sunt Strike King de 1/2oz cu inca un carlig culisant pe cel principal. De fapt, eu mi le-am modificat pe toate asa (la sfatul unui user de aici, de pe site). Merg bine si prin vegetatie, se scot usor din agataturi si isi continua evolutia etc. Cu fir textil aveam rateuri frecvente. Asa ca am sfarsit in a folosi numai nylon sau fluoro, chiar daca a trebuit sa trec la diametre mai mici pentru a mari lanseurile. Slabesti frana si e OK. Se bat bine, dar nu exceptional...
Pe la inceputul sezonului, pe cand apa atingea vreo 19C, mergeau de minune si rotativele Mepps Aglia de 4 sau 5. Daca nu vrei sa-ti rupi bratul cu evolutia astora, poti lucra si cu nr. 3 pe un bat mai fin.
La vobler ii luam mai bine seara mai pe racoare si cand treceau in bancuri pe langa mal. La plastice moi nu prea am luat.
Spinnerbait produce si surprize placute: mai o stiuca, mai o muskie, ba un white bass etc.

danipa
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de danipa » 13 Dec 2010, 18:57

unde se afla mai exact wisconson asta? exact ce ai spus tu mi se intampla si mie dar sincer nu am stat sa analizez mi-am dat seama doar cand am vzt ce scrii. am folosit cu mare succes cateva spinnerbait-uri de la tubertini.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 13 Dec 2010, 19:01

danipa scrie:unde se afla mai exact wisconson asta? .
Wisconsin, USA ... :roll:

http://en.wikipedia.org/wiki/Wisconsin
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

aditud
senior
senior

Mesaj de aditud » 13 Dec 2010, 19:07

danipa scrie:unde se afla mai exact wisconson asta?
Se mai pun astfel de intrebari cand exista Google? :D

Serios acum, e un stat american care se invecineaza la Est cu Lake Michigan si la Nord cu Lake Superior (astea's cele mai mari lacuri din Marile Lacuri, practic mari cu apa dulce--detin 21% din rezerva de apa dulce de suprafata a lumii). Dar eu pescuiam in niste lacuri normale (chiar daca destul de intinse si adanci) din capitala statului.

danipa
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de danipa » 13 Dec 2010, 19:10

am inteles. vezi ca ai mp

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 13 Dec 2010, 19:54

Prin 2000 au facut populari masive in Ungaria in mai multe lacuri "miniere" fara acces la rauri (avand un regim strict ), dar peste cativa ani au "disparut ", datorita braconierilor, si a neadaptarii la conditiile ambientale. Accidental se mai prind ici -colo chiar si langa Budapesta sunt cateva lacuri....
Ceea mai mare problema este ca depune icrele in apa mica si pazeste cuibul, fiind prada usoara braconierilor... dimensiunea minima legala este de 30 cm .

danipa
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de danipa » 13 Dec 2010, 19:56

pacat...mare pacat...nu o sa starpim niciodata braconierii astea ?
cu nimic?

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 13 Dec 2010, 21:02

danipa scrie:pacat...mare pacat...nu o sa starpim niciodata braconierii astea ?
cu nimic?
:lol: pana este om este si braconier :cry: ...si educatia doar cu parul si biciul ca altfel ...
(1 om=1 hot, 2om =2 hot, 3 om = 2hot+1 turnator :lol: ....)

Scrie răspuns