Avatul Profi
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Avatul Profi
Aoleu...vreti si locurile de pe Chilia? Pe malul drept, bineinteles....
puffyk-tata, matale esti satelitu'?
)
bine, iti dai seama ca pe multe le cam stim ca doar nu s-o mutat Erenciucul, Dunarea veche, Iacubul, Litcovul, sau Gropeniul, Daieniul, Peceneaga si-alte coturi, intersectii, curve (in english), etc, etc...poate cate-un copac doi sa se mai fi mutat, (taiat-pus pe foc,nu?)

bine, iti dai seama ca pe multe le cam stim ca doar nu s-o mutat Erenciucul, Dunarea veche, Iacubul, Litcovul, sau Gropeniul, Daieniul, Peceneaga si-alte coturi, intersectii, curve (in english), etc, etc...poate cate-un copac doi sa se mai fi mutat, (taiat-pus pe foc,nu?)

S-au schimbat multe locuri, deoarece a fost nebunie cu gheata de pe Dunare anul asta...
La 434, de exemplu, mai sunt 2 copaci dintre cei pe care ii stiam....
De aia este bun un GPS de gat. Garmin, daca se poate....
La 434, de exemplu, mai sunt 2 copaci dintre cei pe care ii stiam....
De aia este bun un GPS de gat. Garmin, daca se poate....

Seara buna, baieti, ne mai conversam si maine.... 

SVF scrie:Si eu am inceput cu "o lanseta prapadita si cu o naluca amarata".Dar mi-a placut.A fost dragoste la prima vedere.Intre timp anii au trecut, am schimbat si eu echipamentul, dar nu pot spune ca am devenit pescar mai bun.Si nici avatul nu am reusit inca sa-l inteleg.Si poate ca e mai bine asa.Pentru ca atunci s-ar pierde ceva din farmecul pescuitului.Si da,am invatat totusi ceva,e mult mai placut sa-l vad in apa,asa obraznic,arogant si galagios cum e el.

interesante chestii, nu neaparat noi dar scrise intr-un singur post si in mare parte ai dreptate ...
dar sunt anumite chestii cu care nu sunt totalmente de acord ....
Salutari si numai bine ...
dar sunt anumite chestii cu care nu sunt totalmente de acord ....
Atunci cand se zice ca avatul nu are dinti se face referire la dintii asemeni stiuci sau a salaului de exemplu, adica dinti care ajuta sa captureze prada. Acei “dinti” ai avatului au cu totul si cu totul alt scop decat acela de a “retine” captura urmata atacului ...puffyk scrie:
Avatul nu are dinti….FALS!!! Avatul este dotat cu multi colti crescuti pe marginile branhiilor si care impiedica obletii sa scape. Totodata ii si terciuiesc. Partea interesanta, insa, o reprezinta gatul avatului. Asemenea verisorului sau, crapul, el are un fel de dinti faringieni sub forma de tub cu zimti care musca fabulos de eficient tot ce prind. Tubul acesta este un tunel fara de intoarcere. Obletii prinsi de avat sunt terciuiti instant, rupti cu totul. Sunt asemenea unei manusi de neopren cu care putem prinde orice, avand aderenta…..Inchipuiti-va un smirghel de neoprene, asa arata…..
As avea anumite retineri cand vine vorba de “cea mai buna naluca” in cazul avatului … daca pescuiesti frecvent la avat ar trebui sa sti si tu ca asa ceva nu exista si daca azi merge bine la oscilanta argintie (lasam de o parte forma si miscarea) poate maine merge bine la un vobler (din nou lasam de o parte culoarea, forma si miscarea) iar maine la ceva guma ... si exemplele pot continua ...puffyk scrie:
Cea mai buna naluca este oscilanta argintie!
Da, la fel ca orice peste de altfel … atunci cand ceva se nimereste in zona lui cu siguranta va manca. Dar trebuie precizat ca sunt anumite perioade ale zilei cand se hraneste, momente in care ataca mult mai hotarat si mult mai des decat in perioada pe care tu ai denumit-o “hranire pasiva” ...puffyk scrie:
Nu exista o perioada anume, avatul ataca oricand si la orice ora….
Se hraneste si in decembrie, ianuarie sau februarie ... trebuie doar gasit unde si de obicei in perioada asta se prind exemplare a caror medie depaseste cu mult media celor capturati in perioada calda ...puffyk scrie:
Avatul ataca permanent intre lunile martie si noiembrie. Ultimii avati mari i-am prins anul acesta in jurul datei de 25 noiembrie….
Salutari si numai bine ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Ai dreptate 100%....
Si eu la fel!
Sunt reguli si exceptii, ti le pot descrie cu loc si data, dar ar lua prea mult timp...Oricum, multumjesc pentru aprecieri si te astept la o partida....
PS
Cand oscilanta nu prinde, in 99% din cazuri nimic altceva nu merge....
Si eu la fel!
Sunt reguli si exceptii, ti le pot descrie cu loc si data, dar ar lua prea mult timp...Oricum, multumjesc pentru aprecieri si te astept la o partida....
PS

...cred ca se poate reformula asta , eventual insera o virgulapuffyk scrie:...
..."9 , 9 %" ar fi mai corect

Of, Doamne, cat ma abtin sa nu le fac reclama......
Cea mai buna oscilanta de avat este Berti Oister 3.5, cea argintata....Este naluca numarul 1 a lui Aspius....
Rog moderatorul sa stearga postarea daca e neconforma!
Cea mai buna oscilanta de avat este Berti Oister 3.5, cea argintata....Este naluca numarul 1 a lui Aspius....

Rog moderatorul sa stearga postarea daca e neconforma!