avat sperios
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: avat sperios
Dureros e ca nu pricepem ca nu voblerele,lingurile,gumele,etc sunt problema ci numarul tot mai redus de pesti....si aici ar trebui cautate solutii.Nalucile?Pe o apa plina de peste nici nu ar mai conta prea mult cu ce dai.Ai incercat sa prinzi la noi, avat cu Illex Chatterer 145?Eu unul am incercat,desi stiam ca nu voi vedea vreodata captura la el.Dar te asigur ca pe dincolo lucrul asta e ceva normal.Aici noi suntem cei anormali,noi nu lasam natura sa se regenereze,nici macar nu putem pune inapoi ce-am luat.
-
- veteran
SVF scrie:Dureros e ca nu pricepem ca nu voblerele,lingurile,gumele,etc sunt problema ci numarul tot mai redus de pesti....si aici ar trebui cautate solutii.Nalucile?Pe o apa plina de peste nici nu ar mai conta prea mult cu ce dai.Ai incercat sa prinzi la noi, avat cu Illex Chatterer 145?Eu unul am incercat,desi stiam ca nu voi vedea vreodata captura la el.Dar te asigur ca pe dincolo lucrul asta e ceva normal.Aici noi suntem cei anormali,noi nu lasam natura sa se regenereze,nici macar nu putem pune inapoi ce-am luat.
sunt perfect de acord cu tine.
din pacate, acesta este crudul adevar cu care ne confruntam.
nu spun, pentru ca nu vreau sa mint, ca practic in totalitate C&R, dar nu am luat niciodata pesti sub dimensiune si nici nu am luat niciodata mai mult peste decat pentru o masa cu familia... si mor cand vad, asa cum spui tu, ca se baga tot in traista indiferent de dimensiune sau de cantitate... sa nu mai vb de braconaj...
pe de alta parte, asa suntem noi oamenii - cautam raspunsuri si solutii la problemele derivate din problema principala (in cazul acesta cautam naluci cat mai prinzatoare etc. etc) in loc sa cautam solutii pentru aceasta (reducerea numarului de pesti)...
Nihil Sine Deo
- h_vicentiu
- junior
Si in Galati pe Dunare aceeasi problema
Populatiile de pesti scad simtitor de la un an la altul
Si aici toti sunt de vina...si unditarii care baga tot la sacosa...si braconierii care rup apele
Un simplu exemplu vazut cu proprii ochi m-a facut sa ma gandesc cat rau fac chiar unditarii care sustin sus si tare ca nu ei....ci braconierii sunt de vina pentru lipsa pestelui. Erau intr-o buna zi peste 40 de oameni cu 2-3 bete in medie de fiecare pe malul dunarii...majoritatea aveau 2-3 marlite de 15-25 cm in sacosa.....deci va dati seama ca numai in acea zi apa a fost secatuita cu 80-120 de exemplare de stiuca de max 2 ani....la numarul asta adaugati ce au mai strans plasarii...si uite asa s-a secatuit Dunarea
O masura fff buna este faptul ca s-a impus prohibitia de toamna intre mila 75 si mila 78 pentru refacere biologica http://www.presagalati.ro/de-la-1-octom ... 16812.html
Sa nu credeti ca aceasta masura nu a avut efect...nestiind de impunerea prohibitiei de toamna acum vreo 5 zile in urma m-am dus in zona respectiva pentru 2-3 ore sa ma relaxez un pic la spinning....si ce credeti...in max jumatate de ora Politita de Frontiera a sosit si m-a instiintat...atunci am constientizat ca pe mal nu era niciun pescar....si in zona respectiva nici chiar braconierii care acum vreo 2 luni impanzeau apa cu plase (acum nu stiu noaptea ce se intampla in zona)
Ma mir totusi ca inca spinningul iti mai ofera satisfactii la Galati, insa eu ca incepator de max 1 an nu ma pot lauda cu mari capturi ci doar cu faptul ca spinningul ma facut sa uit in totalitate de toate celelalte stiluri practicate din copilarie pana la 27 de ani. Dar sper ca in viitor voi ma voi perfectiona si voi reveni pe forum si cu....capturi!
Cu stima,
Vicentiu H
Populatiile de pesti scad simtitor de la un an la altul
Si aici toti sunt de vina...si unditarii care baga tot la sacosa...si braconierii care rup apele
Un simplu exemplu vazut cu proprii ochi m-a facut sa ma gandesc cat rau fac chiar unditarii care sustin sus si tare ca nu ei....ci braconierii sunt de vina pentru lipsa pestelui. Erau intr-o buna zi peste 40 de oameni cu 2-3 bete in medie de fiecare pe malul dunarii...majoritatea aveau 2-3 marlite de 15-25 cm in sacosa.....deci va dati seama ca numai in acea zi apa a fost secatuita cu 80-120 de exemplare de stiuca de max 2 ani....la numarul asta adaugati ce au mai strans plasarii...si uite asa s-a secatuit Dunarea
O masura fff buna este faptul ca s-a impus prohibitia de toamna intre mila 75 si mila 78 pentru refacere biologica http://www.presagalati.ro/de-la-1-octom ... 16812.html
Sa nu credeti ca aceasta masura nu a avut efect...nestiind de impunerea prohibitiei de toamna acum vreo 5 zile in urma m-am dus in zona respectiva pentru 2-3 ore sa ma relaxez un pic la spinning....si ce credeti...in max jumatate de ora Politita de Frontiera a sosit si m-a instiintat...atunci am constientizat ca pe mal nu era niciun pescar....si in zona respectiva nici chiar braconierii care acum vreo 2 luni impanzeau apa cu plase (acum nu stiu noaptea ce se intampla in zona)
Ma mir totusi ca inca spinningul iti mai ofera satisfactii la Galati, insa eu ca incepator de max 1 an nu ma pot lauda cu mari capturi ci doar cu faptul ca spinningul ma facut sa uit in totalitate de toate celelalte stiluri practicate din copilarie pana la 27 de ani. Dar sper ca in viitor voi ma voi perfectiona si voi reveni pe forum si cu....capturi!
Cu stima,
Vicentiu H
"carpe diem quam minimum credula postero"
-
- veteran
si cand ma gandesc ca in Germania pe Dunare am luat pastrav in Ingolstadt la 60 km de Munchen......traieste impreuna cu avatu mreana somnu impart haleala....si la noi ciuciu
- h_vicentiu
- junior
Eu totusi sper sa se indrepte si la noi situatia in acest sens...stiu ca va dura mult...dar nu va fi o vesnicie
"carpe diem quam minimum credula postero"
La anu's acolochrisfisher scrie:si cand ma gandesc ca in Germania pe Dunare am luat pastrav in Ingolstadt la 60 km de Munchen......traieste impreuna cu avatu mreana somnu impart haleala....si la noi ciuciu

Am avut si eu o situatie asemanatoare pe o balta acum cativa ani, doar ca nu incercam sa prind avat ci stiuca. Dadeam cu un Kopito relax de vreo 7cm montat pe jig cred ca de 5 sau 7 grame si recuperat incet intre ape cu mici zvacniri din varf, am prins 2 avati cam de 1kg si am ratat unul aproape de mal.