Alternative Kistler Zbone LE
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Re: Alternative Kistler Zbone LE
Adica Kistler Z-Bone ca si blank este mai bun decat K2, si-n ce fel?
asta e deja o intrebare la care se vor incaiera multe pareri rodbuilderi cu argumente tehnice mai mult sau mai putin relevante
dar
am postat ceva vreme un film de pe youtube cu Trey Kistler facand o demonstratie despre cum se indoaie blancurile LE .....
Incearca sa faci asa ceva cu un k2
k2 mi se pare un blanc construit impingand la extrem continutul de carbon , pentru a obtine o senzitivitate foarte mare ( pe care o are ) si o greutate incredbila ( e extrem de usor )
deci astea sunt performantele ...aici exceleaza
compromisul pentru a obtine performantele astea e faptul ca batul e foarte fragil si casant .....ca un fel de GLX din seria veche
toate blancurile sunt casante si loviturile primite ...daca nu fatale pe moment sunt bombe cu ceas
majoritatea betelor se rup din cu totul alte motive decat pescuit si probabil cele mai multe din cauza loviturilor primite in timp
ei bine dupa mine , k2 e mai sensibil la capitolul asta decat alte blancuri
si atunci concluzia e ca daca vrei o lanseta f senzitiva si usoara , pe care sa fii dispus sa dai vreo 2000 ron , trebe sa fii genul de pescar care pescuieste cu o singura lanseta si pe care o tine in mana
dar
am postat ceva vreme un film de pe youtube cu Trey Kistler facand o demonstratie despre cum se indoaie blancurile LE .....
Incearca sa faci asa ceva cu un k2

k2 mi se pare un blanc construit impingand la extrem continutul de carbon , pentru a obtine o senzitivitate foarte mare ( pe care o are ) si o greutate incredbila ( e extrem de usor )
deci astea sunt performantele ...aici exceleaza
compromisul pentru a obtine performantele astea e faptul ca batul e foarte fragil si casant .....ca un fel de GLX din seria veche
toate blancurile sunt casante si loviturile primite ...daca nu fatale pe moment sunt bombe cu ceas
majoritatea betelor se rup din cu totul alte motive decat pescuit si probabil cele mai multe din cauza loviturilor primite in timp
ei bine dupa mine , k2 e mai sensibil la capitolul asta decat alte blancuri
si atunci concluzia e ca daca vrei o lanseta f senzitiva si usoara , pe care sa fii dispus sa dai vreo 2000 ron , trebe sa fii genul de pescar care pescuieste cu o singura lanseta si pe care o tine in mana
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
Multumesc pentru clarificari in privinta diferentelor intre IM-ul si HM-ul celor de la NFC, Sorin.
Si eu inclinam tot spre varianta HM,tinand cont ca ar urma sa fie folosit pentru jigging batul. Singurul meu dubiu ar fi fost in privinta durabilitatii,dar din filmuletele pe care le-am vazut si topicurile citite pe tackletour,se pare ca sunt construite cu "simtul raspunderii".
Ca idee,de aceea am si scos de pe lista blankurile K2-ul,pentru ca se prea poate sa fie construite mult prea finut pentru gusturile mele. Sunt putin reticent in a investi 1500-2000 lei intr-o lanseta facuta pe un blank pe care multa lume in considera susceptibil mult mai usor la rupere.
Si eu inclinam tot spre varianta HM,tinand cont ca ar urma sa fie folosit pentru jigging batul. Singurul meu dubiu ar fi fost in privinta durabilitatii,dar din filmuletele pe care le-am vazut si topicurile citite pe tackletour,se pare ca sunt construite cu "simtul raspunderii".
Ca idee,de aceea am si scos de pe lista blankurile K2-ul,pentru ca se prea poate sa fie construite mult prea finut pentru gusturile mele. Sunt putin reticent in a investi 1500-2000 lei intr-o lanseta facuta pe un blank pe care multa lume in considera susceptibil mult mai usor la rupere.

Dupa ce ti-l iei si-l pescuiesti , da-ne feedbackul tau
sunt convins ca o sa-ti placa
sunt convins ca o sa-ti placa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
nu cred ca este nimeni care da mai mult de 1000ron pe un bat si sa spuna ca nu ii place, ca dupa aceia nu mai poate sa il vanda 

http://www.youtube.com/watch?v=1sAT4CDRuCISorin scrie:am postat ceva vreme un film de pe youtube cu Trey Kistler facand o demonstratie despre cum se indoaie blancurile LE .....
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
Faceti-mi loc ca vin de-a rostogolul !!!!Sorin scrie:e bine atuncitopwater2 scrie:Multumesc, Sorin. Am prins vreo 5 bibani si vreo 3 salai deja m-am indragostit de ea.
join the LE club

Astazi mi-a ajuns Z-bone-ul

Cum nemernicia e mare.... n-am rezistat tentatiei si in drum spre birou m-am oprit 10 min pe Lacul Morii ptr cateva teste....
Concluzia la "rece" adica fara nicio trasatura

- varful mai moale....pare mult mai permisiva decat altele
- cu microinelele care vin montate pe ea ....lansez mai exact si chiar as spune putin mai mult
- ce nu prea-mi place e forgripul detasabil....dar cu timpul ma obisnuiesc...
Mai multe concluzii sper sa le dau duminica.... legat de drill-uri si senzitivitatea ei

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
sunt curios cum ti se pare in pescuit mai ales ca e de spinning
eu am un LE 1 de cast pe drum.....
cum adica forgrip detasabil ?
eu am un LE 1 de cast pe drum.....

cum adica forgrip detasabil ?
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
adica peste piulita de la mandrina are o "camasa" de eva care o imbraca.... Eiii...acea camasa o poti scoate de pe piulita ca sa poti strange/ desface piulita 

[/quote]
LE3MHS70 de spinning....
....
...[/quote]
Cu ce greutate si cu ce fir ai facut lanseurile? Am si eu unul in debara dar inca nu l-am udat.

....
...[/quote]
Cu ce greutate si cu ce fir ai facut lanseurile? Am si eu unul in debara dar inca nu l-am udat.