Dar braconajul da ...old_radu scrie:...regulamentul pescuitului sportiv nu e trecut in codul penal !l.nikku scrie:...Zau ca nu pot sa citesc codul penal la fiecare actiune ...
Alabama Rig (umbrella rig)?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Alabama Rig (umbrella rig)?
Nu-mi dati sfaturi! Stiu sa gresesc si singur!
...in concluzie , e suficient sa cunosti regulamentul pescuitului... 

Legea e lege si trebuie respectata, chiar daca de multe ori e gandita rau,eu nu vad diferenta sa pescuiesti cu Alabama Rig (3 sau 6 cirlige) cu un bat , sau cu 4 bete 2 cirlige fiecare=8 cirlige, mai multe ca Alabama daca ne gindim bine... 

...poi , in conditiile astea nici montura aia cu o ancora si un plumb greu nu-i deloc ilicita sau "bomba" cu 6 carlige ori taparina folosita pe rauri si cate alte dracovenii or mai fi.
...si daca ne gandim bine , la noi in tara nici nu exista braconieri sau braconaj...oficial n-a fost prins nici un braconier si nici actiuni de acest fel nu au fost sesizate.

...si daca ne gandim bine , la noi in tara nici nu exista braconieri sau braconaj...oficial n-a fost prins nici un braconier si nici actiuni de acest fel nu au fost sesizate.

E drept ca la noi inca mai exista braconieri si o sa mai treaca mult timp pina sa schimbam de chip...dar cred ca pescarul sportiv poate pescui si cu 10 cirlige, o poza si inapoi in apa....nu vad montajul acesta ca si o unealta de braconat....cred ca ne maresta sansa de a prinde, stirneste atentia imitind un banc de pesti ,vibratile care se produc cu 6 pesti odata cred ca ajung destul de departe chiar si pe apa tulbure...
Braconierul e braconier si are metode mai bune decit montajul acesta...
Braconierul e braconier si are metode mai bune decit montajul acesta...

se poate respecta legea cu aceasta montura daca nu sunt armate gumele cu carlige. Ar fi si senzatie sa iti traga tocmai la cele fara carlig. 

Idea ar fi sa armezi doua gume si una nu(in cazul montajului de 3 )cum atacurila vin in general de jos in sus, armam doua de mai jos... 

Problema se poate pune si altfel: am dreptul ,legal , sa folosesc ceva ce se vinde in magazin ? Daca nu , atunci , de ce nu sunt interzise la vanzare la fel ca si plasele monofilament ? Eu la o simpla cautare cu goagal le-am gasit pe saitul peH2O .
Nu-mi dati sfaturi! Stiu sa gresesc si singur!
...mai fratilor , daca tineti neaparat sa fiti mai presus ca legea...bagati mare
...nu vedeti ca sunt pline apele de cei ce nu o respecta...mai conteaza cativa in plus ?
...eu propun sa dati cu cate 5 voblere deodata....agataturi cat mai multe , va doresc !....
...nu vedeti ca sunt pline apele de cei ce nu o respecta...mai conteaza cativa in plus ?
...eu propun sa dati cu cate 5 voblere deodata....agataturi cat mai multe , va doresc !....

Se pare ca nu au treaba cu magazinele...scoate bani magazinul...si statul cind iti da amenda ca pescuiesti cu asa ceva...asa e la noil.nikku scrie:Problema se poate pune si altfel: am dreptul ,legal , sa folosesc ceva ce se vinde in magazin ? Daca nu , atunci , de ce nu sunt interzise la vanzare la fel ca si plasele monofilament ? Eu la o simpla cautare cu goagal le-am gasit pe saitul peH2O .