Achizitie lanseta spinning si mulineta si fir textil .

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

rumorux
utilizator nou
utilizator nou

Achizitie lanseta spinning si mulineta si fir textil .

Mesaj de rumorux » 28 Aug 2014, 17:40

Buna ziua tuturor.
Am obiceiul sa merg la pescuit cu prietenii sa pescuiesc cate o bere si cate un gratar din cand in cand . In ultima luna am luat batul de spinning a lui un prieten si jucandu-ma putin am scos un avat de 5kg , apoi urmatoarea data cand am mers , wekendul trecut un avat cam de vreo 2kg.Binenteles ca m-a prins febra pescuitului , in sensul ca vreau sa imi achizitionez un bat pentru spinning.M-am tot uitat pe piata americana ( mi s-a pus pata pe un Combo de la Mitchell 300 pro spinning combo 7' - culoarea verde ) , dar nu vreau sa ma complic cu transport , vama si alea alea si sa risc sa imi ajunga bucati acasa . Deci, pana la urma am cautat pe la noi aici si ce m-a atras un pic pot sa zic ca a fost : Lanseta Abu Garcia Vendetta 2,10m 10-30g din 2 segmente si o mulineta Mitchell 308 PRO FD 5.1:1 .
Intrebarea mea este daca credeti ca merita banii aceasta lanseta si mulineta si daca este buna din punct de vedere al rezistentei,constructiei,alea alea?.Tin sa anunt ca o sa merg la pescuit pe raul Somes.In principiu la Avat , Salau , Clean si Stiuca .
La un fir textil m-am gandit la un power pro moss green de 0.15mm comandat de pe SUA de pe ebay ...si pt tamburul de rezerva ma mai gandesc.
Sunt incepator , deci considerati ca nu stiu aproape nimica , doar din ce am citit de cateva sapt pe acest forum + documentatia de pe net , pe unde am gasit :).
Astept niste sfaturi.Multumesc.

rumorux
utilizator nou
utilizator nou

Re: Achizitie lanseta spinning si mulineta si fir textil .

Mesaj de rumorux » 31 Aug 2014, 03:35

Mam reorientat putin la o alta lanseta . Shimano Catana CX 2.10M / 2.10ML sau 2.40M / 2.40ML . Vreau sa pescuiesc pe Somes , de pe mal cum am zis si mai sus . In principiu la Avat , Salau si Clean . Care are fi cea mai indicata lanseta dintre cele indicate mai sus ?
Need help ! :headbash:

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 01 Sep 2014, 08:44

Pentru pescuitul de pe mal este indicata o lanseta mai lunga, deci ar trebui sa te orientezi spre 2,40 - 2,70 M sau MH.

Spring
veteran
veteran

Mesaj de Spring » 01 Sep 2014, 18:13

Pentru somes e ok si mai scurta dar mai bine iei Abu decat Catana. Si mulineta mai bine tot Abu sa iei, uita de mitchel. Cea de 10-30g e ok pentru stiuca/salau/avat dar la clean nu merge.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!

rumorux
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rumorux » 01 Sep 2014, 21:28

Multumesc pentru raspunsuri ...mai astept pareri oricum . Orice informatie e binevenita , tinand cont ca la echipamente de pescuit nu prea am cunostinte.Doar asa documentandu-ma de o luna incoace ;) .

Astazi am fost la un magazin de pescuit si chiar aveau de la Shimano modelul Catana 2.10m 10-30g si modelul Catana 2.40m 15-40g . Cel de 2.10m mi-a placut asa ca lanseta , multe gen actiune si rezistena la el nu stiu , chiar de aia am nevoie de pareri multe ;) . Cel de 2.40m in schimb avea manerul prea lung , deci mi se parea putin cam incomoda .
Cand am fost la pescuit cu prietenii , tot un bat de 2.10m am folosit , un Mitchell Avocet si ceva mulineta DAM.Deci cred ca am sa raman la dimensiunea de 2.10m , pentru inceput o sa fie ok , pe viitor mai vedem .
Daca zici ca mai bine Vendetta , atunci m-am gandit la acesta : http://www.totalfishing.ro/lanseta-abu- ... 36171.html
Ce parere ai de el ? Acesta nu il aveau cred in magazin sa il vad cum se simte . Cum arata imi place mai mult ca si Catana si e cu 3 cm mai lung =)) . Manerul split-handle pluta mi-sempare mai fain decat cel de la Catana , dar la comoditate care e mai ok ? sau nu e diferenta ? Si inca ceva, nu mai stiu cam pre unde am citit , cineva zicea ca il incomodeaza surubul ala de prindere al mulinetei cand tine batul in mana ? ( nu stiu cum se numeste , sau daca am inteles eu bine ce vroia sa zica ) .

Despre mulineta de la Mitchell modelul 308 pro 2014 ce nu ar fi ok la ea ? ...m-am uitat la rewievuri si pare buna , pretul e ok, designul e super . Vreau sa o comand din afara , modelul pentru europa cu rosu .
De la Abu Garcia nu am vaz mulineta care sa imi placa , l-a bugetul pe care il detin si in general asa .

Toate cele bune tuturor ! :respekt:

rumorux
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rumorux » 01 Sep 2014, 21:41

Sau are fi mai buna aceasta : Lanseta Abu Garcia Vendetta Spin 692ML 2.07m/25g .Imi place si cum arata manerul EVO.Dar pentru pescuit pe Somes cred ca e mai buna un Medium , si pentru pestii dupa care vreau sa dau nu ?

http://www.totalfishing.ro/lanseta-abu- ... 36172.html

Stai jos
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Stai jos » 01 Sep 2014, 22:13

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 02 Sep 2014, 20:45

Aceeasi parere buna despre Rapture :respekt:

staicu2005
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de staicu2005 » 28 Sep 2014, 20:30

Salutare !!!
Mai fratilor , am si eu o dilema .... de ce unele lansete au primul inel cel de langa mandrina pe umeras dublu adica pe dubla prindere si celelante sunt pe prindere simpla adica pe un singur umeras care e faza ca eu chiar nu inteleg exemplu Energofish Excalibur Spin 2.40 sau alte dimensiuni ... ??????? :respekt:

Scrie răspuns