Achizitie lanseta spinning si mulineta si fir textil .

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

rumorux
utilizator nou
utilizator nou

Re: Achizitie lanseta spinning si mulineta si fir textil .

Mesaj de rumorux » 02 Oct 2014, 22:22

Multumesc pt. raspunsuri.
Pana la urma am comandat aceasta lanseta de pe totalfishing : http://www.totalfishing.ro/lanseta-rapt ... 38118.html .
Si mulineta mi-am comandat-o din state si firul powerpro de pe cabelas : Mitchell 308 Pro mulineta si firul textil PowerPro Moss Green de 10 LB .
Acum astept sa ajunga ! :headbash:
Sper sa fie totul OK asa de inceput !

rumorux
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rumorux » 09 Oct 2014, 21:25

Buna seara ,
Azi mi-a sosit lanseta , a vazut-o un prieten cunoscator si a testat-o si a fost foarte incantat de ea . Si mie imi place constructia , e usoara , arata bine , etc . Totusi la prima vedere am observat 2 chestii , care nu pot sa zic ca ma deranjeaza dar vreau sa stiu daca asa e normal sa fie . Prima observatie a fost la cel mai mare inel ( cel de jos ) de pe tronsonul mai subtire ( varful lansetei ) nu e chiar in rand cu celelalte , e sa zic asa cu vreo 2-3 mm mai spre stanga daca tin lanseta cu inelele in sus , si cand montez tronsoanele , e o linie acolo care normal ar fi sa fie in drept cu cea de sus ( pt a pozitiona perfect mufarea ) , dar daca o pun cap-cap atunci nu sunt in rand inelele lansetei , ultimele 2 (cele mai mari, ala singur de pe partea de jos si cel de care ziceam mai sus), parca sunt cu 2mm mai intr-o parte.Oricum toata treaba asta nu e foarte sesizabila , dar vreau sa stiu daca e ceva strategie la bat si daca e musai sa pozitionez cand montez lanseta cap-cap ( linie de sus cu cea de jos ).A2a observatie e ca mufarea cand bag tronsonul de sus pe cel de jos nu se face pana in capat ( nici nu am fortat binenteles sa nu cumva sa fac ceva); mai ramane cam 1 cm din miezu ala pe care se trage partea de sus . De stat sta bine si nu iese partea de sus cand incerci o lansare .E normal asa sa fie ? sau in timp , dupa ce se uzeaza o sa intre toata ? Si iar , inca o chestie , nu e problema in timp daca mufarea nu e pana in capat sa cedeze acolo lanseta ?

Astept raspunsuri si niste sfaturi !
Multumesc anticipat !

Lanseta e un Rapture Forward 2,10 m , 7-35 g .

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 10 Oct 2014, 10:37

Mufare nu e o problema, la toate betele pe spigot ramane o parte afara, cel putin la ce am vazut eu.
Inelele, in schimb, trebuie sa fie aliniate, aici e probleme ce se rezolva in garantie, avantajul garantiei!

rumorux
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rumorux » 10 Oct 2014, 12:26

Multumesc pentru raspuns george . M-am uitat pe net si eu si am observat ca la mufare ramane afara o parte . Acu la partea cu inelul am sa vad ce fac . E o chestie milimetrica , la care zicea prietenul meu ca nu prea conteaza . E putin sesizabil . Am sa vad eu ce fac . Totusi , ar putea incurca la lansari sau ceva ?

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 10 Oct 2014, 18:21

rumorux scrie:Multumesc pentru raspuns george . M-am uitat pe net si eu si am observat ca la mufare ramane afara o parte . Acu la partea cu inelul am sa vad ce fac . E o chestie milimetrica , la care zicea prietenul meu ca nu prea conteaza . E putin sesizabil . Am sa vad eu ce fac . Totusi , ar putea incurca la lansari sau ceva ?
Daca nu te deranjeaza la ochi :lol: n-are treaba :)

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 10 Oct 2014, 22:47

@ rumorux: cum zice si George, problema nu e prea mare. mai ales pentru un pescar mai putin pretentios in lanseuri. ideea este sa te asiguri ca nu atinge deloc marginea inelului din varf. nu conteaza daca firul trece sau nu exact prin centrul inelului de jos, important la aliniere e sa treaca prin centrul celui de sus.
P.S. la banii aia te-ai ales cu o lanseta best buy.

rumorux
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rumorux » 11 Oct 2014, 01:05

Pai la ochi a "tras" un pic cand am vazut-o din prima.In rest nu atinge marginea inelului atat ca nu cred ca o sa fie firul exact prin centru la acel inel ( e inelul al2lea dupa marime deci are loc suficient :D) , 2mm mai intr-o parte sa zicem .Dar dupa ce a testat-o prietenul meu si a vaz ca e rezistenta, a zis ca mi-o cumpara el daca nu o vreau ;) , daca ma deranjeaza la ochi.Daca nu afecteaza rezistenta sa alte chestii , atata timp cat o sa isi faca treaba de a aduce pesti la mal o sa fie super ;)).Oricum acum tre sa astept sa ajunga mulineta si firu de pe cabelas.Sa vedem apoi cum o sa fie completa ;D.Si e prima lanseta , deci eu oricum is foarte multumit de ea si micul defect o sa o faca mai speciala! :D
:respekt:

rumorux
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rumorux » 21 Oct 2014, 21:30

Tocmai ce am ridicat si mulineta si firul de la posta. A sosit mai rapid de cat m-am asteptat, am comandat pe data de 1 si in data de 14 mi-a ajuns, asa era scris pe avizul de la posta , doar ca am ridicat doar azi coletul.Ce pot sa zic la prima vedere, se vede calitatea din material si arata bestial.Inca nu am pus firul pe ea, dar pana vineri o sa fac si treaba asta , si sper sa fac o iesire sa trag o proba :) . :elkgrin:

Scrie răspuns