A prins cineva avat in 2015 pe Dunare?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

A prins cineva avat in 2015 pe Dunare?

Mesaj de ppscslv123 » 02 Mar 2015, 21:22

Salut! Sunt inebunit dupa avat cam la fel cum acesta este obsedat de obleti.

Deci, a prins cineva avat in 2015 (in special sfarsitul lui februarie sau in luna martie) pe Dunare? Daca da, atunci: cand si la ce (naluci, momeli vii)? In zona mea (Harsova), temperatura apei este de 4 grade Celsius, dar sper ca macar pe la 6 grade sa am sanse sa-l vad cum vaneaza in curentii puternici...

Multumesc anticipat?
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips

albert.C
veteran
veteran

Re: A prins cineva avat in 2015 pe Dunare?

Mesaj de albert.C » 02 Mar 2015, 21:48

eu merg de la inceputul anului aprox.2 zile pe saptamana la Dunare,zona Calafat,dar nu am vazut miscare nimic,doar cativa salai...
temepratura apei e in crestere,asa ca sper ca de acum sa se arate cate ceva..

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 03 Mar 2015, 16:15

123 nu spuneai anterior(alt topic)c-o sa ne arati cum se prinde avat cu scule ieftine?
in continuare asteptam sa ne dai peste nas....astora care mai si investim in scule,eliberam pestele
acum ceri sfaturi? :D

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 03 Mar 2015, 20:43

adrian99 scrie:123 nu spuneai anterior(alt topic)c-o sa ne arati cum se prinde avat cu scule ieftine?
in continuare asteptam sa ne dai peste nas....astora care mai si investim in scule,eliberam pestele
acum ceri sfaturi? :D
Sa inteleg ca asta-i caterinca de la Buzau, coapta pe marginea santului cand scuipai seminte si te chinuiai sa cureti tastatura smartphone-ulul cu vreo 50 de tarie, nu?

Mai mult de 90% conteaza pescarul, nu cat de scumpa-i scula. Stai sa se incalzeasca apa (azi a avut doar 5 grade) pe la 8-10 grade Celsius, apoi de ciuda o sa-ti inrosesti fundul cu varful de la shimano :explode: (probabil ceva bat pe la vreo 1000 de ron, macar...).

Ca fapt divers, daca intri intr-un magazin de pescuit sau intrebi vreun pescar roman pe net ce scule iti recomanda intr-un domeniu (spinning in cazul asta), atunci romanii iti sugereaza cele mai scumpe scule existente pe piata (ceva intre 1500 si 3000 ron daca se poate), ca deh, mai bine investesti in ce-i in varful gamei decat sa-ti para rau mai tarziu (mentatlitate de tarani as zice, ca daca vrei sa-ti iei o masina, atunci nu te arunci direct la Ferrari, Porsche sau Lamborghini, nu?).

In afara tarii asteia de sfertodocti in cam toate domeniile, strainii iti recomanda sa incepi cu scule ieftine (de la momeala, carlig, fir si pana la bat si mulineta), nu se sparg in figuri ca taranul cu Maserati.

Lasa mai Adriane de la Buzau, ca avatul nu-i mofturos, nici la scule de 50 ron, nici la 250 ron in cazul meu (Baracuda Vampire 2,7m + Daiwa Sweepfire 3500 + mono de 0,25 de la Baracuda + ceva oscilante, voblere si pilkere) sau mai mult. La avat problema e cu localizarea, ca trage si la capac de bere daca-l gasesti... LOCALIZAREA!!!

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 03 Mar 2015, 21:04

Inca nu a inceput. In alte ierni intra mult mai bine dar iarna asta a fost foarte absent avatul. De prin ianuarie este mofturos rau si salaul pe Dunare in zona mea. Cum ai zis si tu mai este putin pana il localizam cu scule ieftine. Poate unii care folosesc scule scumpe la-u localizat deja :wink: .

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 03 Mar 2015, 21:51

123,daca ar fi contat numai localizarea(asa cum afirmi) rapitorii ar fi fost decimati in cativa ani de zile(de pescari de teapa ta )....
insa acei rapitori exista din vremuri ancestrale si vor exista si dupa extinctia rasei umane...

asa ca-ti urez mult succes cu dopul de bere
vezi ca cei de la Heddon au o naluca care imita perfect o cutie de bere :D
ti-o recomand:sigur te-ai impaca bine cu ea :wink:

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 03 Mar 2015, 22:14

adrian99 scrie: vezi ca cei de la Heddon au o naluca care imita perfect o cutie de bere :D
ti-o recomand
Tu de unde stii?

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 23 Mar 2015, 22:12

Temperatura Dunarii a atins 7,5 grade Celsius si in seara asta a sarit si primul avat, din pacate pana in juma' de kil': la o bomba de popper, pe langa mal, cam la 10m. Daca pot, maine de dimineata merg sa testez terenul (sa vad daca avatii mari au inceput sa-si faca aparitia).

ps: pana la sfarsitul saptamanii imi vine si ultimul transport cu artilerie grea de naluci pt avati (mai sunt cateva zile pana la prohibitie).

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 24 Mar 2015, 00:14

@ppscslv123 ,dupa putina mea practica LOCALIZAREA e cel mai usor lucru la avat ,sa sti ce naluca merge acolo e smecheria :D

albert.C
veteran
veteran

Mesaj de albert.C » 24 Mar 2015, 07:20

ppscslv123 scrie:Temperatura Dunarii a atins 7,5 grade Celsius si in seara asta a sarit si primul avat, din pacate pana in juma' de kil': la o bomba de popper, pe langa mal, cam la 10m. Daca pot, maine de dimineata merg sa testez terenul (sa vad daca avatii mari au inceput sa-si faca aparitia).

ps: pana la sfarsitul saptamanii imi vine si ultimul transport cu artilerie grea de naluci pt avati (mai sunt cateva zile pana la prohibitie).
Am vazut si eu acu' 3-4 zile sa sara asa ceva mai mic..dar e semn bun.
Mergi pana nu vin baietii sa citeasca contuarele .

Scrie răspuns