A prins cineva avat in 2015 pe Dunare?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- ppscslv123
- utilizator constant
Re: A prins cineva avat in 2015 pe Dunare?
Eu zic ca da. Cel putin Salmo Thrill RBL de 7cm. Cel de 9cm pare la fel de bun, doar ca nu e stabil in lansari (ba se roteste in aer in special cand ai vant din lateral, ba se agata firul in ancore si nu mai evolueaza cum trebuie). Pe cel de 5cm nu l-am testat.
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips
Luat 2 la jig tura trecuta pe clisura... Maine sper sa iau 4, si poate sunt mai rasariti ...
...te superi daca iti spun ca nu sti sa lansezi voblerul ?ppscslv123 scrie:Eu zic ca da. Cel putin Salmo Thrill RBL de 7cm. Cel de 9cm pare la fel de bun, doar ca nu e stabil in lansari (ba se roteste in aer in special cand ai vant din lateral, ba se agata firul in ancore si nu mai evolueaza cum trebuie). ...
...incearca sa stopezi lanseul atunci cand voblerul se apropie de apa si vei scapa de incalcitul firului in ancore.
-
- utilizator nou
ppscslv123 scrie:Avatul nu sare tot timpul. De exemplu de dimineata am vazut doi mari sarind la peste 100m in larg (e drept ca m-am dus cam tarziu), dar in seara asta n-am vazut niciunul sarind, desi am avut o captura (tot mica). Cat despre ce naluca merge... asta cam asa e, insa se pare ca arma mortala ramane tot Kastmasterul (variantele ideale sunt de 15-20g - pt ca daca-s peste greutatea asta atunci fac prea mult zgomot - din ce am observat eu).Pif. scrie:@ppscslv123 ,dupa putina mea practica LOCALIZAREA e cel mai usor lucru la avat ,sa sti ce naluca merge acolo e smecheria
Unde pot sa gasesc in comert Kastmasterul , varianta originala?
Incearca la magazinul online v.o.b.l.e.r.e.ro.alin ionut scrie:Unde pot sa gasesc in comert Kastmasterul , varianta originala?
-
- utilizator nou
gyrgy scrie:Incearca la magazinul online v.o.b.l.e.r.e.ro.alin ionut scrie:Unde pot sa gasesc in comert Kastmasterul , varianta originala?
Multumesc!
As vrea, daca se poate, sa-mi mai recomanzi de pe acelasi site 3,4,5 voblere pt fiecare specie (somn, avat si salau). Voblere la care ai prins tu pe Dunare, sau se zvoneste ca merg pe Dunare. Daca tot fac comanda pentru acele Kastmastersuri, as vrea sa fac o comanda mai consistenta. Multumesc!
@alin ionut ,
ti-am trimis mesaj privat.
ti-am trimis mesaj privat.
- sorrynblue
- utilizator constant
Ai reusit sa dai de ceva prin Galati? Eu sunt din Braila si aici nimic si apa e in continua crestere.h_vicentiu scrie:Am iesit azi de dimineata si am batut la picior vreo 2 km de mal la Galati pe locurile unde asta toamna m-am distrat bine cu avatul.
Niciun rezultat.
Am incercat si pe substrat si intre ape si sub luciul apei...
E cineva din Galati poate confirma lipsa activitatii avatului?
PS: nu am identificat nicio activitate pe luciul apei
Catch and release is another type of fishing.
- ppscslv123
- utilizator constant
La un moment dat am incercat si asta, doar ca numarul incalcirilor la cel de 9cm se reduce putin cand ai vant foarte slab sau arunci aproape (pana in 30m). Cel de 7cm e stabil si la distanta si pe vant - f rar se incurca,old_radu scrie:...te superi daca iti spun ca nu sti sa lansezi voblerul ?ppscslv123 scrie:Eu zic ca da. Cel putin Salmo Thrill RBL de 7cm. Cel de 9cm pare la fel de bun, doar ca nu e stabil in lansari (ba se roteste in aer in special cand ai vant din lateral, ba se agata firul in ancore si nu mai evolueaza cum trebuie). ...
...incearca sa stopezi lanseul atunci cand voblerul se apropie de apa si vei scapa de incalcitul firului in ancore.
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips
Confirm spusele colegului ppscslv123 in cazul celui de 9cm care se incurca inclusiv cu stopare deasupra apei, chestie pe care o aplic de cand am citit despre ea acum ceva ani de zile.
Posibil ca cel de 9cm sa nu aiba el o problema cat ansamblul de pescuit in sine. Eu folosesc un Cormoran TR4 de 2.4m la avat.
Despre Thrill, personal mai pot spune ca in anafoare puternice trebuie recuperat continuu si cu viteza, altfel se incurca imediat, indiferent de dimensiune.
Nu mai e mult pana in Iunie cand incepe nebunia lui de dimineata/seara
Fire intinse stimati colegi de suferinta 
Posibil ca cel de 9cm sa nu aiba el o problema cat ansamblul de pescuit in sine. Eu folosesc un Cormoran TR4 de 2.4m la avat.
Despre Thrill, personal mai pot spune ca in anafoare puternice trebuie recuperat continuu si cu viteza, altfel se incurca imediat, indiferent de dimensiune.
Nu mai e mult pana in Iunie cand incepe nebunia lui de dimineata/seara

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.