A prins cineva avat in 2015 pe Dunare?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Re: A prins cineva avat in 2015 pe Dunare?

Mesaj de ppscslv123 » 26 Mar 2015, 21:29

Eu zic ca da. Cel putin Salmo Thrill RBL de 7cm. Cel de 9cm pare la fel de bun, doar ca nu e stabil in lansari (ba se roteste in aer in special cand ai vant din lateral, ba se agata firul in ancore si nu mai evolueaza cum trebuie). Pe cel de 5cm nu l-am testat.
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 31 Mar 2015, 20:01

Luat 2 la jig tura trecuta pe clisura... Maine sper sa iau 4, si poate sunt mai rasariti ...

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 31 Mar 2015, 21:22

ppscslv123 scrie:Eu zic ca da. Cel putin Salmo Thrill RBL de 7cm. Cel de 9cm pare la fel de bun, doar ca nu e stabil in lansari (ba se roteste in aer in special cand ai vant din lateral, ba se agata firul in ancore si nu mai evolueaza cum trebuie). ...
...te superi daca iti spun ca nu sti sa lansezi voblerul ?
...incearca sa stopezi lanseul atunci cand voblerul se apropie de apa si vei scapa de incalcitul firului in ancore.

alin ionut
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alin ionut » 01 Apr 2015, 13:17

ppscslv123 scrie:
Pif. scrie:@ppscslv123 ,dupa putina mea practica LOCALIZAREA e cel mai usor lucru la avat ,sa sti ce naluca merge acolo e smecheria :D
Avatul nu sare tot timpul. De exemplu de dimineata am vazut doi mari sarind la peste 100m in larg (e drept ca m-am dus cam tarziu), dar in seara asta n-am vazut niciunul sarind, desi am avut o captura (tot mica). Cat despre ce naluca merge... asta cam asa e, insa se pare ca arma mortala ramane tot Kastmasterul (variantele ideale sunt de 15-20g - pt ca daca-s peste greutatea asta atunci fac prea mult zgomot - din ce am observat eu).
Imagine

Unde pot sa gasesc in comert Kastmasterul , varianta originala?

gyrgy
senior
senior

Mesaj de gyrgy » 01 Apr 2015, 18:20

alin ionut scrie:Unde pot sa gasesc in comert Kastmasterul , varianta originala?
Incearca la magazinul online v.o.b.l.e.r.e.ro.

alin ionut
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alin ionut » 02 Apr 2015, 09:11

gyrgy scrie:
alin ionut scrie:Unde pot sa gasesc in comert Kastmasterul , varianta originala?
Incearca la magazinul online v.o.b.l.e.r.e.ro.

Multumesc!
As vrea, daca se poate, sa-mi mai recomanzi de pe acelasi site 3,4,5 voblere pt fiecare specie (somn, avat si salau). Voblere la care ai prins tu pe Dunare, sau se zvoneste ca merg pe Dunare. Daca tot fac comanda pentru acele Kastmastersuri, as vrea sa fac o comanda mai consistenta. Multumesc!

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 02 Apr 2015, 10:19

@alin ionut ,
ti-am trimis mesaj privat.

sorrynblue
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sorrynblue » 08 Apr 2015, 16:07

h_vicentiu scrie:Am iesit azi de dimineata si am batut la picior vreo 2 km de mal la Galati pe locurile unde asta toamna m-am distrat bine cu avatul.
Niciun rezultat.
Am incercat si pe substrat si intre ape si sub luciul apei...
E cineva din Galati poate confirma lipsa activitatii avatului?
PS: nu am identificat nicio activitate pe luciul apei
Ai reusit sa dai de ceva prin Galati? Eu sunt din Braila si aici nimic si apa e in continua crestere.
Catch and release is another type of fishing.

ppscslv123
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ppscslv123 » 17 Apr 2015, 13:23

old_radu scrie:
ppscslv123 scrie:Eu zic ca da. Cel putin Salmo Thrill RBL de 7cm. Cel de 9cm pare la fel de bun, doar ca nu e stabil in lansari (ba se roteste in aer in special cand ai vant din lateral, ba se agata firul in ancore si nu mai evolueaza cum trebuie). ...
...te superi daca iti spun ca nu sti sa lansezi voblerul ?
...incearca sa stopezi lanseul atunci cand voblerul se apropie de apa si vei scapa de incalcitul firului in ancore.
La un moment dat am incercat si asta, doar ca numarul incalcirilor la cel de 9cm se reduce putin cand ai vant foarte slab sau arunci aproape (pana in 30m). Cel de 7cm e stabil si la distanta si pe vant - f rar se incurca,
Jurnal Pescuit pe Dunare: writing about passion, reviews & tips

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 17 Apr 2015, 15:43

Confirm spusele colegului ppscslv123 in cazul celui de 9cm care se incurca inclusiv cu stopare deasupra apei, chestie pe care o aplic de cand am citit despre ea acum ceva ani de zile.
Posibil ca cel de 9cm sa nu aiba el o problema cat ansamblul de pescuit in sine. Eu folosesc un Cormoran TR4 de 2.4m la avat.

Despre Thrill, personal mai pot spune ca in anafoare puternice trebuie recuperat continuu si cu viteza, altfel se incurca imediat, indiferent de dimensiune.

Nu mai e mult pana in Iunie cand incepe nebunia lui de dimineata/seara 8) Fire intinse stimati colegi de suferinta :respekt:
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Scrie răspuns