Vreau sa trec pe musca, am o mie de intrebari...

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Vreau sa trec pe musca, am o mie de intrebari...

Mesaj de parintele » 01 Sep 2009, 17:25

Pe scurt problema e simpla...Pana de curand pescuiam exclusiv stiuca, vara asta am dat in boala cleanului (vobler) insa in zona in care pescuiesc preponderent am constatat ca musca e mai productiva si mai usor de adaptat la figurile grasunilor... Nu pot sa-mi fac voblere si nu le pot prezenta cum si unde as vrea la fel de bine cum cred ca as face-o folosind musca artificiala...

Intrebarile mele sunt legate de echipamentul specific despre care nu stiu mare lucru....
In primul rand sculele de legat muste...menghine, tensoare si alte cele... citind pe net am constatat ca lumea nu e foarte pretentioasa in general dar totusi, cam de unde sa imi iau ceva acceptabil ca pret si care sa fie totusi de calitate, adica sa nu ma incurce calitatea slaba(dupa ce ca sunt abia la inceput...)
Am vazut un kit la xxx...
http://www.xxx.ro/produse/224/6390/D ... g-Kit.html

e bun de ceva? pretul mi se pare ok.
Exista ceva mai bun la preturi cat de cat apropiate?? Nu neaparat kit, poate fi vorba de obiecte separate, fie si strictul necesar dar mai bune calitativ? nici nu as vrea sa stau sa vand sau sa cumpar nspe mii de goange pana sunt multumit...

Cu mulineta cred ca am rezolvat-o... Am tot citit si am constatat ca Okuma SLV e o optiune decenta, nici foarte scumpa, nici pocnitoare...
gresesc? exista variante mai bune sau la fel de ok calitativ dar mai ieftine? Stiu ca mulineta nu conteaza covarsitor dar nu vreau sa arunc banii pe stifturi, nici nu am chef sa cumpar 2-3 mulinete, voi folosi aproape sigur una singura, voi pescui aproape exclusiv clean si exclusiv pe neajlov si apele invecinate (sabar, arges, etcetc...)

Varga e o problema...stiu ca e foarte importanta, imi si imaginez cam de ce insa nu am experienta necesara sa aleg....
Nu as vrea o petarda insa pe de alta parte nici nu m-as arunca la bete de +400lei de la inceput... Inteleg ca unii stiu de ce dau banii pe ele, la fel de bine imi dau seama ca in cazul meu e mai intelept sa nu ma arunc aiurea...
Deci, ca si optiuni nu prea am decat ceva second (am vazut diverse ocazii gen vision 3Zone #4 2.40m la vreo 200lei), FlyCOR-ul #4-5 tot de vreo 2.40m care stiu ca nu e extraordinar dar nici foarte prost nu e (probabil ca sunt scule second mai bune la bani similari, in jur de 200lei...)
Altceva? sugestii in ce priveste lungimea? imi zicea un tip cu care am discutat pe garla sa caut #3 si 9ft...treburi de genul...
Sugestii in ce priveste clasa, lungimea vergii, etc???

In ce priveste firul din cat am citit probabil ca alegerea buna va fi un cortland 333 DT sau WF din cele vandute pe flytying..... pareri, sugestii, etc??? aici sunt cam pierdut in spatiu...

Cu restul o sa ma mai dumirec eu, veste si nadragi, cutii si alte accesorii din care mai am cate una alta sau pt inceput sa spunem ca nu sunt o prioritate...

carlige si materiale pt muste vor veni pe parcurs, am de citit si oricum, nu e prea mare alegere de facut, pot veni pe rand si probabil ca voi invata sa le triez in timp...

Merci de ajutor, daca e ceva ce imi scapa va multumesc pt atragerea atentiei ...

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 01 Sep 2009, 20:22

vision face bete bune,clasa dupa parerea mea nu ar trebui sa fie mai mare de #4,cel putin pt apele noastre,

evoIX
junior
junior

Mesaj de evoIX » 01 Sep 2009, 20:42

@parintele ...

upssssss inca unu :)) si eu am aceleasi ganduri sa ma apuc de fly ... mai ales dupa ce duminica m-am intalnit cu cineva pe neajlov care efectiv m-a incantat. Am stat 2 ore pe langa el si am discutat, intrebat .. etc ... foarte jovial si foarte de treaba ...

Am ramas impresionat de cateva chestii facand o comparatie cu vobleritu:

* precizia cu care "aseza" musca la "botu" cleanului la distanta apreciabila ... 15 - 20m.(asta probabil e chestie de antrenament pur .. ajutat si de o varga buna si un snur pe masura)

* felul cum aratau mustele confectionate de el ... ceva extraordinar, de o finete si o acuratetze care nu am vazut-o nicaieri ... aveai impresia ca or sa zboare din penar.

* rata agatzaturilor .. foarte mica ... si chiar daca pierzi 1-2-3 muste ... doar le faci tu nu mai dai milioane pe voblere

* faptul ca putea lansa fara sa piarda "naluca" in locuri unde eu nici nu ma gandeam sa-mi arunc vobleru .. pt ca as fi ramas fara el in 9 din 10 aruncari.

* faptul ca a prins ... mult mai mult decat am prins eu vreodata. :)

Astea fiind zise ... omu m-a consiliat cat a putut si s-a oferit sa ma ajute cu ceva materiale si sfaturi.

Una peste alta de 3 zile tot citesc despre fly.
Si eu la fel ma gandesc la un buget mai restrans .. macar pana ma dumiresc ce si cum .. asa ca daca cineva ne va da sfaturi ... vom fi 2 care vom asculta :)

arapaima
senior
senior

Mesaj de arapaima » 03 Sep 2009, 09:31

Salut.Si eu am fost duminica pe Neajlov la fly :oops: :oops: .Este raul pe care ies cel mai des la pescuit cu musca.Pentru orice sfaturi legate de pescuit la musca nu ezitati sa ma intrebati.Cunosc persoane care pescuiau exclusiv la vobler dupa clean si de cand au descoperit flyfishing-ul nu mai vor sa auda de altceva.Si eu sunt incepator,am inceput prin a lega muste de vre-o 4 ani de zile si de abia pe urma m-am apucat de pescuit propriu zis.Echipamentul,hmm,cred ca unul dintre cele mai importante accesorii este snurul,mulineta poate fi din grafit fara probleme,iar o lanseta modesta de clasa 4 va va ajuta sa faceti primii pasi in pescuitul cu musca.Putem iesi pe Neajlov oricand eu nu am secrete si ma bucur sa existe cat mai multi pescari de musca :wink: :wink:

viitor snur intins :lol:

evoIX
junior
junior

Mesaj de evoIX » 03 Sep 2009, 10:07

@arapaima

Hmmm in ce zona ai fost ... da nu cred ca cu tine m-am intalnit .. ca altfel te recunosteai in descriere =)) :).

arapaima
senior
senior

Mesaj de arapaima » 03 Sep 2009, 10:11

O lanseta buna pentru incepatori este Attack de 8'#4 de la Vision.Lungimea este potrivita pentru rauri de genul Neajlovului,este o lanseta rapida si nu foarte scumpa.Un fir Attack de clasa 4 wf va va ajuta sa lansati fara probleme si sa invatati putin casting.Cat despre mulineta, Okuma Slv folosesc de aproape un an si comparativ cu pretul este perfecta pentru incepatori dar am invatat sa pescuiesc la musca cu o mulineta din grafit,nu mai tin minte firma,ideea este ca si acum merge perfect.Duminica am avut un clean spre 2 kg zic eu,in bat si nu am reusit sa testez frana Slv-ului cu peste.Am si mulinete scumpe dar prefer la clean una mai ieftina pentru ca nu stau cu grija de cate ori las lanseta jos.Cam astea ar fi cateva sfaturi si repet sunt tot de la un incepator la musca asa cum probabil voi fi si peste 20 de ani.Este un domeniu in care ai de invatat in permanenta.

snur intins

arapaima
senior
senior

Mesaj de arapaima » 03 Sep 2009, 10:21

evoIX scrie:@arapaima

Hmmm in ce zona ai fost ... da nu cred ca cu tine m-am intalnit .. ca altfel te recunosteai in descriere =)) :).
Zona in care am fost duminica este Iepuresti,am stat undeva in camp si am intalnit destui pescari dar de stationar.Nu pot sa spun ca am prins sute de cleni dar m-am distrat si am avut destule atacuri si rupturi :lol: :lol: .Cleanul a preferat sa manance duminica mai bine pe voblere asa ca sper ca sambata asta sa ies sa testez niste muste "noi"si sa-mi iau revansa :twisted: .Am reusit sa ridic destui cleni mari dar au refuzat cu eleganta mustele si au preferat voblerele lui Rosu.R :evil: :evil: Poate ne intalnim pe Neajlov si atunci discutam mai pe larg.

juventinu88
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de juventinu88 » 03 Sep 2009, 10:32

Am si eu o trusa de legat muste de la Amida si este foarte buna la banii aia. Poti lega linistit muste de toate formele si marimile....

evoIX
junior
junior

Mesaj de evoIX » 03 Sep 2009, 10:36

@arapaima

Hmmm ... am fost aproape inseamna .. eu am fost in zona podului de pe soseaua ce duce catre Alexandria ... poate ne intalnim ... ca inca am curiozitati destule :) ...

arapaima
senior
senior

Mesaj de arapaima » 03 Sep 2009, 11:07

evoIX

Ok.Sambata dimineata sunt acolo.

Scrie răspuns