Vreau sa trec pe musca, am o mie de intrebari...

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 25 Sep 2009, 08:39

Salut , pana acum cateva zile credeam ca pescuitul la musca pe vant si cu uscata nu sunt compatibile. Dar spre surprinderea mea am avut parte de o experienta pe cinste pe un vant extrem de puternic cu un snur slabut de 5 WF la uscata. Tot spilul a fost pana cand ma-m pozitionat cu spatele la directia vantului. Aruncarea era cam ciudata in sensul ca de fapt totul era sa ridic snurul de pe apa si vantul facea totul (imi sarea palaria din cap nu alta). Si locul era interesant ca vantul impingea totul spre niste tufe. Langa ele era o adevarata ciurda de cleni. E adevarat ca inainte de face cum am descris mai sus era un adevarat chin sau chiar periculos de binelea. Pe vant puternic am reusit sa arunc contra vantului numai cu un snur barosan SA Aircel de WF de 7/8 un adevarat elefant al snururilor. Oricum si daca arunci cat de cat cu snurul liderul pica aiurea de tot + distractia de wind's knots.
the angler is catching xxx, not by the lure

hegedusalin
veteran
veteran

Mesaj de hegedusalin » 25 Sep 2009, 17:23

da ce legatura au wind knot-urile cu vantul???

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 25 Sep 2009, 21:38

Sir, cu vantul problememajore nu prea am avut, in sensul ca oricumtot ma descurc sa arunc la distante utile...necazul e altul pe astfel de vreme, de obicei clenii sunt ciupiti rau cand bate vantulnu se ridica neam,,,

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 29 Sep 2009, 06:27

DA in general ai dreptate. Dar daca observi cum bate vantul o sa prinzi spectaculos nu alta (garantat). In sensul eu as pescui in malul inspre care bate vantul (logic ca toate goangele sunt implinse spre malul ala). Daca malul e fara vegetatie sau cu apa mica atunci renunta. Daca daca apa este destul de mare (mai mare de 30 de cm) si tine si vegetatie ai foarte mari sanse. Ideal e malul abrupt cu tufe serioase pe el. Spre surprinderea mea si pe maluri de 5 cm (pentru cunoscatori pe Mures alea sunt valuri tsunami) am reusit sa iau cleni chiar mari adica mult mai mari decat erau prin zona de obicei).
Stilul de prezentare e stil buldozer adica la plezneala (musca mare legata pe carlig de 10) si lansari repetate isteric - cu scurte pauze eu am folosit o un caddis legat cu par de elk - pentru super flotabilitate.

Pentru suprafete intinse pe vant nu prea am idei incearca combinatia dintre o uda si o nimfa (acuma am prins bine cu muste cu putin rosu - red spinner sau black zulu)

parintele
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de parintele » 29 Sep 2009, 10:57

Da bre, ce spui are sens..eu doar spuneam ca nu astea ar fi problemele in opinia mea..In cazul apelor in care pescuiesc eu am constatat ca pe vant puternic nu prea se mai ridica...e speriat, e confuz din cauza multelor chestii care cad si curg pe apa, de la crengi la ierburi si alge, frunze samd... Presiunea probabil ca joaca si ea un rol in afacerea asta, zgomotul, etc..
Uneori merge, de cele mai multe ori insa sunt ciupiti si stau pitulati in adapostul lor...

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 29 Sep 2009, 12:44

Da sunt 100% de acord cu tine.

Oaca
utilizator constant
utilizator constant

Re: Vreau sa trec pe musca, am o mie de intrebari...

Mesaj de Oaca » 26 Mai 2010, 23:13

parintele scrie:Pe scurt problema e simpla...Pana de curand pescuiam exclusiv stiuca, vara asta am dat in boala cleanului (vobler) insa in zona in care pescuiesc preponderent am constatat ca musca e mai productiva si mai usor de adaptat la figurile grasunilor...
...
Merci de ajutor, daca e ceva ce imi scapa va multumesc pt atragerea atentiei ...
Jeeeeee, @parintele, asa ai inceput? :D

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 27 Mai 2010, 05:36

exact asa am reactionat si eu :lol: :lol:

Scrie răspuns