Va rog sa imi dati un sfat
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
de curiozitate sa stii ca am dat cu el cu un bat cl 3 si merge,nu la modul ideal, bat de spinning nu am dat, nu am putut sa ii ofer alta,cel putin pe gratis,ma bucur ca sunt oameni fascinati de zborul snurului prin aer si de legile fizice ce le implica asta,de la cei care inteleg asa bine ce implica un fir de musca astept co nerabdare o noutate mai tare decat triangle taper-ul lui lee wulff-evident made in ro.deocamdata aceia nu au sarit sa il ajute pe om nici macar cu un link ceva,sincer eu ma asteptam sa sari in scema cu vreun rio sau SA care ti se pare un pic jerpelit ca sa iti consolidezi statutul de "mecena"printre incepatorii in ale pescuitului la musca din ro.
ma scuzi ca ti-am dezamagit asteptarile
nu stiam ca ele exista
din pacate esti pe linga si nu ai inteles nimic din ce am zis
colac peste pupaza wulff TT e wf nu DT
in rest in legatura cu capatul tau de fir de fuga ajung sa-ti dau dreptate
adica daca arata fix la fel ca un DT
si se comporta fix la fel cu un DT
atunci logic partea de fuga e : DT !
ps: ca tot pomeneai : cica SA are asa ceva doar ca ei vorbesc de felul in care se comporta
mai exact au un DT & WF ( care dupa forma e pursinge wf ) care la lansari scurte chipurile se comporta ca un DT si e excelent pt roll cast
si cam acolo se termina asemanarile
nu stiam ca ele exista

din pacate esti pe linga si nu ai inteles nimic din ce am zis
colac peste pupaza wulff TT e wf nu DT
in rest in legatura cu capatul tau de fir de fuga ajung sa-ti dau dreptate
adica daca arata fix la fel ca un DT
si se comporta fix la fel cu un DT
atunci logic partea de fuga e : DT !

ps: ca tot pomeneai : cica SA are asa ceva doar ca ei vorbesc de felul in care se comporta
mai exact au un DT & WF ( care dupa forma e pursinge wf ) care la lansari scurte chipurile se comporta ca un DT si e excelent pt roll cast
si cam acolo se termina asemanarile
bine ca am concluzionat,de aia ii forumul asta asa distractiv,mai incepe lumea sa opineze pe linga topic,punand polemica deoparte eu ma retrag sperand ca omul nostru va primi un ajutor mai pertinent. PS:stiu diferentele dintre WF,DT si daca poate fi considerat mai aparte si TT de altfel si floating,intremediate si sinking am avut ocazia sa dau cu fiecare dintre ele.
fruaur scrie:despre DT a fi egal pe toata distanta e hilararapaima scrie:Ce ti se pare asa de hilar ce a spus Buntaro? A specificat ca este vorba de running-line-ul prelevat de la un snur de musca wf. Si da...atunci cand nu ai cu ce il poti folosi ca pe un fir de musca de tip dt, singura asemanare insa, fiind faptul ca este egal pe toata lungimea.
Nu este nimica de ras, sincer...Sau poate este mai simplu sa razi decat sa oferi o solutie.
O zi buna
din cite stiam eu nu numai ca DT -ul clasic are conicitati pe capete
ba mai mult
in ziua de azi exista DT-uri subtiate la mijloc evident la fel de simetric ca si inainte
deci forma unui DT nu poate fi asemanata cu un capat de snur de fuga fix ca , calea ferata in nici un caz ! daca faci asta, pt mine suna hilar !
apoi daca ai intelege cum functioneza firele de musca si care e rostul fiecarui element in parte ti-ai da singur seama cit de hilar e ! asadar buna solutie !
inainte de a recomanda solutia asta ati incercato ?
ati dat cu un capat de snur de fuga plutitor clasa 3 si cu lanseta spining UL ? cum merge ?

"Si da...atunci cand nu ai cu ce il poti folosi ca pe un fir de musca de tip dt, singura asemanare insa, fiind faptul ca este egal pe toata lungimea."Am uitat sa precizez pt dl fruauru, desi era la mintea cocosului, ca firul dublu conic, double taper sau prescurtat DT, este egal pe toata lungimea...DAR, are capetele conice

Ma lasi cu lectiile astea din care nu reiese decat pura ingamfare si frecventarea unui forum de pescuit la musca timp de cateva zile.
Daca cineva vrea, poate sa pescuiasca cu snur de musca, orice snur de musca, fie dt, wf, running line, shooting head, sau coada de cal impletita, cu orice doreste. Tu asta nu intelegi, Poti pescui cu varful de la o lanseta de spinning, cu un bat pe care ai pus inele sau pur si simplu din mana. Astea sunt solutii pe care le alege fiecare dupa cum ii place.
Crezi ca daca corectezi pe unul si pe altul si reinventezi cepul la butoi o sa cresti in ochii cuiva? Think about it
Si da...am incercat mai multe solutii de pescuit la musca, sau in alt stil, decat vei incerca tu. Chiar am recomandat omului sa foloseasca in continuare echipamentul de spinning pentru ca nu merita sa amestece lucrurile.
Pentru mine topicul asta este deja inchis, mi-am exrimat punctul de vedere iar polemicile nu ma intereseaza.
Mergeti la peste

ma scuzati domnu avocat al poporului dar daca recapitulam suna cam asa :
pe putin spus cineva sa exprimat gresit si incomplect i
evident tot greseala mea !
a doua mea greseala e ca ma amuzat logica gindirii si asemanarii la ceva cu altceva complect diferit
rezultatul e ca cineva a simtit nevoia sa-mi clarifice cum stau lucrurile
colac peste pupaza si asta mi-a clarificato de sa rupt dar sa suparat daca mi-am exprimat "sursa" de amuzament
lectii si profesori sar si se ivesc la toate colturile
cu nemiluita,
care de care mai dihai
in modestia lor ei ei nu ma stiu dar stiu ei si ce stiu si ce nu stiu eu
al naibi simpatici , sint experti la capitolul cunostintelor si experientelor mele
eu nu m-am dat profesor si nici lectii nu am dat, ci doar am fost la subiect
cum s-ar zice fiecare si-a clarificat parerea
in concluzie din partea mea puteti denumii si porecli sculele si orice altceva dupa bunul vostru plac dar sa nu va suparati pe mine daca scap un zimbet
si daca pt lansari de 4-5 metri ii se recomanda lanseta atunci din partea mea cu lanseta sa dea !
pe putin spus cineva sa exprimat gresit si incomplect i
evident tot greseala mea !
a doua mea greseala e ca ma amuzat logica gindirii si asemanarii la ceva cu altceva complect diferit

rezultatul e ca cineva a simtit nevoia sa-mi clarifice cum stau lucrurile
colac peste pupaza si asta mi-a clarificato de sa rupt dar sa suparat daca mi-am exprimat "sursa" de amuzament
lectii si profesori sar si se ivesc la toate colturile
cu nemiluita,
care de care mai dihai
in modestia lor ei ei nu ma stiu dar stiu ei si ce stiu si ce nu stiu eu
al naibi simpatici , sint experti la capitolul cunostintelor si experientelor mele
eu nu m-am dat profesor si nici lectii nu am dat, ci doar am fost la subiect
cum s-ar zice fiecare si-a clarificat parerea

in concluzie din partea mea puteti denumii si porecli sculele si orice altceva dupa bunul vostru plac dar sa nu va suparati pe mine daca scap un zimbet
si daca pt lansari de 4-5 metri ii se recomanda lanseta atunci din partea mea cu lanseta sa dea !

Vreau sa fac exact ce face ficioru asta.
http://www.youtube.com/watch?v=rmUv_Kef8MY
Si sunt convins ca merge si cu UL cu care dau cu microvoblere. Imi trebe doar snuru si eventual ceva muste de pastrav si lipan. Refuz sa cred ca nu are nimeni asa ceva.
http://www.youtube.com/watch?v=rmUv_Kef8MY
Si sunt convins ca merge si cu UL cu care dau cu microvoblere. Imi trebe doar snuru si eventual ceva muste de pastrav si lipan. Refuz sa cred ca nu are nimeni asa ceva.
spinning la scobar
Salut
Nu vei prea gasi pe vreun muscar sa iti dea 10 m de fir, mai ales clasa 3.
Dece?
Pai treaba la apele noastre sta cam asa:
1. Se pescuieste mai mult la nimfa, deci snurul nu prea isi are rostul aici
2. Cand se pescuieste la uscate se foloseste snurul, sunt doar cateva rauri in tara in care sa ai nevoie de lanseuri asa de mari.
3. Cine da cu clasa 3 a inteles ca nu avem pesti asa de mari si ca prezentarile sunt mai finute cu clasa asta.
4. Ca sa ceri doar 10 m de fir......aici nu vad pe careva dispus sa isi taie firul DT ca sa iti dea si tie jumate. SAU poate omul da cu WF si atunci partea activa in general cam la lungimea aia se incadreaza.
Apoi, cine a ajuns sa isi taie firele (cunosc cativa ''nebuni'' de astia
) stiu ei dece l-au taiat si ce au facut cu Running line-ul.
Idea ta de a pune un snur de musca pe un bat de spin nu mi se pare nebuneasca, din contra, eu chiar am probato! Dupa parerea mea alea sunt bete de clasa mare, unde se pescuieste deja cu streamere, sau la distante apreciabile unde poti intepa mai usor cu un bat de spin.
Si la capitolul asta cunosc pe cativa de au luat blankuri de spin si au facut bete de fly de prima clasa
Asculta la arapaima
Nu vei prea gasi pe vreun muscar sa iti dea 10 m de fir, mai ales clasa 3.
Dece?
Pai treaba la apele noastre sta cam asa:
1. Se pescuieste mai mult la nimfa, deci snurul nu prea isi are rostul aici
2. Cand se pescuieste la uscate se foloseste snurul, sunt doar cateva rauri in tara in care sa ai nevoie de lanseuri asa de mari.
3. Cine da cu clasa 3 a inteles ca nu avem pesti asa de mari si ca prezentarile sunt mai finute cu clasa asta.
4. Ca sa ceri doar 10 m de fir......aici nu vad pe careva dispus sa isi taie firul DT ca sa iti dea si tie jumate. SAU poate omul da cu WF si atunci partea activa in general cam la lungimea aia se incadreaza.
Apoi, cine a ajuns sa isi taie firele (cunosc cativa ''nebuni'' de astia

Idea ta de a pune un snur de musca pe un bat de spin nu mi se pare nebuneasca, din contra, eu chiar am probato! Dupa parerea mea alea sunt bete de clasa mare, unde se pescuieste deja cu streamere, sau la distante apreciabile unde poti intepa mai usor cu un bat de spin.
Si la capitolul asta cunosc pe cativa de au luat blankuri de spin si au facut bete de fly de prima clasa

Asculta la arapaima