Va rog sa imi dati un sfat

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
RaPpSodIq
senior
senior

Mesaj de RaPpSodIq » 31 Iul 2011, 12:50

Ms la toti pt raspuns. Am vazut si pe youtube stilul cehesc, eu nu pot da asa cu mono, tot mi-ar trebuii un snur de musca. Are cineva de vanzare la un pret modic snur de fly? De la clasa 4 in jos. Chiar si uzat sau rupt (incomplet) ma intereseaza doar 10 m. Ms mult
spinning la scobar

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 31 Iul 2011, 12:54

aveam la un moment dat un running line taiat dintr-un snur wf de la vision are 8-10 m il poti folosi ca pe un snur dual taper ,daca il mai gasesc cumva iti zic.

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 31 Iul 2011, 13:00

din pacate mi-am adus aminte ca l-am dat cuiva pentru un bat cl3,deci sorry,inregistreaza-te pe flytying.ro si vezi acolo rubrica vanzari ca ai cele mai multe sanse,vezi ca erau si ceva donatii.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 31 Iul 2011, 13:08

buntaro scrie:aveam la un moment dat un running line taiat dintr-un snur wf de la vision are 8-10 m il poti folosi ca pe un snur dual taper ,daca il mai gasesc cumva iti zic.
f interesant snur !

juma WF , juma DT , juma Vision , mai sa fie ! e the ultimate fly line ! :lol:

ce serie e ca-mi iau si eu ! :lol:

RaPpSodIq
senior
senior

Mesaj de RaPpSodIq » 31 Iul 2011, 13:19

fruaur scrie:
buntaro scrie:aveam la un moment dat un running line taiat dintr-un snur wf de la vision are 8-10 m il poti folosi ca pe un snur dual taper ,daca il mai gasesc cumva iti zic.
f interesant snur !

juma WF , juma DT , juma Vision , mai sa fie ! e the ultimate fly line ! :lol:

ce serie e ca-mi iau si eu ! :lol:
Hai mai nu fi rau.

Nu are cineva un snur care nu il mai foloseste. de 10 m am nevoie sub clasa 4.
spinning la scobar

buntaro
senior
senior

Mesaj de buntaro » 31 Iul 2011, 13:20

oare mi se pare mie sau sesizez ceva nuante malitioase,nu era juma dt,juma wf,era exact cum am scris o bucate din running line-ul de la in vision presentation wf de cl3 care are 31 de metri si dic care am taiat vreo 10 m fiindca nu incapea pe o cum trebuie pe o mulinate mica si nici nu aveau sens cei 31 de metri fiindca e un snur moale si nu se duce cum trebuie mai mult de 15-20m,eu ma oferisem sa il dau omului pe gratis pana il prinde microbul si isi ia scule adecvate.sa inteleg ca nu iti convine solutia pe care i-am dat-o si te oferi cu ceva mai de treaba?

arapaima
senior
senior

Mesaj de arapaima » 31 Iul 2011, 13:24

Ce ti se pare asa de hilar ce a spus Buntaro? A specificat ca este vorba de running-line-ul prelevat de la un snur de musca wf. Si da...atunci cand nu ai cu ce il poti folosi ca pe un fir de musca de tip dt, singura asemanare insa, fiind faptul ca este egal pe toata lungimea.

Nu este nimica de ras, sincer...Sau poate este mai simplu sa razi decat sa oferi o solutie.

O zi buna

arapaima
senior
senior

Mesaj de arapaima » 31 Iul 2011, 13:39

RaPpSodIq scrie::)) nu stiu. Intrebam doar, nu pescuiesc la fly, deci nu stiu. Dar dupa cum v-am spus sunt putine cazuri in care nu am ce face cu un microvobler de 1.5 cm sau cu un phanter martin de 1/32 oz pentru ca sunt prea badarane si pestii muscaresc la suprafata. si atunci leg o musca si o arunc. Dar cum o arunc? pana acum m-am elucidat ca ar merge sa folosesc un buldo mic. Alta varianta mai este? pff crek se poate inchide. :lol:. Promit ca ma apuc de fly.....cand am bani. :roll:
Parerea mea personala este, daca ai scule de spinning sa dai la spinning. Daca vrei sa dai la musca incearca sa-ti cumperi scule de musca si sa te bucuri de ceea ce inseamna pescuitul la musca. Eu asa am facut pana am renuntat 90% la spinning.
Daca pestii muscaresc la suprafata si nu vor voblere, lingurite si alte dracovenii, bucura-te de peisaj...si atat. Faptul ca vrei cu orice pret sa prinzi patravi sl lipani care nu se uita la nalucile tale, dar crezi ca ar lua muste cu siguranta, ma face sa cred ca nu esti tocmai adeptul catch& release. Altfel nu inteleg de ce ar trebui sa te complici atata cu bucati de fire de musca si buldo-uri :D

Daca vrei un buldo mic de cateva grame si transparent, poti confectiona unul in 3 minute dintr-un capat de pix transparent umplut cu apa si cu dop din pluta. Dar asta nu inseamna ca vei pescui la musca mai mult decat flyesfishing de pe youtube.

Iti recomand sa iti faci un user name pe flytying.ro si sunt convins ca vei gasi degraba raspunsul la intrebarile tale.

Ca fapt divers, presupunand ca ai gasit solutia sa arunci cu lanseta de spinning cateva muste la distanta la care vrei. Esti sigur ca stii ce muste iti trebuie? Ai vazut cumva vreodata niste uscate de lipan. Gandeste-te ca sunt pescari de musca experimentati care nu reusesc sa pacaleasca intotdeauna lipanii sau chiar pastravii. Mie mi-a luat 2-3 ani doar ca sa fac diferenta intre mustele care merg in perioade diferite, pe ape diferite si la pesti diferiti. Ce e bun la pastrav nu este neaparat bun la lipan.

Toate bune. Daca te pot ajuta cu un sfat nu ezita sa ma intrebi.

Dan

RaPpSodIq
senior
senior

Mesaj de RaPpSodIq » 31 Iul 2011, 13:53

Ms mult pentru sfaturi.
Dan ai dreptate. O sa raman la spinningul meu. Nu vreau sa dau la buldo, deaia ma gandeam la solutia unui fir de musca. Cat despre pescuit, crede-ma ca de cativa ani buni nu am mai luat peste acasa. Si aici ma refer la pastrav si clean, ca dupa astia umblu mult. Asa ca o sa sar peste lipan, ca nu il pot prinde la voblere si rotative.

Va multumesc mult la toti de sfaturi. Daca aveti si alte idei.....
spinning la scobar

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 31 Iul 2011, 14:35

arapaima scrie:Ce ti se pare asa de hilar ce a spus Buntaro? A specificat ca este vorba de running-line-ul prelevat de la un snur de musca wf. Si da...atunci cand nu ai cu ce il poti folosi ca pe un fir de musca de tip dt, singura asemanare insa, fiind faptul ca este egal pe toata lungimea.

Nu este nimica de ras, sincer...Sau poate este mai simplu sa razi decat sa oferi o solutie.

O zi buna
despre DT a fi egal pe toata distanta e hilar

din cite stiam eu nu numai ca DT -ul clasic are conicitati pe capete
ba mai mult
in ziua de azi exista DT-uri subtiate la mijloc evident la fel de simetric ca si inainte

deci forma unui DT nu poate fi asemanata cu un capat de snur de fuga fix ca , calea ferata in nici un caz ! daca faci asta, pt mine suna hilar !

apoi daca ai intelege cum functioneza firele de musca si care e rostul fiecarui element in parte ti-ai da singur seama cit de hilar e ! asadar buna solutie !

inainte de a recomanda solutia asta ati incercato ?

ati dat cu un capat de snur de fuga plutitor clasa 3 si cu lanseta spining UL ? cum merge ?

Scrie răspuns