un nou site de flyfishing

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

salmo
utilizator nou
utilizator nou

genetica & muscari

Mesaj de salmo » 12 Mar 2005, 17:36

Luci scrie:apropo de "gene solide", in unele taari sau locuri am aflat ca este o limita maxima in privinta marimii... ca ar fi buni reproducatori si trebuie lasati in pace...

dar nu e un bai, oricum noi radem tot... :twisted:

glumesc, sa nu o luati de buna :wink:
++++ apropos de gene, genetica este un subiect vast si complicat pentru mine si majoritatea celor de pe forum, insa va pun si eu o intrebare: din generatii si generatii de pastravi cu talia de max 20 cm, credeti cumva ca ies pastravi care ajung la talii mari? mai bine zis, din icrele depuse de pastravi mici, pot sa iasa pastravi mari? sau daca da, fiindca asa este, nu apare fenomenul de degenerare dupa un timp?
sunt convins ca exista si aici praguri maxime si minime, pestii mari pot fi si batrani, iar din batrani nu pot iesi pesti vigurosi si sanatosi, ceea ce ne dorim cu totii.

FLO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de FLO » 23 Mar 2005, 01:05

Buna treaba SALMO, iti multumesc pt sfaturile date, care impreuna cu vreo doua iesiri de antrenament, au inceput sa ma dumireasca cat de cat in privinta mecanicii lansarii ma.In primul rand leaderul nu avea conicitatea necesara si in al doilea rand am impresia ca ansamblul varga si fir nu se prea potrivesc ( le-am cumparat de vreo doi ani si nu mai stiu din ce clasa este snurul). Batul este un Ron Thompson # 5-6, snurul este tot Ron Thompson,WF dar nu mai stiu precis ce clasa este. Si mai este o chestie, imi iese greu firul din apa. Dar in rest totul e OK, am reusit sa lansez cu varga de musca o nimfa mai departe decat un vobler de 2,5 cu batul de spinning, stil pe care il practic de vreo 7 ani.Multumesc mult lui Luci si lui Salmo pt sfaturile date. Daca va mai apare vreo problema( numai una?), o sa va mai solicit.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 23 Mar 2005, 08:15

Luci scrie:apropo de "gene solide", in unele taari sau locuri am aflat ca este o limita maxima in privinta marimii... ca ar fi buni reproducatori si trebuie lasati in pace...

dar nu e un bai, oricum noi radem tot... :twisted:

glumesc, sa nu o luati de buna :wink:
Si in Texas sunt pesti ce pot fi retinuti doar intre anumite dimensiuni ,sub si peste fiind eliberati.

Ca exemplu red xxx(red drum) poate fi retiut intre 20-28 inches,black drum intre 14-30 inches,spotted seatrout intre 15 -25 inches,snook intre 24-28 inches.

Jean Scurtu

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 23 Mar 2005, 08:25

FLO scrie:am impresia ca ansamblul varga si fir nu se prea potrivesc ( le-am cumparat de vreo doi ani si nu mai stiu din ce clasa este snurul). Batul este un Ron Thompson # 5-6, snurul este tot Ron Thompson,WF dar nu mai stiu precis ce clasa este. Si mai este o chestie, imi iese greu firul din apa. Dar in rest totul e OK, am reusit sa lansez cu varga de musca o nimfa mai departe decat un vobler de 2,5 cu batul de spinning, stil pe care il practic de vreo 7 ani.Multumesc mult lui Luci si lui Salmo pt sfaturile date. Daca va mai apare vreo problema( numai una?), o sa va mai solicit.
Cantareste masa primilor 9.14 m de snur si vei afla ce clasa este.
Cum iti iese greu din apa? Nu e floating? E snur sinking?

FLO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de FLO » 23 Mar 2005, 23:22

Mihai, firul este floating, dar cred ca nu este de calitate. Zilele astea voi incerca sa-mi schimb tot ansamblul (varga + snur), am primit informatii despre un bat Cormoran clasa 5 de la Arrow , trebuie sa ma duc sa vad despre ce este vorba, si as vrea sa-mi cumpar un snur "Scientific Anglers" corespunzator de la Energo. Sau poate imi recomanzi alta varianta ? Despre ansamblul pe care il am acuma , ce parere ai ?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 24 Mar 2005, 07:52

Fara sa fiu cine stie ce mare priceput, parerea mea e ca Ron Thompson e un bat cam prea rigid. Iar la clasa 5-6 e de-a dreptul par. Totusi, e un inceput, asa ca se poate pescui cu el, chiar daca fara un confort deosebit si fara prezentari prea grozave. Eu l-as folosi la clean pe lac si la avat pe rau, poate chiar si la bibani mari pe lac.
Acum depinde cat de mult te-a prins pescuitul la musca. Daca esti inebunit, atunci eu zic sa mai astepti si sa mai strangi niste bani si sa-ti iei o lanseta de clasa (calitativa, nu clasa firului aruncat) superioara, ceva la 100-150 usd.
Cormoranul e din aceeasi clasa de calitate cu Ron Thompson.
Daca totusi vrei sa schimbi acum, poti lua Cormoran. Mie imi place mai mult Energoteam de la Energofish. Intr-o vreme aveau la Energofish bete Exori, care-mi placeau chiar mai mult.
Orice ti-ai lua, dat fiind ca ai deja un bat de 5/6, eu zic sa treci pe un numar mai mic, adica 4/5, caci mai mic nu se prea gaseste la noi.

FLO
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de FLO » 25 Mar 2005, 00:12

Mihai, ai avut mare dreptate, am fost la Arrow si am vazut varga de musca si chiar daca scrie pe ea clasa 4/5, este mai rigida decat Ron Thompson- ul meu de #5/6. Eu chiar vreau sa-mi iau un bat cat mai repede pt ca incepe sezonul azi maine si eu nu-l voi sti folosi. Si mai este o chestie, banii se duc , apar alte prioritati,si salut bat. O sa incerc la Energo si daca n-o sa-mi placa voi incerca prin alte parti , nu stiu inca unde , poate ma ajutati si voi. Ma uit si pe la " Anunturi ".

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 25 Mar 2005, 07:17

salut
si eu am fost obsedat pana acum vreo doua saptamani de "supa" de lansete disponibile la noi, si am ajuns la concluzia ca... tot mai bine de afara sa le iei. Si iti dau si un exemplu ieftin, care iti ajunge in tara pe la 70-75 de dolari, e clasa 3, lungime 2.25... E vorba de Cabela's Three Fork. Batul asta, desi e ieftin, lansaza ca o minune... cine nu crede sa intre pe toate forumurile americane, mai ales pe www.flyanglersonline.com, si sa se convinga... eu am avut ocazia sa ma conving si pe viu, cu batul unui prieten din Ungaria. Va spun... lasati ron t, cormoran si alte minuni...
O alta lanseta ar fi Cabela's Stowaway, de asemene un bat excelent, care ajunge la noi insa pe la 110-120 USD. Si pentru cei care spun ca nu au cum sa le aduca, daca nu stiu, sunt persoane in Bucuresti care aduc la comanda, comicionul fiind de 30-40% (private message pt mai multe detalii).
Numai bine
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

Scrie răspuns